Seks en prostitutie in Thailand, een onderwerp wat altijd weer veel tot de verbeelding spreekt en tot veel reacties leidt. Echter prostitutie is het oudste beroep van de wereld, premier Prayut zal daar weinig aan kunnen veranderen.

Dat prostitutie pas ontstaan zou zijn door de komst van de Amerikanen tijdens de Vietnam oorlog kan dan ook naar het land van de fabelen verwezen worden. Dat het door 700.000 Amerikaanse militairen een “boost” kreeg, valt niet te ontkennen. De sekswerkers kregen echter wel met een totaal andere wereld en mentaliteit te maken. Bovendien verdiende de Thaise maatschappij enorm veel in die periode aan de betaalde liefde en werd er ook niet de andere kant opgekeken.

This is Us Museum

In Bangkok bestaat het US museum, wat alleen op afspraak toegankelijk is. Aan de muur hangt een schilderij wat 400 jaar oud is. Daarop staat een Chinees handelsschip afgebeeld in Thailand. Verder staan er houten emmers met rijst. Dat was de betaling van de matrozen voor seks. “Seks kostte 10 kilo rijst”. Omgerekend zou dat heden 1.000 baht zijn. Dus de prijs is niet veel veranderd. Sekswerk was in die tijd legaal tot 1960. Door de opkomende criminaliteit en andere “bijverschijnselen”is het terecht gekomen in het wetboek van strafrecht.

Toegang is strikt op afspraak, zegt de 68-jarige Chantawipa Apisuk, oprichter van het goede doel Empower, dat het museum runt. De organisatie ondersteunt vrouwen die werkzaam zijn in de seksindustrie en – in tegenstelling tot veel anderen in het veld – niet onder druk om het te verlaten.

This Is Us Museum, Empower Foundation, 57/60 Tiwanon Rd., Nonthaburi, 02-526-1294, www.empowerfoundation.org 


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “This Is Us Museum in Bangkok: De geschiedenis van seks in Thailand”

 1. Fransamsterdam zegt op

  “Sekswerkers was in die tijd legaal tot 1960.”
  Maar
  “it was only after the communist north upped the ante and attacked U.S naval vessels in 1964 and 65 that the U.S took a more determined stance and began to mobilize vast numbers of troops to the battlefields of Vietnam.”
  Dus tijdens de boost was het al illegaal en de opkomende criminaliteit en ‘bijverschijnselen’ moeten dus al in de jaren vijftig hebben gespeeld.
  Als ik het goed zie.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website