Een onderzoek onder middelbare scholieren heeft aangetoond dat zij toegang hebben tot de zogenaamde ‘Beergardens’ waar alcohol wordt geschonken, volgens het hoofd van het Office of the Alcohol Control Committee zijn deze beergardens daarom in strijd met de wet.

Rangsit University-medewerker en lid van het anti-alcoholnetwerk Dr. Srirach Lapyai Loisamutr heeft de uitkomsten van een onderzoek naar biergardens uit 2015 bekend gemaakt. Daaruit blijkt dat een op de drie (34 procent), van alle middelbare scholieren minstens één keer een dergelijk horeca etablissement had bezocht, ondanks het feit dat ze te jong waren om alcohol te mogen te drinken. Uit het onderzoek bleek dat 80,2 procent van de jongeren graag naar grote biergardens gaat om zich daar te vermaken.

Dr. Srirach vond het alarmerend dat 23,4 procent  van de respondenten lieten weten dat zij Beeergardens bezoeken in de buurt van scholen. Maar liefst 31,2 procent van de jongeren bezoekt een beergarden in de buurt van markten. De onderzoekers constateerde dat het controleren van dergelijke horecagelegenheden geen indruk maakte en er alcohol werd gedronken door jonge mensen. Het risico dat deze jongeren daarna aan het verkeer gaan deelnemen is erg groot.

De directeur van de alcoholcontrolecommissie, Dr. Nipon Chinanonvej, merkte op dat biergardens eigenlijk hetzelfde zijn als marketingevenementen voor alcoholische dranken, en die zijn juist door de alcoholwet uit 2008 verboden. Hij riep dan ook op tot strengere controles van Beergardens en flinke straffen bij overtredingen zoals een gevangenisstraf tot een jaar en boetes tot 500.000 baht.

Bron: Changrai Times

3 reacties op “Scholieren hebben toegang tot “Biergardens” die daarmee de wet overtreden”

 1. Pompoei zegt op

  Ze kunnen beter doen zoals mijn schoonfamilie, hun whisky zelf vervaardigen en die drinken. Veel veiliger. Om niet betrapt te worden toch.

 2. John Chiang rai zegt op

  Afgezien dat het natuurlijk goed is dat jeugdigen geen toegang hebben tot alcohol,vraag ik mij af of een general toegangs verbod,van iedere gelegenheid waar alcohol geschonken wordt, de juiste oplossing is.
  Een strikt verkoopverbod van alcohol aan jeugdigen waarbij ook de verkoper strafbaar is,en een goed functionerende controle hierop,is volgens mij meer dan voldoende.
  Jeugdigen overal de toegang verbieden,waar alcohol geschonken wordt,zou betekenen dat ook iedere biergarten met eetgelegenheid, of andere restaurants waar ook alcohol geschonken wordt,taboe is voor een jeugdige.
  Hetzij een restaurant gaat zich hoogsten beperken op limonade,water,koffie en thee,wat ik afgezien van een paar amerikaanse fastfood gelegenheden,erg betwijfel.

 3. Jacques zegt op

  Als er maar verdient kan worden dan maakt de rest vrij weinig uit toch. Je kan niet jong genoeg beginnen met het maken van alcoholisten. Jong geleerd is oud gedaan en dan kan er nog veel geld aan deze klanten binnengehaald worden. Gezondheid wie doet het wat, niet dit soort uitbaters. Ik weet niet of er hier in Thailand cursussen zijn, in bijvoorbeeld het schenken van alcoholische drank en de omgang met dronken mensen. Aan wie wel of niet geschonken kan en mag worden en waar moet je stoppen om de mens tegen zichzelf in bescherming te nemen. Ik kan mij niet voorstellen dat dit in Thailand aan de orde is. Daar is het ‘t land niet naar. De verheerlijking van alcoholische drank is een kernkwaliteit van velen, daar moet je niet aan tornen.
  Men doet hier veel en veel wat niet goed is. Gelukkig zijn er nog wel betrokken mensen die aan de bel trekken en hiermee voor de dag komen. Controles maar zeker reclame en bewustmaken van de mensheid over zijn doen en laten is een zaak van wezenlijk belang. Of het veel zal helpen de tijd zal het leren maar de mensheid wil vaak niet leren en doet wat hem of haar goeddunkt. Dat is althans wat ik veel om mij heen zie gebeuren. Ik ben er dus zeker niet van overtuigd dat hogere straffen het gewenste effect zullen krijgen. Maar niets doen is ook geen optie. Het is een cultuuromslag in de volle breedte die nodig is, wil dit de wereld uit gaan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website