Zoals de naam al doet vermoeden, is wandelvoetbal (walking football) een langzamere versie van het mooie spel. Het is ontworpen om mensen die misschien niet in staat zijn om gewoon voetbal te spelen, de kans te geven om het spel te blijven spelen waar ze van houden.

De contactloze, low-impact versie van de game is enorm populair gebleken in Europa, inclusief België en Nederland, waar al hele competities en toernooien worden gespeeld. De coronacrisis gooit daarbij voorlopig wel roet in het eten, maar dat terzijde.

Wandelvoetbal stelt spelers, meestal 50-plussers, in staat deel te nemen aan een groepsactiviteit en fit te blijven. Naast de gezondheidsvoordelen biedt wandelvoetbal ook veel sociale voordelen, waarbij spelers nieuwe mensen kunnen ontmoeten, niet geïsoleerd kunnen raken en interactie kunnen hebben met individuen en kleine groepen. Het is echt een spel dat voor iedereen geschikt is – ongeacht leeftijd of fitnessniveau.

En nu wordt walking football geïntroduceerd in Thailand.

De Britse expat en lokale radio-dj Steve Johnston brengt de game naar Hua Hin, met een proefsessie en introductie van de game op de True Arena Hua Hin Sports Club op zondag 21 maart om 11.00 uur. De gratis sessie staat open voor mannen en vrouwen van 50 jaar en ouder.

Steve hoopt het spel in Hua Hin tot stand te brengen, met wekelijkse bijeenkomsten en wedstrijden, voordat het landelijk wordt uitgerold.

Iedereen die geïnteresseerd is in walking football, moet komende zondag om 11.00 uur de gratis proefsessie bijwonen in True Area in Hua Hin. Ga naar de Facebookpagina van Walking Football Thailand om te zien hoe u de proefsessie kunt meemaken.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 3 votes.
Please wait...

4 reacties op “Wandelvoetbal in Thailand, te beginnen in Hua Hin”

 1. Yuundai zegt op

  Is er voor mij de mogelijkheid om te komen kijken, ben zelf een oudere knar van bijna 73 met een voor de helft functionerend hart. Kan wel brommer rijden wandel dagelijks rond onze compount en geniet van mijn mooie jonge vrouw waar ik al bijna 8 jaar voor de Thaise wet getrouwd ben en een prachtijge dochter heb Honey van 5,5 jaar. Ik hoop op een positieve reactie, Groet Hans Vliege

 2. Dirk zegt op

  kan eeen mooie sport zijn maanaam wandelvoetbal is niet op zijn plaats. Ik zie in het filmpje veel lopen. wel niet hard maar twee voeten gelijk van de grond is lopen.

  • lung addie zegt op

   Ik had het me ook anders voorgesteld: ‘wandelvoetbal’. Het verschil tussen wandelen of stappen en lopen is dat er bij het stappen steeds 1 voet aan de grond moet zijn en bij lopen is dat niet het geval. Als ik het filmpje bekijk is de naam niet op zijn plaats. Dit is gewoon voetbal maar gespeeld door oudere mensen. Dit doet wel niets af aan het feit dat het een mooie ontspanning kan zijn voor meer bejaarde mensen die nog willen sporten in een vriendschappelijke sfeer.

  • Yuundai zegt op

   He Dirk het is geen eredivisie voetbal, volgens mij gaat het hier om plezier met elkaar maken. Maar we kunnen ook samen op de tribune kijken! Groet Hans


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website