Thailand wil quarantaine-vrije reisbubbel met China

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: , , ,
19 oktober 2020

Recent meldde Bloomberg News dat Thailand in bespreking is met China om afspraken te maken voor een quarantaine-vrije reisbubbel in januari volgend jaar.

In oktober zullen de eerste twee groepen Chinese toeristen met een speciaal Tourist Visa (STV) in Thailand toegelaten worden. De beide groepen komen uit Guangzhou zullen 30 dagen in Thailand verblijven waarvan veertien dagen in quarantaine.

Als het aantal besmettingen binnen de perken blijft zal volgend jaar de verplichte quarantaine vervangen worden door corona testen. De Chinese bezoekers worden dan ook verplicht om 24/7 een mobiele tracking applicatie te gebruiken. Als deze aanpak succesvol is, zullen de Thaise autoriteiten overwegen deze vorm van vakanties uit te breiden naar andere Aziatische landen zoals Zuid-Korea, Singapore en Japan.

De heropening van het buitenlands toerisme wordt met gemengde gevoelens tegemoet gezien door de Thaise bevolking. Opiniepeilingen geven aan dat de meeste Thais tegen een overhaaste toelating van vakantiegangers zijn vanwege een grotere kans op nieuwe besmettingen. De Thaise overheid denkt dat het risico gering is omdat het gaat om toeristen uit realtief veilige landen.

Voordat het zover is moet met de Chinese autoriteiten over vakantievluchten zonder quarantaine moeten duidelijke afspraken gemaakt worden over bestemmingen, accommodaties, etc. De toeristische sector en het gemeentebestuur in Pattaya hopen dat Chinese toeristen de stad zullen bezoeken en zij worden aangewezen als veilige bestemming. Zo zijn er uitgebreide medische faciliteiten, die bij een onverwachte virusuitbraak voorhanden is.

Een ander punt van zorg voor de Thaise overheid is het uitbreken van recente anti-regeringsdemonstraties in Bangkok. De noodtoestand is nu in de hoofdstad afgekondigd, waardoor de politie en het leger een vrijere hand krijgen. Maar er is duidelijk vrees dat demonstraties potentiële toeristen angst aan kunnen jagen en de dringende behoefte van het land om significante toeristeninkomen te ontvangen zouden kunnen vertragen.

Bron: Pattaya Mail

Rating: 4.33/5. From 3 votes.
Please wait...

4 reacties op “Thailand wil quarantaine-vrije reisbubbel met China”

 1. JM zegt op

  China is een wreed veilig land waar het virus vandaan komt.
  Die gaan Thailand redden van de ondergang?

  • Leo Th. zegt op

   Er is momenteel geen sprake van enige ondergang van Thailand dan ook. De waarde van de de baht blijft derhalve onverminderd hoog en dat is meestal een goede graadmeter voor de economie van een land. Dat de toeristenindustrie op zijn gat ligt waardoor vele bedrijven failliet zijn gegaan en de vele honderduizenden mensen, die daardoor hun broodwinning, direct of indirect, kwijt raakten, schijnt de elite in Thailand nauwelijks te deren. Maar dat is in feite niets nieuws want deze bevoorrechte groep had toch al geen oog voor de noden en levensomstandigheden van de doorsnee Thaise burgers. China lijkt het corona virus grotendeels onder controle te hebben. Vorige week op de Nederlandse tv een reportage vanuit een Chinese stad waar beelden in een discotheek waren gemaakt, die toonden alsof er nooit van een virus sprake was geweest.

   • Ger-Korat zegt op

    De waarde van de baht de laatste tijd heeft een bijzondere reden: er is vanwege de economische onzekerheid meer vraag naar goud en daarom is deze tot recordhoogte gestegen en er is vraag uit diverse landen, Thailand hebben miljoenen mensen het moeilijk en deze 2 samen zorgen ervoor dat men goud ten gelde maakt en dat wordt geëxporteerd wat een grote invloed heeft op de koers van de baht, Daarnaast is de economie grotendeels afhankelijk van het buitenland, naast het toerisme, en voor de export wordt het grootste gedeelte weer ingekocht in het buitenland; er wordt nu minder ingekocht want ja het gaat niet goed in veel landen en daarom stijgt de baht eveneens of blijft hangen op het huidig niveau. De graadmeter van de economie is niet de waarde van de baht maar de economische groei of de werkloosheid ( miljoenen zo niet meer dan 10 miljoen werkloos en zonder geld in Thailand).
    Geen enkel land heeft het virus onder controle en zelfs in Nieuw Zeeland is er weer een geval vanuit het niets opgedoken. Was er nou maar een Chinese tv-ploeg in Nederland geweest dan had men een paar dagen terug een opname in een cafe en tent in Den Haag kunnen maken en kunnen refereren dat het zo goed gaat dat de cafe’s vanwege ruimtegebrek een tent bijplaatsen waarin hordes bierfanaten een voorschot nemen op de Duitse oktoberfeesten, alsof er geen virus is. Vergeet de media want die is er vaak alleen maar om zichzelf aan het werk te houden, een reisje naar China als verslaggever zijn de kersen op de taart, vergeten is het interview met de vrachtwagenchauffeur die zijn mond voorbij praatte in maart dat er vele duizenden doden waren in plaats van officieel weinig want ja hij had ze opgehaald. Niets is in China wat het lijkt: misschien kregen eerst duizend mensen een coronatest waarna ze vervolgens op verzoek van hogerhand gingen feesten en dan o zo toevallig kreeg de Westerling een uitnodiging om dit te bekijken en dan het “goede” nieuws de wereld in mag helpen.

 2. Rob zegt op

  Rara hoe kan het toch dat het virus in China onder controle is? Zou er dan toch een kern van waarheid in bepaalde complottheorieën zitten?
  Europa en de USA staan aan de rand van de afgrond. En in China gaat het leven weer gewoon verder alsof er nooit een virus is geweest. En inmiddels is China de nummer 1 van de wereld. Met een straatlengte voorsprong. Biologische oorlogsvoering? Maar dan wat stiekemer?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website