Opmerkelijk in de lijst van 17 restaurants in Bangkok, die in de eerste Michelin gids voor de hoofdstad met één of twee Michelin sterren werden onderscheiden, was het feit, dat Jay Fai’s Shophouse in de oude binnenstad ook een ster verdiende.

Jay Fai, of Tante Fai, is een 70-jarige Thaise verkoopster van straatvoedsel, bekend vanwege haar krabomelet en de ruime porties noedels met krab of garnalen en krabcurries, die zij in haar eenvoudig straatrestaurant bereidt in gigantische woks.

In haar restaurant geen linnen tafellakens, kristallen glazen en obers als lakeien, maar simpele tafels met metalen krukjes. De ruimte binnen kent een open keuken, betegelde wanden en TL-verlichting en ook de straat vóór het winkelpand wordt gebruikt om de gasten te laten eten. Voor die gasten zijn er geen regels om passende kleding te dragen.

“Ik was opgewonden vanaf de allereerste stap die ik hier heb gezet”, zei Jay Fai terwijl ze de prijs op woensdag aanvaardde in het vijfsterrenhotel Grand Hyatt Hotel, voor de gelegenheid gekleed in een witte chef-koksoutfit. In haar eigen domein draagt de excentrieke kokkin normale kleren en roert in de woks met een grote skibril op haar neus om zich te beschermen voor de soms spattende olie

Chawadee Nualkhair, een in Bangkok wonende straatvoedselblogger, zei: “Jay Fai is de absolute Queen of Street Food. Zij is beroemd en had vroeger overal elders in goede restaurants kunnen werken of er zelf één kunnen beginnen op een betere locatie. Maar dat deed ze niet, zij bleef in haar openluchtwinkeltje met haar twee wokken. Ik ben blij dat ze eindelijk erkenning krijgt.”

Bron: tekst gebruikt uit een artikel in The Daily Mirror


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op ““Queen of street food” verdient een Michelin ster”

 1. Bert zegt op

  Het is haar gegund, maar er zijn er zo vele die lekkerder koken dan in een sterrenrestaurant.
  Natuurlijk is het alle andere winnaars ook gegund.

 2. lthjohn zegt op

  Ja, de oude binnenstad van Almelo, dan is het makkelijk zoeken
  Een adres vermelden, waar in de oude binnenstad van BKK zou handig zijn

  • Gringo zegt op

   Handig is het als je eigen initiatief gebruikt en even op Internet gaat zoeken.

   Ga naar http://bk.asia-city.com/restaurants/bangkok-restaurant-reviews/jay-fai
   en je vindt alles over Jay Fai.

   Overigens is er in de binnenstad van Almelo ook een goede Chinees, Hong Hua,
   maar die heeft nog geen Michelin ster

  • Stan zegt op

   Hello Itkjohn, even gegoocheld voor jou en misschien nog een andere zeldzame lezer welke google niet kent of weet te gebruiken: 327 Maha Chai Rd, Khwaeng Samran Rat, Khet Phra Nakhon, Krung Thep Maha Nakhon 10200, Thailand
   Telefoon: +66 2 223 9384
   O ja, er is dan ook nog google maps…
   Grapje

 3. harrie zegt op

  Leuk bericht, ben er net nog langs gereden, ga volgende week eens wat eten, bedankt voor de tip

 4. rob zegt op

  Ergens wel jammer dat dit adres nu misschien een (te) grote toeloop zal hebben. Ik kom er al jaren wanneer ik in BKK ben en geniet altijd van wat ze mij voorschotelen. Het is onmogelijk dat je daar met een leeg gevoel weggaat want de porties zijn af en toe gigantisch. In een doggy bag kan worden voorzien…..

 5. Luit zegt op

  Mooi gebaar


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website