Motorbendes uit Europa wijken uit naar Pattaya

Thailand en vooral Pattaya lijkt een aantrekkingskracht te hebben op leden van beruchte motorclubs zoals Hells Angels en Bandidos. Een reden voor de Deense en Thaise politie om samen te gaan werken, zo schrijft de Deense krant Politiken.

Denemarken kampt al geruime tijd met criminele motorbendes die in verband worden gebracht met zaken als vrouwenhandel, prostitutie, drugshandel, afpersing en bedreiging. In de jaren ’90 ontstond er in Scandinavië een ware oorlog tussen de Hells Angels en de Bandidos waarbij 11 doden en 96 ernstig gewonden vielen. De strijdende partijen gingen elkaar te lijf met zware wapens zoals mitrailleurs, handgranaten en raketwerpers. Daarbij kwamen ook onschuldige passanten om.

Samenwerking tussen Thaise en Deense politie

De Thaise politie is gewaarschuwd en wordt door een speciaal team van de Deense politie op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. ‘De motorbendes zullen niet zo maar hun gang kunnen gaan en denken dat ze Thailand als uitvalsbasis kunnen gebruiken voor criminele activiteiten,’ zo liet het hoofd van het Deens Nationaal Onderzoekscentrum van de politie, Kim Kliver. De Deense politie werkt nauw samen met anders politiekorpsen in Europa vanwege de grensoverschrijdende problematiek.

Het vermoeden bestaat dat Thailand door criminele bikers gangs nu wordt gezien als basis voor illegale geldstromen, drugshandel en prostitutie.

Prostitutie

‘De meeste vrouwen die in Denemarken werkzaam zijn in de prostitutie komen uit Azië. Juist daarom zijn we extra op ons hoede voor vrouwenhandel. Daarnaast voelen de motorbendes in Europa de hete adem van de politie in hun nek. Door het werkterrein te verleggen willen ze uit het zicht blijven van de nationale opsporingsinstanties’ zo besluit Kliver.

Volgens de Deense krant vestigen de bikers zich vooral in de toeristenplaats Pattaya op korte afstand van de hoofdstad Bangkok. Het is niet duidelijk of ook Nederlandse outlaw bikers zich in Thailand hebben gevestigd. In Nederland is al geruime tijd een machtsstrijd gaande tussen de Hells Angels en de snelgroeiende Satudarah MC, een van oorsprong Molukse motorclub.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Motorbendes uit Europa wijken uit naar Pattaya in Thailand”

 1. Rick zegt op

  Je komt ze overal tegen in phuket groep Thaise bikers van een beruchte motor gang.
  En bv. in Soi Nana Bangkok kwam ik een lid van de beruchte Duitse tak van de motor gang Outlaws in vol tenue tegen.
  Gewoon geen ruzie zoeken of provoceren en er is zelden iets aan de hand.

  • Khun Peter zegt op

   Het gaat er natuurlijk om dat ze niet naar Thailand komen om cultuur te snuiven en tempels te bezoeken of een gezellig motortochtje te maken. Meestal heeft het te maken met het opzetten en in stand houden van distributienetwerken. En het betreft dan niet het versturen van ‘Groeten uit Thailand’ ansichtkaarten…

 2. b zegt op

  Aan soi buakaw in Pattaya zit er een motorclub …. met bar ben er is een keertje geweest .

 3. nauwelaers zegt op

  Hello , ik hoop dat die bendes daar geen vaste voet krijgen , dat krapuul kunnen we missen ,en de gewone tourist is daar zeker niet mee gediend , gedaan met gezellig wandelen in walkstreet dan .

 4. Hans-Chang zegt op

  In Soi 4 Soi NAna Sukhumvit zit sinds december 2012 een grote ‘Outlaws’ bar.

  Heb er een biertje gedronken met ene Scott, mooie bar, relaxed.
  Ben zelf een motorrijder, een Harley maar geen lid van ‘ColorClub’ zoals Angels, Bandidos, Outlaws ed genoemd worden.

  Ik kom ze al jaren tegen en het is altijd gezellig. Uiteraard zijn de meeste verhalen over criminaliteit over ze waar, maar als je in contact met ze komt op motorbijeenkomsten dan is er nooit rottigheid.

  De vijandigheden gaan vooral tussen de Colors zelf


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website