StreetVJ / Shutterstock.com

Jaarlijks bezoeken veel toeristen uit diverse landen Pattaya. De samenstelling is door de jaren heen veranderd. Een groep waar niet veel over gesproken wordt, is de groep jonge mannen afkomstig uit het Midden-Oosten. Aan het eind van de Walking Street zijn tamelijk veel van deze mensen aan te treffen en vormen een eigen wereldje. Op de vrijdagavond wordt een straat geclaimd en afgesloten voor niet Arabieren, zolang als dit gedoogd wordt!

Op de vraag waarom zoveel mannen uit het nabije oosten Pattaya als “vakantie” land kiezen, antwoordt de 29-jarige Fahad: ”Thailand is totaal anders dan Koeweit!”. Volgens Fahad mogen ze in Koeweit niet naar vrouwen kijken, hier kan dit zonder problemen.

In Pattaya wordt deze groep steeds groter, ze zijn ongetrouwd en beschikken over geld. Vlakbij zit iemand uit Oman en verderop iemand uit Iran. Hoewel Thailand nog steeds door toeristen bezocht wordt, vindt er een opvallende stijging van het aantal Arabieren plaats. In het thuisland mag om geloofsredenen bijna niets en dat stimuleert de prikkel op om je eens helemaal te laten gaan. Osama, 30 jaar, uit de hoofdstad Maskat van Oman vulde dit aan met dat ze hier dingen kunnen doen, die in het thuisland absoluut onacceptabel zijn.

Dat dit niet altijd goed valt, blijkt wel uit het feit dat ze door ladyboys aangevallen werden, doordat zij zich niet aan de gemaakte afspraken hielden. Veel vrouwen willen daardoor niet meer met hen meegaan.

Een prostituee met de naam Sa, werd door een man uit Iran geslagen omdat ze onenigheid kregen over het van tevoren afgesproken geldbedrag. “Die was echt gek”, zei Sa, die een uur met hem meegegaan was en vervolgens wilde hij niet betalen, wat op een gevecht uitliep. Zulke problemen komen gelukkig niet vaak voor, maar ze heeft de voorkeur voor Europese klanten en vooral Russen, die goed betalen. De 27-jarige Sa, die nog steeds een groot deel van haar inkomen naar de familie in de Isaan stuurt, hoopt nog steeds op een goede man, die zich om haar en haar familie bekommert.

Kittipong Chararoj / Shutterstock.com

Echter de sekswerkers en de klanten kan men niet over een kam scheren. Er zijn bargirls en zelfstandigen zoals Sa. De meesten komen uit de Isaan. Hoeveel mensen in deze business werken, is niet te zeggen en hangt al samen met de definitie daarvan. De bekende bar-en go-go girls kunnen na hun werk altijd nog proberen een klant mee te nemen. Er zijn masseuses, die er ook graag nog wat bijverdienen en dat alleen in het hoogseizoen doen.

Havoscope, een organisatie, die prostitutie in kaart brengt, schat dat het laatste jaar ongeveer 250.000 personen in de Thaise seksindustrie werken. Enkele NGO’s schatten het aantal sekswerkers hoger.

Doch niet alle sekswerkers zijn Thais. De 33-jarige Russin Julia komt uit Omsk en is manager van een Go-go bar in de Walking Street. Volgens haar biedt Pattaya grote financiële mogelijkheden aan Russinnen, vrouwen uit de Oekraïne en Centraal Azië. Na een contract van drie maanden kunnen deze vrouwen in hun thuisland een jaar leven.

Lawrence Osborne heeft in zijn boek “Bangkok Days” een ander licht op deze bedrijfstaak laten schijnen. Volgens hem zouden slechts 5 procent van de toeristen voor de seks naar Thailand komen. Daarentegen hebben ruim 450.000 Thai dagelijks, direct of indirect, inkomsten uit deze tak van de toeristenindustrie.

Bron: TIP Zeitung fur Thailand

10 reacties op “Pattaya en (seks)toeristen uit het Midden-Oosten”

 1. ruud zegt op

  Ik mag aannemen, dat de alcoholconsumtie de andere trekpleister is voor de mannen uit het middenoosten.

 2. Ronny DS zegt op

  Alweer een zoveelste bewijs van hypocrisie van mensen uit het Midden Oosten en andere moslim landen. Verwerpen alles wat maar met prostitutie, alcohol gebruik en holebi’s te maken hebben. Stiekem wel reizen naar open landen, zoals Thailand en daar het beest te gaan uithangen.

  • Dat heeft weinig met moslims te maken. Van de katholieke kerk mag ook veel niet, maar de geestelijken misbruiken wel kinderen. In ieder mens schuilt een vorm van hypocrisie.

  • Yan zegt op

   Er zijn verhalen bekend van die kerels, die één “vriend” onder hen er op uitsturen om een meisje te versieren in een bar en haar mee te brengen naar “zijn” kamer…waar de deur meteen op slot gaat en 5 mannen er allemaal op los gaan om het meisje achteraf te dumpen…Dit geldt tevens voor Indiërs…maar deze laatsten zijn er voor bekend, ook in hun eigen land.

   • Frank zegt op

    dit is een grove schending van mensenrechten, maar daar doet de thaise regering niks aan.
    Ook de betreffende hotels, weten precies hoe dit werkt, maar ook zij sluiten de ogen voor deze beesten. Walgelijk. Als ik het een keertje ontdek/zie zal er binnen no time actie zijn. Heb nog wel wat lieve thaise vriendjes. En zal zeker de politie erbij betrekken.

 3. Jan Hoekstra zegt op

  Pattaya is gewoon een brok ellende. Lijkt allemaal zo gezellig aan de oppervlakte maar daar gaan heel wat mensen kapot door de ellende.

  • Jacques zegt op

   Beste Jan, het is zeker zo dat het vaak uiterlijke schijn is met groothoud gedrag en dat er veel leed onder de oppervlakte is, maar ook vaak zichtbaar aanwezig. De jolijt is in die bars vaak ver te zoeken, wel veel verslaafden aan alcohol en de vele mooie dames van lichte zeden. Toch is het in Pattaya niet allemaal kommer en kwel. Ik woon er zelf al jaren en vermijd zoveel als mogelijk de bars en prostitutiescene en geniet van het samenzijn met mensen en de activiteiten die er voor mij toe doen.

  • fred zegt op

   Ik ken wel grotere brokken ellende steden als Pattaya. Ik zie dan toch dat er blijkbaar maar steeds meer mensen naar dat ellendige Pattaya willen komen. Ik zie maar weinig steden aan zo’n tempo uitbreiden als Pattaya.

 4. Harry Romijn zegt op

  In de 70-er jaren werkte ik voor een NL’s bouwbedrijf met werken in Nigeria, Sudan en het hele Midden-Oosten. Ze waren nog niet Schiphol uit of eisten al minstens twee Frau Antjes op schoot. Ja, de Sharia gold nadrukkelijk niet voor hen.

 5. goort zegt op

  Pattaya en omgeving is een stad met veel mooie golfbanen, uitstekende restaurants, tegen acceptabele prijzen. Mooie huizen, condo’s voor een prijs waar je in NL nog geen varkensstal voor koopt in Amsterdam. En weet je, je hoeft je zelf niet te ergeren aan al die Arabieren, Indiers die hier een weekje zich vol laten lopen en leeg laten lopen. Daar kies je zelf voor!
  Je kan het de vrouwen uit de Isaan niet kwalijk nemen, nee, je zou het misschien moeten waarderen wat ze ervoor doen om hun familie te ondersteunen om hier wat te verdienen. Als t maar eerlijk gaat.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website