Thailand is bekend als het land van de glimlach en het land van een lage kosten voor levensonderhoud en voor sommige buitenlanders geldt, met name Pattaya, dan ook als de stad van mogelijkheden. Een prostituee uit Cambodja, die in een bar in Walkingstreet werkt, vertelde dat zij daarom vijf jaar geleden naar Pattaya kwam.

De stad heeft haar leven verbeterd en ze wil zolang als mogelijk blijven. “Ik begon als bediende in een restaurant”, vertelde Khmer, zoals zij zich noemde. Toen vertelde een vriendin mij, dat ik met bepaalde toeristen meer geld zou kunnen verdienen, wat ik vervolgens deed. Het kan mij niet zoveel schelen hoe ik mijn geld verdien, zolang ik het maar verdien. De verdienste zijn ruim voldoende. In mijn land zou ik slechts tien procent verdienen in vergelijking met hier.

Khmer: “Opvallend is dat er steeds meer Afrikaanse vrouwen komen, maar dat is voor mij geen probleem. Deze vrouwen willen ook een beter leven proberen te krijgen. De klanten van Afrikaanse vrouwen zijn niet dezelfde als die van ons. Blanken vallen meer op Aziatische vrouwen, Arabische mannen en mannen uit India meer op donkere meisjes.”

Een studie van Surang gaf aan dat de meeste buitenlandse prostituees in Pattaya uit Cambodja en Vietnam komen, terwijl de buitenlandse sekswerkers in Bangkok meer uit Laos en Birma komen. Thaise mannen geven hier de voorkeur aan. Thaise vrouwen wijken weer uit naar Singapore, Japan en Zuid Korea. Prostituees voelen zich in Pattaya veiliger dan in Bangkok en hier is het niet “strikt geregeld”. Bovendien werken zij hier zelfstandig en worden door niemand gedwongen.

Politiechaf Apichai kropetch geeft toe dat het aantal Afrikaanse vrouwen in Pattaya sinds 2015 gestegen is. Zij komen als toerist met een visum het land binnen en zodra de mogelijkheid zich voor doet, gaan zij op zoek naar klanten. Worden zij opgepakt dan wordt de identiteit vastgesteld en mogelijk ingegrepen. Hij voegt er wel aan toe, dat de politie alles in het werk stelt, dat de wet gehandhaafd blijft. Zodoende is in 2017 de criminaliteit in Pattaya gedaald. De politie probeert alles onder controle te houden.

Kennelijk is voor dit werk geen workpermit nodig. Volgens een Thaise gedachtenkronkel kan het zijn, dat prostitutie in Thailand niet bestaat! Als er geen prostitutie bestaat, is dit ook geen werk.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Een stad van mogelijkheden voor buitenlandse prostituees”

  1. Pat zegt op

    Opvallend en steeds positief om te lezen in zo’n artikel over prostitutie, is dat deze meisjes in Thailand blijkbaar echt voor zichzelf werken.

    Betaalde seks aanbieden is helemaal niet de meest vanzelfsprekende job, maar als er dan nog eens een (meestal agressieve) leegloper (zoals in de Westerse prostitutie) zijn deel komt opeisen is dan wordt het pas echt verwerpelijk en tragisch.

    Ben dus blij, al klinkt dat naief, dat die meisjes er ten allen tijde kunnen uitstappen en ondertussen helemaal voor eigen rekening kunnen werken.

    Zo weten ze waarom ze dit werk doen!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website