Pakketpost in Thailand

Door Gringo
Geplaatst in Achtergrond
Tags: ,
30 juli 2018
John And Penny / Shutterstock.com

In een recent artikel in het Algemeen Dagblad las ik een aantal interessante, maar vooral indrukwekkende cijfers over de pakketpost in Nederland. Citaat: “Uit de meest recente officiële cijfers blijkt dat bedrijven en consumenten samen zo’n 400 miljoen pakketten per jaar verstuurden. Van die 400 miljoen pakketten gingen zo’n 250 miljoen pakjes van bedrijven naar consumenten.”

Met een marktaandeel van ruim 60 procent is PostNL de grootste binnenlandse pakketvervoerder. PostNL bezorgt met meer dan 1500 pakketbezorgers dagelijks 675.000 pakketten. Volgens deskundigen groeit die onstuimige markt nog jaarlijks met rond de 20 tot 25 procent. U kunt het hele artikel lezen op: www.ad.nl/

Sigaren

Ik ben ook een klant voor PostNL, zij het indirect en bovendien valt mijn aandeel in het totaal aantal pakketjes volkomen in het niet. U weet misschien nog, dat ik als verstokte sigarenroker mijn sigaren in Nederland koop. Ik heb daarvoor best een aardig netwerk van Thailandgangers, die de sigaren voor mij meebrengen. Ik bestel en betaal via Internet en de sigaren worden per postpakket op een aangegeven adres in Nederland of België bezorgd.

Thailand

Aangekomen in Thailand neem ik de sigaren meestal persoonlijk over, maar het gebeurt, dat de “sigarenkoerier” direct van Bangkok naar een plaats van bestemming in bijvoorbeeld de Isaan of meer naar het zuiden van Thailand reist. In dat geval brengt de Thaise Post uitkomst, want ook die bezorgt talloze pakketjes per dag. Ik heb daar geen cijfers van, maar dat zullen er ongetwijfeld ook vele miljoenen zijn op jaarbasis. Het is mij al een paar keer overkomen, dat de postbode langskwam terwijl er niemand thuis was. Geen probleem, een briefje met een nummer en je kunt het pakketje op het postkantoor afhalen.

Postkantoor Banglamung

Ik moet daarvoor naar het postkantoor in Banglamung en daar is het op de afhaalservice altijd een drukte van belang. Eerlijkheidshalve moet ik er bij zeggen, dat daar niet alleen pakketjes kunnen worden afgehaald, maar ook aangetekende EMS documenten. Een lange rij wachtenden en met een blik achter de schermen zie ik, dat er werkelijk honderden, zo niet een paar duizend pakketjes en poststukken wachten op de geadresseerde. De grote eCommerce bedrijven zoals Lazada hebben een eigen bezorgdienst, maar er zijn genoeg bedrijven, die de via internet bestelde goederen via de Thaise post versturen. Maar ook particulieren maken veelvuldig gebruik van de Thaise pakketpost. Mijn vrouw stuurt met een zekere regelmaat pakjes naar haar moeder in de Isaan met goederen, die in haar dorp niet te koop zijn.

Bezorging

De pakjes worden in Thailand, althans hier in Pattaya, meestal via de reguliere postbode bezorgd. Gewoon op een brommer, grote fietstassen aan beide kanten en dan bovendien vaak een grote postzak op de plaats van de duopassagier, die vaak nog hoger is dan de bestuurder. Ik vind het altijd een prachtig gezicht, want vol bepakt vereist het toch wel stuurmanskunst om de brommer recht vooruit te houden. Ook een goed routeplan is wel nodig, want als ik de postbode zie rijden, denk ik wel eens, stel, dat hij op volgende adres het onderste pakje moet afleveren.

Hoe dan ook, de keren, dat ik met Thaise Post te maken heb gehad, gebeurde dat tot volle tevredenheid. Ik heb dus alleen ervaringen met binnenlandse post, nooit pakjes naar Nederland gestuurd of ontvangen.

Wat zijn uw ervaringen met de Thaise Post?


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

14 reacties op “Pakketpost in Thailand”

 1. Henk zegt op

  We hebben veel verzonden binnen Thailand met thailandpost.
  Wat aankomt vanuit China wordt eveneens afgeleverd met Thailand post.
  Ze weten waar ze het kunnen deponeren.
  Echter Kerry express heeft een grote schare aan klanten die gebruik maken van hun diensten. Op vele lokaties hebben ze zaken waar je kunt afleveren.
  Laten ophalen kan ook.
  In bkk wordt het zelfs op dezelfde dag afgeleverd, verder dus next day service.
  Indien we versturen met thailand post nar Nederland wordt het ineens niet meer op afleverdres gedaan maar maakt postnl er een zending van die afgehaald moet worden bij een afgifte punt. En er wordt een nieuw trcking nummer aangegeven. Discussie met de klanrenervice over verandering afleveradres liepen op niets uit.
  Standaard procedure.

 2. Christina zegt op

  In Bangkok een boek op de post gedaan voor een lerares in Chiang Mai. Nooit aangekomen kaarten breng ik zelf naar postkantoor plak de zegels er op en wacht tot ze het afstempelen dan weet ik zeker dat het aankomt. Lange tijd geleden in het Montien Pattaya 35 kaarten in brievenbus gestopt geen van de kaarten kwam aan. Hetzelfde doe ik bij de post in Indonesië voor de afgehaalde postzegels kunnen ze leuke dingen doen wel geklaagd maar dat heeft geen zin jammer verwacht je niet van zo een groot hotel.

 3. chelsea zegt op

  Ik woon in Hua Hin en niet in het centrum , maar ca 5 km daar vandaan.
  De Thaise postbode was zo onbetrouwbaar in zijn bezorging ,( veel poststukken ,waaronder ook belangrijke , die wel naar bleek ,verzonden waren, kwamen nooit aan of als je geluk had kreeg je na 4 weken een hele stapel tegelijk maar vaak weer niet compleet) , dat ik besloten heb om voor Baht 500 per jaar een postbus te huren.
  Al mijn adressanten van de wijziging van mijn adres op de hoogte gebracht en de bezorging gaat nu foutloos.
  Daarentegen moet ik melden dat de EMS bezorgdienst meer dan perfect werkt .Na 1 of 2 dagen na het opgeven van een bestelling ,is er een brommertje of een kleine bestelauto bij je huis deur om het bestelde af te geven.Of de geadresseerde voor ontvangst tekent of je schoonmoeder maakt in de levering niet uit.
  Hoe men overigens altijd je huisnummer weet te vinden in de Thaise onlogica van huisnummering is mij een complete raadsel

 4. ror1 zegt op

  Wij maken vanaf twee negatieve ervaringen bij het centrum in Pattaya noord altijd gebruik van het postkantoor in Jomtien op Soi 5. Nu is dit ook dicht bij de plek waar wij wonen.
  Moeten zeggen op Soi 5 nog nooit lange rijen meegemaakt.
  Een van de medewerkers komt uit Uttaradit. Mijn vrouw ook. Misschien scheelt dat ook iets.

  Post en pakketten daar afgeleverd altijd aangekomen. Dit in tegenstelling tot afleveren bij het hulpkantoor bij de Lotus Tesco in Pattaya Noord.
  Daar twee keer vermist.
  Wel altijd via track en trace de plaats van verdwijning op het internationaal expeditiepunt op Subvarnabhumi dacht ik.
  Wel omdat ik altijd de “juiste” waarde opgeef van de goederen in het pakket dit bedrag keurig terug gekregen.

  Let hier dus op als je een pakket via EMS verstuurd. Ze keren 85% uit.

 5. Peter zegt op

  Mijn ervaringen zijn dramatisch te noemen zowel van als naar thailand.
  Ook met gewone post of het veel duurdere EMS geen verschil.
  6 x geprobeerd,daarna de moet maar opgegeven.
  1e klein pakketje met een paar zakjes Engelse drop,.nooit aangekomen.
  2e een en envelop met 2strips paracetamol ,na 8 weken toch nog aangekomen.
  Voor de rest papieren naar svb in Nederland en ook papieren van en naar de.belasting.
  Al met al een trieste geschiedenis met de post in thailand.

 6. Alex zegt op

  Regelmatig post en pakketten tussen NL en Thailand verstuurd en ontvangen. Altijd via het postkantoor in Soi 5, Jomtien. Nooit enig probleem ondervonden. Alles is aangekomen, soms per EMS en soms per aangetekend Thaise post. Probleemloos.

 7. lung addie zegt op

  Ik woon hier net naast het postkantoor en elke ochtend, zo rond 06.30, komt de vrachtwagen van de post de zendingen afleveren en opladen. Staat hier meestal een dik half uur voor het laden en lossen van de zendingen. Ik zie ook de postbodes met hun brommers vertrekken, geladen als muilezels. Mijn eigen ervaring met de postbedeling is ‘UITSTEKEND’. Een pakketje uit Belgenland is meestal op een week feilloos geleverd. Nog geen enkel ‘verloren’ gegaan. Ik mag zeggen dat ik, als radiozendamateur, heel veel post uit het buitenland ontvang en moet vaststellen dat het echt prima verloopt. Het is uitzonderlijk dat iemand mij meldt dat hij mijn zending niet ontvangen heeft of dat ik moet melden zijn zending niet ontvangen te hebben. Ik spreek hier van ten minste 3 buitenlandse poststukken per week.

 8. Nicky zegt op

  Tot nu toe met track & trace nog nooit problemen gehad. Binnenlands EMS, ook nog nooit problemen.
  Bankkaarten laten we via koeriersdienst doen alsmede andere Zeer belangrijke post vanuit Europa.
  Kerstkaarten, komen het ene jaar wel aan, het andere jaar niet.

 9. Maryse zegt op

  Met post versturen naar NL is mijn ervaring bedroevend. Drie en vier jaar geleden kwam ik nog als toerist naar Pattaya en stuurde bijzondere ansichtkaarten met reliëf of uitklap taferelen in een enveloppe naar vrienden en familie. De eerste keer liet ik aan de balie bij het postkantoor in Jomtien 6 stukken wegen en vroeg vervolgens gepaste postzegels. De ontzettend vriendelijke medewerkster liet zoveel postzegels zien, naam het geld aan, en zei dan:’ geef maar aan mij, doe ik wel voor u. Oh wat aardig dacht ik.
  De poststukken zijn nooit aangekomen. Of men dacht dat er (door de dikte) iets waardevol in de enveloppe zat of dat men gewoon het bedrag achterover drukte ben ik natuurlijk nooit achtergekomen.
  Het jaar daarop, wijzig geworden, vroeg ik naar de postzegels, plakte ik ze zelf op en liet zelf de post in de rode bus buiten glijden. Dat is ook nooit aangekomen. Toen hield ik op met kaarten sturen.
  Ik woon nu anderhalf jaar hier en stuur zo nu en dan belangrijke stukken (attest van in leven zijn ed.) of een cadeautje via DHL. Kost wat maar dat komt tenminste aan.
  De post uit NL van belasting en pensioenfondsen komt wel aan. Met drie weken vertraging, dat wel!

 10. Hans van Mourik zegt op

  Hans zegt
  Krijgt geregeld post vanuit Nederland,o.a. Checkpoint,SVB Leiden,enz.
  Hier in Changmai, altijd aangekomen.
  Hans

 11. chris zegt op

  Stuur nu 10 jaar lang met enige regelmaat pakjes vanuit Bangkok naar Nederland en krijg er ook terug. Nooit enig probleem.

 12. Will C zegt op

  Vanuit Nederland pakket met oosterse carpet opgestuurd naar Thailand,verdween op de heenweg,later teruggevonden,werd wel vermeld dat men het retour ging sturen en ik de verzendkosten moest betalen, maar het verdween op de terugweg,kreeg wel een vergoedingkje maar was toch pijnlijk.
  Ander pakket veeeel later gekregen,was aangekomen in Phillipijnen en niet in Thailand.
  Vanuit Thailand nooit problemen gehad.
  Will

 13. theoS zegt op

  De meeste brieven uit Nederland komen niet aan bij mij. Paspoort bij EMS verkeerd adres.Credit card na 2 mnd en ontelbare emails naar Thailand Post eindelijk gevonden en ‘s avonds laat stiekem bij mij in de bus gegooid. Levensbewijs en Inkomensverklaring van de SVB 13 juli uit Nederland verstuurd en tot nog toe niet ontvangen. SVB heeft dit nu als bijlage per email naar mij gestuurd. 2x mijn pensioen gestopt daar ik geen Levensbewijs stuurde wat ik nooit ontvangen had, kan nu downloaden van hun website. Veel meer gevallen en te veel om op te noemen. Gelukkig hebben we Internet en email zo de schade blijft beperkt.
  Oplossing van Thailand Post is dat hun het contact per email van hun website gehaald hebben. Stelletje slampampers.

 14. Mark zegt op

  4 Jaar Sangkhlaburi en nu 6 jaar Phuket, veel verstuurd, zowel domestic als international, nog nooit problemen gehad en vrij snelle levering iedere keer


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website