Nederlanders lopen onnodig financieel risico omdat zij vergeten na het boeken van een vakantie een annuleringsverzekering af te sluiten, of doordat zij daarmee te laat zijn. Dat blijkt uit een recent marktonderzoek van Multiscope onder 1.016 respondenten in opdracht van Reisverzekering-direct.nl.

Annuleringsverzekering belangrijk

Hoewel 61,3 procent van de ondervraagden een annuleringsverzekering belangrijk vindt, vergeet ruim 16% deze verzekering af te sluiten. Opvallend is verder dat 68,2 procent van de respondenten niet weet dat je een annuleringsverzekering binnen 7 tot 14 dagen na het boeken van een reis/vakantie moet afsluiten. Een minderheid van 23,5% kiest er voor om geen annuleringsverzekering af te sluiten.

Wat je kan doen als je te laat bent met afsluiten, of als je een annuleringsverzekering vergeten hebt, lees je op: www.reisverzekering-direct.nl/annuleringsverzekeringen/persbericht-financieel-risico/

Annuleren door werkloosheid, scheiding of ziekte

Veel Nederlanders, vooral wanneer men schoolgaande kinderen heeft, boeken begin van het jaar de zomervakantie. In de tussentijd kan er van alles mis gaan waardoor een geplande vakantie geannuleerd moet worden, denk daarbij aan werkloosheid, scheiding, ziekte of overlijden van reizigers of personen in de naaste familie.

Annuleringsverzekering voorkomt financiële pech bij annulering

Een annuleringsverzekering biedt in dat soort situaties vooral financiële zekerheid. De verzekering zorgt voor een schadevergoeding wanneer je door een onverwachte (verzekerde) gebeurtenis je geboekte vakantie moet annuleren. De reisorganisatie brengt dan annuleringskosten in rekening. Tegen deze kosten kan je jezelf verzekeren.

Ben je al op reis en moet je de vakantie onverwachts afbreken, dan ontvang je met een annuleringsverzekering een vergoeding voor niet genoten reisdagen.

Meer informatie over het onderzoek lees je op: www.reisverzekering-direct.nl/annuleringsverzekeringen/persbericht-financieel-risico/

4 reacties op “Vakantiegangers lopen financieel risico door annuleringsverzekering te vergeten”

 1. Ton zegt op

  Vaak is het afsluiten van een doorlopende combi reis – en annuleringsverzekering het voordeligste. Let wel op of de annuleringsverzekering voldoende dekking heeft want vaak is dit maar tot euro 1.500 en moet een aanvullende verzekering worden afgesloten. Voor weinig meer kun je ook verzekeren dat je de hele reissom terugbetaald krijgt als je tijdens de reis terug moet, ook al is dit de laatste dag van de reis. Niet onbelangrijk is even te checken tot welke bedragen zaken gedekt zijn bijv. sieraden. Vaak is dit maar tot 300 euro en een beetje horloge (nee, geen BKK Rolex) of ketting kost al meer.

 2. Leo Th. zegt op

  Nederlanders staan erom bekend dat zij zo veel mogelijk willen verzekeren om risico’s uit te sluiten. Maar het financiële verlies tgv het niet doorgaan van een reis met vaak een maximale vergoeding van € 1500,=
  vind ikzelf nu niet bepaald, zoals het artikel suggereert, een onnodig financieel risico. Met het besparen van de premie voor zo’n verzekering kan je in de loop der jaren een aardig spaarpotje opbouwen. Mijn mening is dat je je moet verzekeren tegen risico’s die jezelf niet kunt dragen, dus zorg bv. dat je een goede ziektekosten met eventuele vervolgschade tijdens je vakantie hebt afgesloten. Maar een ieder maakt natuurlijk zijn eigen afweging.

 3. Barry zegt op

  Laat ik eerst stellen dat het ieders eigen keuze is. Echter ik sluit eigenlijk nooit een verzekering af.
  Ik reis 3 maal per jaar naar Thailand. In het verleden geïnformeerd naar een annuleringsverzekering, de premies in België staan niet in verhouding met mijn gemiddelde ticket prijs (€450-€500).
  Een reisverzekering sluit ik niet af, het enige van waarde is mijn laptop en rond €500 in contanten. In 2014 ben ik tijdens een reis 3 dagen opgenomen in een overheidsziekenhuis te Saraburi, perfecte zorg. Kosten werden vergoed door mijn Belgische verzekering (christelijke mutualiteit, €60 eigen risico).

 4. flepp zegt op

  Persoonlijk vindt ik waarom zou je ook de risico s niet mee verzekeren in een wereld dekking daar bouwt je echt geen spaarpotje mee op, gokken kan ook natuurlijk is ook ieder zijn afweging. Zelf heb ik een doorlopende polis werelddekking voor kosten die niet worden vergoed boven de nederlandsenorm ziektekosten, vliegtickets of diefstal premie is echt niet zo hoog .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website