Oktober en festivals in in Thailand

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond, Agenda
14 oktober 2018

Wan Ok Phansa at Luangprabang Laos (; literally “day of going out of Vassa”, ออก in Thai meaning exit or leave) is the last day of the Thai-Lao observance of Vassa.

Oktober is een maand waar veel Thai naar uitzien. De vastentijd voor de monniken is dan voorbij, dit jaar op woensdag 24 oktober en tevens het officiële einde van de regentijd.

De monniken vieren dan de Wan Ok Phansa, dag dat je uit de Vassa stapt, letterlijk uit de vastentijd stappen. De monniken mogen dan weer in het gewone alledaagse terugkeren.

Op verschillende locaties in Thailand worden festiviteiten gevierd en hieronder een verkorte weergave waar dit gebeurt. Op Thailandblog zijn in het verleden al uitgebreide verhalen verschenen, die eventueel teruggelezen kunnen worden.

Wax Castle Festival parade in Sakon Nakhon,Thailand .One of the biggest events in the Ok Phansa Day (The end of Buddhist Lent) in Thailand – Nuamfolio / Shutterstock.com

Vanaf 19 oktober tot 24 oktober wordt er het beroemde Sakon Nakhon Wax Castle Festival gevierd in Sakon Nakhon met dinsdag 23 oktober als hoogtepunt de parade met sculpturen, die uit was gemaakt zijn.Tevens vinden roeiboot wedstrijden plaats op het Nong- Hang reservoir.

Maandag 22 oktober en dinsdag 23 oktober komen vele gelovigen uit het gehele land naar de provincie Samut Prakan om daar het Lotusbloemenfeest Rap Bua te vieren. Tevens wordt in het district Bang Phli een Boeddhabeeld van Luang Pho To op een boot door de klong Samrong gevaren.

De bekende buffelrenwedstrijden vinden voor de 147e keer plaats op 23 oktober in Chonburi tegenover het gemeentehuis aan de Tamnak straat. De “Miss Buffalo 2018”verkiezing zal ook dit jaar niet aan het programma ontbreken.

Een geheel ander feest is het Bung-Fai-Phraya-Nak-feest wat vier dagen duurt. Vuurballen van de Naga koning stijgen op uit de rivier de Mekong. Een natuurfenomeen wat ondanks de onderzoeken nog niet tot een eensluidende verklaring geleid heeft. Vanaf 16 oktober is dat te bewonderen in de omgeving Phon Phisai, Pak Khad en Bueng Kan.In de gehele provincie wordt verder uitbundig feestgevierd waarbij charmante dames in prachtige zijden kostuums te bewonderen zijn.

Ongetwijfeld zullen veel meer lokale activiteiten plaatsvinden, maar de belangrijkste zijn hier in verkorte versie vermeld.

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Oktober en festivals in in Thailand”

 1. Bob zegt op

  Wanneer is het Loi Krabang in Pattaya?

  • l.lagemaat zegt op

   Voor zover bekend Loi Krathong:22 november 2018

 2. PEER zegt op

  Ja Bob,
  Maar ik geloof dat ‘t in Ubon en Chiangmai ‘n week later is


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website