De Britse kranten kranten The Sun en de Daily Mirror schreven onlangs een artikel over Pattaya. Daarbij kreeg de badplaats kwalificaties als: “seks hoofdstad van de wereld” en een “hedendaagse Sodom en Gomorra”. Dit tot grote woede van premier Prayut, die zich schaamde voor deze negatieve publiciteit.

Hij zou daarop gezworen hebben om illegale bedrijven en de prostitutie in Pattaya hard aan te pakken. Paniek in de voormalig vissersplaats waar de plaatselijk politie een dikke vinger in de pap heeft als het gaat om het in stand houden van de prostitutie, het zorgt in ieder geval voor flink wat theegeld.

Op dinsdag werd er overhaast een persconferentie georganiseerd. Daar werd door ambtenaren en de politie van Pattaya City, het nieuwe beleid bekend gemaakt: ‘Happy zones’. Deze zones, zoals Walking Street, zullen voortaan verstoken blijven van misdaad en prostitutie.

Politiebaas Apichai Krobpetch, deed er nog een schepje bovenop in een interview met Spectrum (Bangkok Post): “Pattaya is geen hub voor de seksindustrie!” Hij is boos over de verhalen in de Britse media: “Prostitutie in Pattaya? Dat bestaat niet!”. “Waar halen ze het cijfer van 27.000 sekswerkers in Pattaya vandaan? Iedereen kan zoiets wel roepen”.

“Wij werken heel hard om deze problemen aan te pakken. We patrouilleren elke avond om ervoor te zorgen dat er geen prostituees op straat lopen. Wij zorgen ervoor dat alle bars zich aan de wet en we houden. Thaise dames die seks hebben met buitenlanders doen dat op persoonlijke titel. Als ze dat willen en dat doen achter gesloten deuren, kunnen wij niet optreden. Als politiechef die verantwoordelijk is voor dit gebied, kan ik garanderen dat Pattaya een veilige en prachtige bestemming is!”

Lees hier het complete artikel: www.bangkokpost.com/news/general/1205077/no-sex-please-were-thai

25 reacties op “Politiecommandant Apichai: ‘Prostitutie? Dat komt niet voor in Pattaya’”

 1. erik zegt op

  Prostitutie is seks uitgeoefend tegen betaling. Dat zegt de Dikke van Dale.

  Nou, dus niet in Pattaya. Weer wat geleerd. Ik mag iedereen dus het dringend advies gegeven niks meer te betalen voor een wip. Dan hou je die centen in je zak voor de tandarts want ik denk dat je een paar klappen voor je kop krijgt…….

 2. ruud zegt op

  De politie werkt heel hard, om het probleem van de niet bestaande prostitutie op te lossen?

  En aan wat er achter gesloten deuren gebeurt, kunnen ze niets doen, behalve toen ze met valetijnsdag shorttime hotels controleerden.

 3. Rob zegt op

  Gevoel voor humor hebben ze wel de hermandad

 4. Jack G. zegt op

  Happy zones? Ik ben benieuwd hoe zo iets eruit gaat zien. Ballonnenclowns en draaiorgels en allemaal eettentjes? Maar goed, ik ben nog steeds niet in Pattaya geweest omdat de verhalen die ik hier en daar lees mij niet zo uitnodigen om daar heen te gaan. Aan de andere kant heeft Gringo veel artikelen gepost dat Pattaya meer is dan The Sun allemaal heeft opgetekend.

 5. marino zegt op

  was gisteren in Pattaya.Waar voorheen honderden vrouwen aan het strand stonden om een klant op te vangen,stond nu niks of niemand meer.
  Het was even wennen aan die stilte.

  De angst om opgepakt te worden is groot. De britse pers is betaald door Thaise mensen die er voordeel bij hebben dat Minister Prayut zoveel mogelijk in een slecht dag licht word geplaats.

  Hebben ze wel eens gekeken naar londen waar het prostitutie probleem veel groter is dan hier in Thailand.

  Wat een hypocrieten van een joernalisten.

  eerst in eigen boezem kijken….

  • Khun Peter zegt op

   Dat de boodschapper het heeft gedaan is wel een erg stoffige bewering. U gelooft waarschijnlijk ook niet dat de aarde rond is?

   • marino zegt op

    als men negatief wens te blijven tja…

    De boodschapper kiest thailand uit met een bepaalde reden. Wie zegt dat de aarde rond is?

  • Henk zegt op

   We zijn toevallig ook donderdag langs de beachroad gewandeld vanaf Pattaya klang tot aan de walkingstreet .
   Je moet wel een erg potente man zijn wil je al die zwerfkatjes die daar op hun klanten staan te wachten voor 1 januari 2018 aan hun wensen wil voldoen .

 6. T zegt op

  Pattaya zit natuurlijk vol bars en dat daar toevallig allemaal dames rondhangen, nou ja dat heb je wel eens in bars he. En stel dat sommige van die dames wel eens met heren mee gaan niet enkel voor de fun, maar zich daarvoor laten betalen hoe moeten die beste politieagenten dat nu kunnen vermoeden 😉 En zo zal het spelletje tussen politie en dames van plezier nog wel honderden jaren voortduren zoals het al vele duizenden jaren geweest is.

 7. Chris van het dorpje zegt op

  Wat deze politiebaas zegt , is een van de beste grappen ,
  die ik ooit gehoord heb .

 8. John Chiang rai zegt op

  Prostitutie zul je haast overal vinden op deze aardbol,alleen kan ook een politie functionaris niet ontkennen, dat Pattaya betreffende deze bedrijfstak een erg grote naam gemaakt heeft. Het doorgrijpen van de politie i.v.m.de prostitutie in Pattaya neem ik,gezien de lucratieve bijverdienst van de Hermandad,met een korreltje zout,en zeker niet van lange duur. Nog minder kan ik de woede begrijpen van de hoogste politieke verantwoordelijke (Prayut), die ook met zijn politiek nog steeds bijdraagt,aan de o.a enorme financiële standverschillen,en de vaak slechte onderwijs mogelijkheden voor het grootste deel van de bevolking. Het resultaat van deze misstanden is meestal,dat mocht iemand werk hebben, ze vaak niet meer verdienen,als het minimumloon,wat bekend voor sterven teveel is,en helaas voor het leven te weinig. Als nu een vrouwtje met kind, van haar partner verlaten wordt,die tevens ook nog de financiële last van een ouderdeel dragen moet,dan beginnen de problemen. Velen staan met de rug tegen de muur,en voelen zich genoodzaakt,om hun geluk te zoeken in o.a. Patong,Patpong of Pattaya zolang men niet over een betalende farang beschikt, of toevallig behoord tot de z.g.n.betere klas.

  • theoweert zegt op

   Als ik dit lees lijkt het of door Prayut de lage lonen komen. Ik dacht dat al jaren door alle gekozen regeringen ook gebeurd is. Zolang de bedrijven voor hongerloontjes de fabriek neer zetten, en mensen betalen waar men in Nederland nog niet eens op de fiets voor op stapt en dat voor 10 tot 12 uur werken. (ca. 8 euro per dag) en daar is geen belastingen, ziektegeld en allerlei verzekeringen van ingehouden.

   Bar en restaurants hun personeel een 100 tot 300 bath per dag betalen en dat ze verder afhankelijk zijn van de goedheid van de klanten, die geld op hun kussen leggen, de fooien in de restaurants. De ladydrinks.

   Terwijl willen ze echt iets verdienen , ja dan is een shortime of longtime om normaal te leven en te hopen, dat jouw kinderen een opleiding kunnen doen om niet het zelfde werk te doen.
   Ik zie het bij mij in de direct omgeving.

   • John Chiang rai zegt op

    Theoweert,ik heb niet geschreven dat Prayut alleen voor deze lage lonen gezorgd heeft,maar dat hij nog steeds, (ook) met zijn politiek bijdraagt aan deze enorme financiële standverschillen. Nog steeds (ook) betekent, dat veel van zijn voorgangers dit ook reeds gedaan hebben.

 9. Fransamsterdam zegt op

  Thailand zit met de prostitutie in een vergelijkbare spagaat als Nederland met de cannabis.
  Aan de ene kant is het verboden en wordt het hard aangepakt, aan de andere kant wordt het onder bepaalde voorwaarden gedoogd.
  Het is heel makkelijk om tegen zulk beleid aan te trappen, maar het is heel moeilijk om beter ander beleid te maken.
  Men wil enerzijds de ‘beide partijen’, in casu de kleine gebruiker en de kleine aanbieder, eigenlijk niet criminaliseren, maar anderzijds voorkomen dat ‘bedrijven’ zich er uit winstoogmerk mee gaan bemoeien.
  Dat hier nogal wat haken en ogen aanzitten spreekt vanzelf, maar de achterliggende gedachte is volgens mij wel goed: Zoveel mogelijk vrijheid voor de individuele burger, zonder criminele organisaties in de kaart te spelen of vrij spel te geven.
  Dat er in Thailand als door een slang gebeten wordt gereageerd op de roddelbladjournalistiek uit het Verenigd Zalig Alwetend Koninkrijk is volkomen terecht.

 10. Siam zegt op

  Je betaald in pattaya niet voor seks maar je betaald de dame om weer weg te gaan

 11. Henk zegt op

  Pattaya. Prostitutie hoofdstad van de wereld. Dat is toch een unieke erkenning. En nog terecht ook.

 12. henk zegt op

  In elk land is prostitutie hoe armer de mensen hoe meer, waarom laten ze de vrouwen in de steek met een kind dat van hun is. Laat de verwekkers er voor betalen.
  En zet de moeders niet met de rug tegen de muur, die alleen voor het kind moeten zorgen.

 13. Leo Th. zegt op

  Thailand, een fantastisch land met prachtige natuur en stranden, zeer vriendelijke bevolking, tropische temperaturen, heerlijk eten en, niet in het minst, erg betaalbaar! Alleen deze beloften al waren de verleiding waarvoor ik vele jaren geleden bezweek om voor het eerst in Thailand vakantie te vieren. Al mijn verwachtingen kwamen uit en werden overtroffen! Totaal niet mijn bedoeling, integendeel, maar als vrijgezel bezweek ik al snel voor al dat Thaise schoon. Voor het eerst in mijn leven betaalde ik voor een nacht samenzijn. Vreemd genoeg beschouwde ik het niet als prostitutie. Was ik ook niet gewend en vond ik mijn financiële afdracht, achteraf natuurlijk euforistisch gezien, meer als een tegemoetkoming in het bijdragen aan het levensonderhoud van de desbetreffende ’teelak’. Pas later raakte ik verzeild in Pattaya. Nu (te vaak) aangeduid als ‘Seks Hoofdstad’ ter wereld of ‘Sin City’, maar wat doet dat er eigenlijk toe hoe je het benoemd? Pattaya heeft ontegenzeggelijk bijgedragen aan het bevorderen van het toerisme naar Thailand en Pattaya heeft voor velen ook haar charme daaraan te danken. Ik vind het hypocriet om, nu het niet meer zou passen in de zogenoemde gangbare optiek, Pattaya om te vormen naar een ‘familiebestemming’. Maar wat ik denk is niet van belang, alles draait om geld en het verleden telt niet voor de toekomst. Zelf betwijfel ik of Pattaya nog attractief blijft zonder alle geneugten die er thans voor handen zijn. Het strand stelt weinig voor en als alle ‘niet bestaande prostitutie’ met de daarbij gepaard gaande bars verband zouden worden, geloof ik niet in verbeterde toekomst voor de inwoners/bezoekers van Pattaya. Overigens, Prayut zou zich over heel veel andere zaken druk moeten maken!

 14. theoS zegt op

  Om je rot te lachen. Neemt zichzelf in de maling.

 15. bob zegt op

  Weer zo’n artikel dat uitsluitend over de ‘dames” , alle andere soorten worden wederom buitengesloten. Kijk eens naar boysztown, sunee plaza en jomtien complex met al die mannelijke sex werkers. Zelfs de bareigenaren worden er door zg. uitkoop voor betaald. Zijn dus in feite souteneurs. De bars blijven echt wel bestaan, de politie is tuk op het beschermingsgeld. Mede daardoor moeten de ‘vrije’ ondernemers wijken.

 16. Slagerij van Kampen zegt op

  Gewoon de globalisering. De sexindustrie is Thailands bijdrage. Er is vraag in de wereld naar sex met jonge vrouwen. De transportmiddelen goedkoop en efficiënt. Dus vraag en aanbod in de wereld komen makkelijk bij elkaar.

 17. Bjorn zegt op

  Volgens mij is aan het artikel in de Britse pers niet heel veel gelogen. Ik kom al tientallen jaren in Thailand en ben getrouwd met een Thaise. Pattaya kun je als enclave binnen Thailand zien. Hier wordt open en bloot alles getoond ,van sex tot drugs en van kleine tot grote criminaliteit.

  Mr Prayut zou alleen eens moeten laten doorrekenen wat het de Thaise economie gaat kosten als hij Pattaya inderdaad zou “sluiten” zeg maar. Miljarden schat ik en de toeristen die nu speciaal voor het aanbod van Pattaya komen gaan dan niet naar een mooi strandje in Thailand maar gewoon naar Cambodja of zelfs al Vietnam.

  Al met al zal het ook wel een storm in een glas water zijn.

  Overigens mogen ze wel eens wat aan die toeristenpolitie doen.Die gedragen zich als kolonisator tov de Thais.Daar schiet je dus ook niks mee op (en zij pikken meer theegeld)

 18. chris de boer zegt op

  Ook hier schuilt het venijn in de definitie, want wat is prostitutie? En dan niet volgens het Nederlandse woordenboek maar volgens het Thaise.
  De betekenis in het spraakgebruik is soms/vaak niet hetzelfde als de officiele, juridische benaming. Bill Clinton kon na de orale sex met Monica Lewinsky zeggen: “I did NOT have sex with that woman”, omdat orale sex volgens de jurisprudentie in de USA niet onder de definite van sex valt. Dus hij loog niet.
  Zo zal het ook hier wel zijn. Een Thaise vrouw uitnodigen om met je mee te gaan naar je hotelkamer is – in Pattaya – een vorm van entertainment (of ontwikkelingshulp?). Je geeft haar de ochtend later een ontbijtje en wat geld maar dat heeft niks te maken met de tijd die ze met je heeft doorgebracht, enige vorm van dienstverlening (gebruik maken van het toilet of de douche) of het aantal orgasmes (van haar en/of van jou).
  In mijn condogebouw woont een aantal Thaise vrouwen die – tegen een bepaalde maandelijkse geldelijke vergoeding – de maitresse spelen van een (getrouwde) Thaise man. Een van hen heeft geen enkele andere baan en heeft overigens drie vaste lovers en daarnaast nog wat losse contacten. Een ander doet het alleen met een getrouwde politieman. Is dit prostitutie? Als u het zeker weet mag u het zeggen.

  • Tino Kuis zegt op

   De definitie van prostitutie is in Nederland en Thailand hetzelfde: het verlenen van seksuele diensten tegen betaling of andere vergoeding. Als een man een minnares heeft en zij doen het beiden uit wederzijdse liefde en/of seksueel genot en er staat geen geld of goederen tegenover dan is het geen prostitutie. Natuurlijk zijn er altijd grensgevallen waar we van mening kunnen verschillen. Een mia noi die goed betaald wordt in Thailand wordt meestal beschouwd als ‘een prostituée’ (behalve in de hogere kringen) ook al zullen veel mensen dat woord uit een zeker fatsoen niet gebruiken.
   Het Thaise nette woord voor prostituée is โสเภณี ofwel sǒpheenie. Lettelijk betekent dat ‘mooie, knappe vrouw’. Meestal hoor je กะหรี่ kàriè en dat is een gemeen scheldwoord: ‘Hoer!’ En dan zijn er nog wat woorden die er tussen in liggen.
   En orale seks in nog steeds illegaal in 13 staten in de VS……maar necrofilie niet ….

  • ruud zegt op

   Prostitutie ligt als begrip ook voor westerse begrippen lastig.
   Stel, je komt ergens een meisje tegen en je nodigt haar uit voor een etentje (dat je alleen betaalt) en daarna nog een drankje thuis met alles wat daarop volgt.
   Is dat dan prostitutie?
   Als je tegen haar had gezegd ga met me mee naar huis en dan hebben we sex was ze waarschijnlijk niet meegegaan.
   Heeft dat betaalde etentje het meisje dan veranderd in een prostituee?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website