Toerisme belast infrastructuur Thailand

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: , ,
29 maart 2017

Als de cijfers juist zijn, bezoeken ongeveer 30 miljoen toeristen de laatste paar jaar Thailand. Volgens de economen van de wereldbank zou daarmee de infrastructuur van Thailand onder grote druk staan.

Vooral bij “hotspots”zoals Bangkok, Chang Mai en Phuket waar tegen grenzen aangelopen wordt en een verdere opvang en uitbouw bijna niet meer mogelijk is.

Ondanks de staatsgreep in 2014 en verschillende bomaanslagen in het laatste jaar blijft de toeristenstroom groeien. Op de infrastructuur index van de wereldbank stond Thailand in 2006/2007 op plaats 38. Tien jaar later is deze plek gezakt naar plaats 49.

Airports of Thailand (AoT) wil de komende 15 jaar zeker zes vliegvelden voor miljarden dollars uitbreiden. Zelfs Suvarnabhumi airport heeft in het hoogseizoen zijn grenzen bereikt, volgens Sunsanee Fongcharoen.

Bron: Hallo das Magazine


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Toerisme belast infrastructuur Thailand”

 1. Jacques zegt op

  Thailand is een groot land en er kan nog meer bij. Goed voor de werkverschaffing o.a., de wegenbouw. de meer zielen de meer vreugd. Dan weer te weinig dan weer te veel het is ook nooit goed. Zelf sta ik regelmatig in de file “Rot tip maak” en ben er inmiddels al aan gewend geraakt. Gelukkig heb ik alle tijd in de wereld als gepensioneerde. Toch nog een voordeeltje van het ouder zijn.

  • Jan zegt op

   Je moet er toch niet aan denken als allen die nu nog op een brommertje zitten over een jaar of tien ook een auto hebben.

   Vr. Gr. Jan.

 2. Christiaan H zegt op

  Inderdaad belast het toenemende toerisme de infrastructuur van Thailand en tevens de natuur.
  Tussen Cha-Am en Hua Hin zag ik in de laatste 12 jaar steeds meer grote hotels en resorts verrijzen. Het strand en de omgeving ervan zijn aardig in natuurlijke schoonheid achteruit gegaan en de wegen er naartoe zijn vaak overvol.

  • danny zegt op

   beste Chrstiaan,

   Het is echt ongelooflijk wat er aan enorme grote resorts zijn gebouwd tussen Cha am en Hue Hin.
   Er staan daar tienduizenden luxe appartementen leeg en te wachten op heel veel meer toeristen.
   Er staan nergens in Thailand zoveel nieuwe luxe appartementen en hotels, resorts en bungalows leeg als tussen deze twee plaatsten. Ondanks dit enorme overschot worden er nog steeds vele tientallen hoge woontorens langs de kust opgetrokken.
   Onze verzekeraar Matthieu in Hue Hin vaart er hopelijk wel bij.
   Danny

 3. Mark zegt op

  De titel is misleidend.
  Als Thailand zo graag toeristen ontvangt om daar aardig aan te verdienen dan volstaat bouwen van verblijfsinfrastructuur niet. Ook in transportinfrastructuur moet geïnvesteerd. Bouwen van nutsvoorzieningen voor water, energie, veiligheid, afvalverwerking, riolering en waterzuivering zijn vereist.
  De winst vangen en de kosten “vergeten” zorgt ervoor dat in de drukste toeristische plaatsen nu al gebaad wordt in de eigen str…
  Levert meteen een minder fraaie extra invulling van het letterwoord LOS 🙂


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website