In de Telegraaf van gisteren (zaterdag 22 april) staat een artikel van Annelie Langerak over sekswerkers in Thailand die campagne voeren voor de legalisering van hun beroep om zo uitbuiting en misbruik tegen te gaan.

Oppositiepartijen en organisaties van sekswerkers pleiten voor een nieuwe wet ter bescherming van de rechten van sekswerkers. Het departement voor Vrouwenzaken en Familieontwikkeling werkt aan een wetsvoorstel dat is gebaseerd op wetten in landen waar sekswerk legaal is, zoals Nederland en Duitsland. Sekswerkers en de Empower Foundation hopen dat wettelijke erkenning van sekswerk het sociale stigma zal verminderen en hen in staat zal stellen belasting te betalen, wat goedkoper is dan het betalen van steekpenningen.

Lees hier het artikel: https://www.telegraaf.nl/nieuws/357558466/thaise-sekswerkers-zijn-uitbuiting-beu-wij-zijn-ook-moeders

1 reactie op ““Thaise sekswerkers strijden voor legalisering en bescherming van hun beroep””

  1. BramSiam zegt op

    Prima dat hier aandacht aan besteed wordt, hoewel de pavlovreactie over Thailand en prostitutie altijd wat makkelijk is.
    Wel vreemd om naast de kop ‘wij zijn ook moeders’ de foto van een groepje katheuis te plaatsen, maar ach, de krant moet verkocht worden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website