Oma Lon Meemetta veegt al 36 jaar de vloer schoon van een paviljoen in Phitsanulok dat in 1980 is aangelegd voor de inmiddels overleden koning Bhumibol.

Oma Lon (63) is een boerin en met het schoon houden van het paviljoen, ooit gebruikt als een rustplaats door koning Bhumibol, toont ze haar dankbaarheid voor de ontwikkelingsprojecten die de koning in haar arme dorp opstartte.

Na een bezoek van de koning en de koningin in 1980 verbeterde het leven van honderden arme boeren in het kleine afgelegen dorp Ban Rak Thai in Chompoo (Noen Maprang). De koning sprak tijdens zijn bezoek met de dorpelingen en vroeg hoe hij ze kon helpen. Daarna nam de vorst diverse initiatieven zoals het toewijzen van land aan landloze boeren en de koning schonk een aantal buffels om zo het land te bewerken. Verder financierde koning Bhumibol uit eigen middelen de bouw van een school in de tambon.

Oma Lon is de koning dankbaar voor zijn hulp en interesse. Door het paviljoen dagelijks schoon te maken wil ze dat tonen: “Het maakt mij gelukkig en ik zal het doen, zolang mijn lichaam het toe laat. Ik denk iedere dag aan hem en geloof niet dat hij ons verlaten heeft. Hij zal voor altijd in mijn gedachten blijven.”

3 reacties op “36 jaar onbetaald werk om de koning te bedanken”

 1. Albert zegt op

  Hier uit blijkt hoe geliefd Bhumibol is, een Koning die niet alleen in woord maar ook in daad voor zijn onderdanen gezorgd heeft.
  Een voorbeeld voor andere Koningshuizen!

 2. ton zegt op

  Er is een man van 84 jaar uit lahan sai in zn rolstoel onderweg naar Bangkok om de koning te bedanken dat hij die jaren geleden aan hem heeft gegeven
  Hij werd en word nog steeds op handen gedragen

 3. cees zegt op

  Ja de Koning is heus niet zo populair geworden door lekker in Bangkok te blijven. Hij is in zijn leven overal in Thailand geweest. Daar zijn de mensen hem ontzettend dankbaar voor. Vooral omdat andere rijke Thais nooit iets anders dan uitbuiten van de arme bevolking heeft gedaan. Hij heeft de mensen meer zelfvetrouwen gegeven. Ze zouden voor hem door het vuur gaan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website