Kunstvoorwerpen terug naar Thailand

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: ,
23 november 2017

In de postings komen wel eens vragen naar voren of je Boeddha beeldjes of andere oude voorwerpen mee mag nemen na een vakantie. Voorzichtigheid blijft geboden op dat gebied.

Het Ministerie van Cultuur wil nu een aantal oude Thaise cultuur voorwerpen terug uit het buitenland. Het gaat hierbij wel om voorwerpen met een aantoonbare oudheidkundige historische geschiedenis. Zo zijn 14 antieke voorwerpen in het bezit van het Honolulu Kunstmuseum in de Verenigde Staten. Eén ervan is een bronzen prehistorische bel en een Boeddhabeeld uit het Ayutthaya- tijdperk. Het Thaise ministerie zou deze graag terug ontvangen.

Vanuit Amerika is het verzoek gekomen om een delegatie vanuit Thailand te sturen om 69 andere kunstschatten te verifiëren, alle uit de prehistorische tijd en vermoedelijk uit Thailand. Deze liggen opgeslagen in musea in de Verenigde Staten. Ze bevatten bronzen armbanden en beschilderde aardewerk artikelen.

Het is te hopen, dat als deze voorwerpen terugkomen ze niet verdwijnen in de daarvoor bestemde depots, maar toegankelijk blijven voor het publiek.

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Kunstvoorwerpen terug naar Thailand”

  1. chelsea zegt op

    Lodewijk , gaat deze nieuwe beleidslijn van het Ministerie van Cultuur , voor zover je weet, ook inhouden dat de Thaise overheid ook meer tolerant wordt ten aanzien van het toestaan van de invoer van oorspronkelijke antieke Thaise beelden die naar het land van herkomst , dus naar Thailand terugkeren, die door particulieren die in Thailand wonen worden verworven op internationale antiek veilingen buiten Thailand ???


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website