‘Red Light Jihad’ is een bijzondere documentaire over prostitutie en geweld in het diepe zuiden van Thailand.

Barstraten en schreeuwende neonlichten, vrouwen die voorbijgangers en feestvierders de bars proberen in te lokken. Een scène die overal in Thailand kan zijn opgenomen, maar dit is de rosse buurt in Sungai Golok, op de grens met Maleisië in de provincie Narathiwat provincie. Hier zie je soldaten en militaire voertuigen patrouilleren in de straten van de Rosse buurt. Zij moeten Maleisische mannen beschermen tegen de zeer reële mogelijkheid van aanslagen door islamitische opstandelingen. Dat is het decor voor ‘Red Light Jihad: Thai Vice Under Attack’, een korte documentaire gemaakt door Patrick Winn en Mark Oltmanns voor de Global Post.

De buurt Sungai Golok is representatief voor het wantrouwen, angst en het gevoel van onrechtvaardigheid bij de bevolking in de zuidelijke, overwegend islamitische, provincies in Thailand. De opstand heeft al meer dan 5.000 mensen het leven gekost in de afgelopen tien jaar.

Video: Red Light Jihad: Thai vice under attack

Bekijk hier de video:

[vimeo]http://vimeo.com/111646574[/vimeo]


» Laat een reactie achter


11 reacties op “Seks en geweld in het het diepe zuiden van Thailand: ‘Red Light Jihad’ (video)”

 1. LOUISE zegt op

  Morgen K. Peter,

  Mijn lieve hemel.

  Ik ben niet snel met stomheid geslagen, maar als je deze film ziet…..
  ik heb echt even stil gezeten voor ik deze reaktie schreef.
  Gewoon in de, ongewapende en op de grondliggende mensenmassa te schieten.
  Hoe moet dit ooit tot een oplossing komen.
  De ene partij doet dit en de andere reageert daar met een volgende slachtpartij op en het liefst nog meer bloediger dan zijn tegenstander.

  ik heb wel eens beelden op tv-nieuws gezien, maar men kan beter dit uitzenden, want hier is niets overgelaten aan duidelijkheid of gruwelijkheden tussen de beelden uitgekipt.

  Heel veel bewondering voor deze jonge mannen die met gevaar voor eigen leven deze video hebben gemaakt.

  LOUISE

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +6 (obv 6 stemmen)
 2. Tino Kuis zegt op

  Deze video gaat niet over seks. De prostitutie wordt alleen als kapstok gebruikt om het belangrijkere verhaal van de gespletenheid en het voortdurende, extreme geweld in het Diepe Zuiden te laten zien. Beide standpunten, van een oudere moslim en een jongere boedhistische vrouw, komen aan de orde. Wie meer wil weten:
  https://www.thailandblog.nl/achtergrond/conflict-opstand-het-zuiden/

  VN:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +7 (obv 7 stemmen)
 3. Fons zegt op

  In zo mooi land als Thailand is het verschrikkelijk wat daar gebeurt. Ik had er al veel over gehoord maar nog nooit iets over gezien. Maar wat ik hier zie had ik niet gedacht dat het er zo aan toe gaat nogmaals verschrikkelijk.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 4. Wibar zegt op

  Een duidelijke film die de waanzin van extreme geloofsovertuiging laat zien. De prostitutie staat los van de algemene boodschap en is in de film verder niet meer belangrijk dan elke andere beroepsuitoefening die in de extreme godsdienst overtuigingen verwerpelijk is. Zoals altijd zoekt een groep godsdienstfanaten een reden om andersgelovige te corrigeren op welke manier dan ook. Wanner houden we er nou eens mee op om andersdenkende of anderslevende mensen het leven zuur te maken. Laat iedereen toch zijn of haar geloof in vrede beleiden en probeer niet om andersgelovende zieltjes te winnen of te vernietigen.
  Niets ten nadele van deze documentaire die prima is opgesteld. Vooral het eindinterview met de voormalige rijstwerker die nu in de vermaak sector werkt maakt indruk

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +5 (obv 5 stemmen)
  • Tino Kuis zegt op

   Ik moet je tegenspreken, Wibar. Het conflict in het Diepe Zuiden heeft weinig te maken met geloofsovertuiging. De helft van de moslims in Thailand woont niet in het zuiden maar in Bangkok, Chiag Mai etc. Die zijn redelijk geintegreerd (beter dan in Nederland) en geven geen problemen. Het geweld in het zuiden heeft te maken met sociale, economische en politieke problemen. Lees mijn posting op de link hierboven.

   VN:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +7 (obv 7 stemmen)
   • Pat zegt op

    Moderator: het continu herhalen van uw standpunten zien wij als chatten.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 5. Pat zegt op

  Dit soort van reportages zijn absoluut niet geschikt voor mij, ik krijg er steeds het schuim van op mijn mond.

  Je ziet dat in de ganse wereld en ook in onze westerse steden, zij zijn de echte onverdraagzamen.
  Onze westerse politieke correctheid verplicht ons steeds om de schuld bij ons te leggen, die fout blijven we maar maken…

  In Thailand is het niet anders, het Boeddhisme is een tolerante, aangename, en frisse ideologie, de Islam staat voor een ander wereldbeeld.
  Van zodra je bijvoorbeeld in Phuket wat zuidelijker trekt voel je dat meteen aan de sfeer, die koeler en minder vertrouwelijker is.
  Eén aangename vaststelling is dat de Thaise overheid radicaler omgaat met Islam-agressie dan wij in het Westen.
  Zij praten niet, maar nemen actie. Het is de enige taal die ze goed verstaan.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +10 (obv 10 stemmen)
 6. philip zegt op

  Je kan toch niet ontkennen dat het WEER moslims zijn die hun wil willen opleggen aan andersgelovigen, en zo gaat dat deze dagen in de hele wereld, er zijn islamistische staten waar de wetten die zij zo graag volgen worden toegepast, ga dan daar wonen als het geloof je hele leven bepaald.
  De katholieken moeten zich hier niet beter voelen, ook zij waren ooit deel aan dit zinloze geweld, maar het valt toch wel op dat het heden tendage altijd moslims zijn die die de andersdenkenden willen dwingen te leven zoals zij, en dan vraag ik mij af , als het echt maar enkele zijn , waar de zwijgende meerderheid blijft, waarom protesteren zij dan niet tegen dit blind geweld van hun broeders.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +15 (obv 15 stemmen)
 7. Rick zegt op

  Het gebied in kwestie is nu eenmaal al heel lang van Thailand, heeft korter bij ons Spanje ooit toegegeven aan de terreur van de ETA nee. Is katholiek Ierland van de Engelsen afgekomen door de terreur van de IRA nee. Zal het zuiden van Thailand een IS gebied worden nee, het valt me trouwens wel op dat in vrijwel ieder moslim gebied ter wereld op dit moment problemen zijn met extremisten en andere idioten die hun sharia willen invoeren.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +7 (obv 7 stemmen)
 8. fred zegt op

  waarom, overal in de wereld , heeft men ernstige problemen steeds met dezelfde geloofsgemeenschap ??? en het gaat er niet beter op worden… in Europa gaan we vroeg of laat ook met serieuze problemen te kampen krijgen hoor… islam… het gaat nog tot een ernstig conflict komen met de islam … ook in Europa

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +6 (obv 6 stemmen)
 9. Jan zegt op

  Lezende en ook kijkend naar ander commentaar denk ik O al weer het geloof maar die heeft er niets mee te maken volgens mij maar met de mens zelf die egoïstisch is ingesteld. De mens kijkt over het algemeen naar een ander en vind dat ze het beter hebben dan zijzelf. De rest laat ik aan jullie verbeelding over.
  Jan

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website