Vietnam wil meer toeristen aantrekken en daarom kunnen reizigers naar het land straks digitaal een visum aanvragen. Er wordt zo’n 200 miljard Vietnamese dong (ruim 8 miljoen euro) uitgetrokken voor het plan van premier Nguyen Xuan Phuc.

Vanaf 1 januari 2017 moeten toeristen hun visum voor Vietnam elektronisch kunnen aanvragen, schrijft Thanh Nien Daily. De ministeries van Financiën, Openbare Veiligheid en Buitenlandse Zaken zijn belast met het plan voor de e-visa. Momenteel kan een toerist een visum krijgen bij aankomst op een internationaal vliegveld, of bij Vietnamese ambassades en consulaten.

Toeristen uit 23 landen, waaronder Frankrijk, Spanje en Groot-Brittannië, hebben geen visum nodig voor een korte vakantie in Vietnam. Voor Nederlanders en Belgen is een visum wel verplicht.

In de eerste helft van 2016 bezochten ongeveer 5,5 miljoen buitenlandse toeristen het land. Vietnam wil uiterlijk 2020 tussen de 10 en 10,5 miljoen toeristen aabtrekken. Naar verwachting levert dat de toerismesector tussen de 16,1 en 17 miljard euro op.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

17 reacties op “Vietnam wil meer toeristen door eenvoudige digitale visumaanvraag”

 1. Rik zegt op

  Waar thailand het alleen maar lastiger maakt voor toeristen ivm visas doet Vietnam het juist tegen overgestelde. Zou me niet verbazen dat binnen een paar jaar veel meer toeristen naar Vietnam gaat dan naar Thailand

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Beste Rik,

   Voor Thailand is de gewone Nederlandse/Belgische toerist vrijgesteld voor 30 dagen van visum. Voor Vietnam heb je altijd een visum nodig.
   Het is maar wat je “lastiger” noemt.

 2. Jack G. zegt op

  Ik heb nog niet gelezen dat Vietnam nu gratis gaat worden qua visum. Voor 3 weekjes Thailand hoef ik nu nog geen extra bedrag te storten bij een ambassade of mijn knip te trekken bij binnenkomst. Vietnam wordt nu net als vele andere landen massaal bezocht door Chinezen, Koreanen en Indiërs.

 3. fernand zegt op

  zoals we allen kunnen lezen maakt Thailand het inderdaad niet eenvoudiger voor de buitenlanders die een visa nodig hebben,niet voor toeristen ,niet voor expats.Een eigendom kopen in Thailand houd veel beperkingen in en diegene die toch iets kopen,krijgen geen enkele betere voorwaarde wat visum of verblijf betreft.
  Bij het huren van een condo of woning aan een thai lappen de meeste er dan nog wat bij op d e elektriciteits factuur,geven meestal je borg nooit terug enz…
  t Ergste is nog dat je als falang zowat in alles aan het korste eindje trekt als er wat gebeurd,zelfs al ben je in je recht.
  Vietnam daarentegen is zowat het tegenovergestelde,Dat betekent natuurlijk niet dat je in Vietnam niet opgelicht kan worden of dat velen e r ook maar met een dollar smile rond lopen wanneer ze in kontakt komen met toeristen.Maar als je iets huurt krijg je wel de elektriciteitsrekening rechtstreeks van d e maatschappij,krijg je je borg terug(als alles in orde is) en zijn politie er niet zo op uit als in Thailand om het geld uit d e falang hun zakken te halen.Bij een probleem probeert d e politie je te helpen,als ze je verstaan of anders met een tolk,maar ze helpen je.
  Vietnam is ook het paradijs niet maar er zijn toch wel degelijk wat voordelen ivm visa en kosten ervan,onroerend goed te verwerven,hulp van d e politie bij problemen,en misschien ook wel interessant bij een bezoek van een hospitaal wordt de rekening niet met een vork geschreven

  • RonnyLatPhrao zegt op

   En wat heeft dit dan allemaal met visa voor toeristen te maken.
   Ik begrijp niet wat er moeilijk aan is om voor Thailand een visum te bekomen.

   Ik zou eens graag weten hoeveel TB er zijn die hun visum voor Thailand werd geweigerd en vooral waarom ?

 4. stephan zegt op

  en wat kost een visum voor vietnam

  • Peter zegt op

   6 euro en 25 USD cash betalen in Vietnam voor de stempel.

   Het was wel even 30 min wachten voordat ik een stempel kreeg in Vietnam ivm drukte.

   Nederlandse uitleg staat hier. http://www.friendstravelvietnam.com/nl/visa-requirements-vietnam

 5. Jack G. zegt op

  Je vraagt als Nl-er die in Nederland woont een visa autorisatiebrief via een website van een regelaar aan. Met deze brief + pasfoto’s kun je op een internationale luchthaven in Vietnam je visum afhalen. Daar rekenen ze 25 dollar voor een maandje enkelvoudig entree. Betalen met de mooiste dollars die je maar hebt want anders blieven ze die niet. Of in Vietnamese Dongs. In Euro’s is nu niet mogelijk. Nu moet je als zo’n brief aangevraagd bij een serviceverlener servicekosten betalen. Ik dacht iets van 20 dollar. Zal ergens wel eentje zijn die het nog goedkoper kan. Die stap gaat er denk ik uit als jezelf deze aanvraag mag doen. Wat de nieuwe prijzen worden stond nog niet in het artikel hierboven. Ze hebben de boel sinds een paar jaar flink verlaagd en vereenvoudigd om met minder personeel op de ambassades toe te kunnen. Ze zeggen zelf om toeristen aan te trekken.

  • Joseph zegt op

   Jack heeft helemaal gelijk want zonder die brief krijg je geen visum on arrival en wat heel wat voornamer is; je komt het vliegtuig naar Vietnam niet in zonder die brief. Overigens is Vietnam een schitterend land waar Thailand een geduchte concurrent aan gaat krijgen.

 6. Theo van bommel zegt op

  Als er een negatief reisadvies komt gaan we met 3 echtparen de reis omzetten naar vietnam
  De laatste tijd is er teveel slecht nieuws voor de tourist.wij voelen ons niet meer welkom
  Iedere dag een zelfmoord in pattaya zegt genoeg.
  Jammer van dit prachtige land met toen nog vriendellijke thaise glimlach.
  Toch prettige reis voor degene die nog gaan
  Groetjes
  Theo

  • Jack G. zegt op

   Ook Vietnam heeft naast de grote plussen zijn eigenaardigheden en probleempjes die op je pad kunnen komen als toerist aldaar. Ik vind bv dat ze kampioen toerist uitmelken zijn op de toeristen hotspots. Ik heb me best een paar keer kwaad gemaakt en dat heb ik eigenlijk nooit gehad in Thailand. Willen jullie dan een auto huren daar en zelf rijden zonder Vietnamees rijbewijs? Brommer rijden? Bereidt je dan even voor op de regelgeving in Vietnam. Waar je ook niet gek van moet opkijken is als je een horecaspoilertje meesjouwt dat dames even willen voelen hoe die Boeddha nou voelt. Ook witte dames met een flinke achterspoiler kunnen op belangstelling rekenen op ‘vetmeting’ door de plaatselijke dames. Kortom, elk land heeft zijn eigenaardigheden die wij niet altijd helemaal snappen. Maar ga zeker een keer buurten in Vietnam als je in Thailand bent. Even een paar dagen op en neer en je weet hoe de wereld er daar uitziet.

 7. Wim van Beveren zegt op

  Ben nu 2 x op vakantie geweest in Vietnam, en als Vietnam ooit een verdragsland zou worden met Nederland dan woon ik er, nu in Thailand want in Vietnam lever ik een flink stuk aow in.

 8. Archie zegt op

  Visa Vietnam
  Ik ging dit jaar een week naar Hanoi. Ben naar de ambasade in Bangkok gestapt en omdat ik al de volgende dag de reis had besteld, vroeg ik bij de counter of ik het visum mogelijk de volgende dag op kon halen.Een bepaald niet vriendelijke man knikte als een soort ja antwoord. Volgende dag terug, stond er in de afhaalrij 2 mannen die er ook de dag van te voren stonden. Omdat er wat onzekerheid bestond over de kosten, vroeg ik hun hoeveel zij hadden betaald. Beiden (een amerikaan en een australier) betaalden 700 bath, wat volgens hun de normale prijs was. Mijn visum was klaar en kreeg te horen 3.000 bath ??? Toen ik die amerkinaan daarna vroeg waarom ik dan 4 keer zoveel had betaald, was dat omdat ik had gevraagd of het visum de volgende dag gereed kon zijn, wat eigenlijk dus volgens hem de normale tijd is. Dus had ik voor een “expressvisum” betaald. Neem aan dat die 2.300 bath wel voor een feestje voor de counterbediening werd gebruikt. Niet erg positief om al gelijk bij de ambassade opgelicht te worden.
  Maar de reis was fantastisch en verder in Hanoi geen oplichtingspraktijken beleefd, alhoewel iedereen weet dat een taxi nemen een risikosport is (ze kunnen zonder dat je het merkt, de meter veel sneller laten lopen)

 9. Cornelis zegt op

  Een visum voor 30 dagen kost op de Vietnamese Ambassade in Den Haag 78 euro. Binnen enkele uren geregeld.

 10. Nico zegt op

  Waarom kunnen bijna alle landen van de EU visum vrij reizen, alleen de Benelux, Zwitserland en Oostenrijk niet?

  En waarom gaan de ambassadeurs van die landen niet lobbyen bij Vietnam?

  Groetjes Nico

 11. hugo zegt op

  ik versta de initiële uitleg niet.
  dat bestaat al veel langer.
  Ik heb al een viertal jaren een web visum, ongeveer 8 reizen naar Vietnam.
  kostprijs is 19 us dollar bij het boeken.
  25 us dollar te betalen aan het kantoortje bij de immigratiedienst.
  gr

 12. T zegt op

  Een visum voor Vietnam is stervensduur je moet er ook nog aparte pasfoto´s voor laten maken. Veel bureaucratie voor vertrek, dan valt het in Thailand nog wel mee moet ik eerlijk zeggen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website