Sierhekken in Thailand (3)

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: ,
10 december 2019

Na twee keer een posting geplaatst te hebben met de afbeeldingen van mooie toegangshekken wordt het tijd om eens bij zo’n werkplaats te kijken waar het een en ander gemaakt wordt. Deze werkplaats bevindt zich in de Thungklom Tanman (Soi 89), zijstraat van de Suhkumvit Road in Oost Pattaya voorbij Soi 15 links.

Toegangshekken kunnen uit verschillende materialen bestaan zoals bijvoorbeeld uit gietijzer of roestvrijstalen buizen. Bij een werkplaats in mijn omgeving gebruikte men dit laatste materiaal met verschillende diktes. De klant kan uit een ruim samengesteld boek een keuze maken uit het model hek en separaat welke ornamenten erbij moeten komen. Voordat men aan de slag gaat, wordt eerst de locatie opgenomen in verband met de maten en welk soort hek het moet worden. Een schuifhek of een openslaand tweedelig hek. Bij het eerste moet een rails en begeleiders aangebracht worden. Bij het laatste is het van belang dat de stenen muur voorzien kan worden van scharnieren, dat het gewicht van de hekken kan dragen. Ook is het noodzakelijk om na te denken of de hekken wel of niet elektrisch geopend moeten worden.

Nadat alles nauwkeurig vastgesteld is, gaat men aan de slag. “Meten is weten” is een belangrijke slogan waar men zich tot op de millimeter nauwkeurig aan dient te houden. De werkplaats is tot mijn verrassing uiterst eenvoudig. Het raamwerk wordt klaargemaakt en dan worden de dunnere pijpen op maat gesneden. Alle gekozen ornamenten komen van een ander bedrijf vandaan, ook weer specialistisch werk. Dit moet perfect passen op de klaargemaakte onderdelen. Soms bovenop het hekwerk, maar ook in het hekwerk.

Men gebruikt net als de loodgieters in Nederland pijpenbuigers. Een rechte pijp wordt in het apparaat gestopt en met een “hefboom” wordt de pijp in de gewenst vorm gebogen. Daarna worden de onderdelen elektrisch aan elkaar gesoldeerd/gelast. De lasnaden worden dusdanig bewerkt dat daar later geen problemen door ontstaan evenals het hang- en sluitwerk.

Als het hekwerk afgewerkt is, wordt het naar het huis van de klant gebracht en gemonteerd. Bij het aanbrengen van een elektromotor is een elektricien nodig voor deze klus.

( Sierhek werken Tel. 086-841-9883 / 093-220-6858 , neem een Thais sprekend persoon mee)

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Sierhekken in Thailand (3)”

 1. Jin zegt op

  Ik heb in Thailand zo een sierhekken op mij gekregen. Resultaten geimploseerde schouder en 4 bekkenbrueken. Niet leuk. Goed dat ik een goede reisverzekering had. In Udon en Bangkok ziekenhuis gelegen en overgebracht met air Franse naar Parijs en met ziekenwagen naar Oostende. 3 maanden ziekenhuis en revalidatie. Zo ee’ sierhekken weegt zwaar

  • l.lagemaat zegt op

   Triest om te lezen! Hopelijk verder geen nadelige gevolgen?

   Groet,
   Lodewijk L.

  • Jos zegt op

   Op het verkeerde moment op de verkeerde plaats. Het kan verkeren. Maar de reisverzekering was niet verkeerd.
   Hoop dat alles is goedgekomen en niets meer verkeerd is,
   Jos


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website