Mae Sa waterfall national park in Mae Rim

Mae Sa waterfall – national park in Mae Rim

Een aantal ondernemers in Chiang Mai doen een beroep op de nationale ombudsman, omdat zij vinden dat zij oneerlijk behandeld worden. Deze ondernemers worden met uitzetting bedreigd uit het Mae Rim National Forest gebied.

Ombudsman Viddhavat Rajatanun en enkele afgevaardigden trokken door de beboste gebieden van Pong Yaeng en Mae Ram subdistricten om op verzoek van een aantal ondernemers om een onderzoek in te stellen naar de vorderingen op dit gebied. Het beschermde bos zou zijn aangetast doordat ondernemers hotels, resorts en andere bedrijven zijn begonnen in dit gebied

De ondernemers beweren dat zij samen met nog 900 anderen op dit land mogen leven, door een 50 jaar oude koninklijke decreet. Zij betoogden dat zij al op het land woonden voordat het gebied een nationale parkstatus in 1964 kreeg en niet illegaal in bezit genomen is.

Staatsbosbeheer stelt echter dat de oorspronkelijke bewoners hun eigendom illegaal hadden verkocht aan investeerders of hun woning- en landbouwgronden hebben omgezet in commerciële activiteiten zoals resorts die in strijd zijn met het decreet.

Viddhavat zei dat hij de documenten en juridische dossiers ging verzamelen om te bepalen of er sprake is van machtsmisbruik zoals beweerd werd door de ondernemers of dat in feite, de bosbouw afdeling in het gelijk gesteld gaat worden.

Bron: Pattaya Mail


» Laat een reactie achter


Rating: 4.00/5. From 3 votes.
Please wait...

1 reactie op “Nationale ombudsman ingezet bij onenigheid over natuurpark in Thailand”

  1. Johnny BG zegt op

    Het is nooit verkeerd om linksom of rechtsom duidelijkheid te krijgen over dit soort zaken maar volgens mijn informatie is Koh Samed ook een nationaal park.
    Met een uitspraak in de hand kan het best interessant gaan worden voor dat eiland of zou dat de reden zijn dat het aanhangig wordt gemaakt bij de Ombudsman ipv de rechter?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website