Sutiwat Jutiamornloes / Shutterstock.com

Vandaag is het ‘Visakha Bucha Day’ in Thailand. Het is één van de belangrijkste dagen in het Boeddhisme, omdat op deze dag drie belangrijke gebeurtenissen in het leven van de Boeddha plaatsvonden, namelijk de geboorte, de verlichting en het overlijden. Voor barhangers, drankorgels, stappers en andere liefhebbers van geestverruimende middelen is het pech hebben: De verkoop van alcohol is verboden op deze dag.

Visakha Bucha (Vesak) heeft als betekenis het aanbidden van Boeddha op de volle maan dag van de zesde maanmaand. Meestal valt deze dag in mei. In het geval van een jaar met een extra achtste maanmaand – Adhikamasa (er zijn 13 volle manen in dat jaar) – valt Visakha Bucha Day op de volle maan dag van de zevende maanmaand.

Tijdens Visakha Bucha voeren de Thai een wian-tian uit bij de tempel als eerbetoon aan Boeddha. Ze doen dit door drie maal rond de tempel te wandelen met wierook, kaarsen en bloemen in hun hand en dit te offeren aan Boeddha.

Deze bijzondere dag wordt niet alleen in Thailand gevierd maar ook in ander Boeddhistische landen zoals Laos, Maleisië, Myanmar, Sri Lanka, Singapore, Vietnam, Indonesië, Hong Kong, Taiwan en Nepal.

Overheidsinstelling en de meeste banken zijn vandaag gesloten.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Visakha Bucha Day (Vesak): Alcohol verboden in Thailand”

 1. janbeute zegt op

  En ondanks dit alles .
  Was het net als twee weken geleden bij het grond omploegen festival , waarbij men er van uit kon gaan dat het een wel of niet goed oogstjaar jaar kan worden voor de boeren en de landelijke economie .
  Wederom weer alle overheids dienaren een extra snipperdag hadden .
  En het Thaise rijstboertje de bouwvakker en de fabrieksarbeider zwoegden zo als gewoonlijk weer door .
  Met behulp van en zonder hulp van Boedha .

  Jan Beute .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website