In lijn met het Jaarthema 2017 ‘De kracht van het persoonlijk verhaal’ van de Nationale Herdenking en Viering Bevrijding op respectievelijk 4 en 5 mei, wordt op dit moment de vijfdelige documentaire ‘Elk oorlogsgraf heeft een verhaal’ opnieuw uitgezonden.

In deze documentaire, gemaakt in opdracht van de Oorlogsgravenstichting (OGS), komen nabestaanden van Nederlandse oorlogsslachtoffers aan het woord.

In aflevering 4 van deze documentaire komen nabestaanden aan het woord van Nederlanders die begraven zijn op de Erevelden in Thailand en Australië. In Thailand gaat het veelal om Nederlanders, omgekomen bij de aanleg van de Birma-spoorlijn. In deze aflevering komen ook voormalig tweede ambassadesecretaris Nick Peulen en voormalig defensie attache voor Thailand Allard Wagemaker voor. Ook de huidige voorzitter van de NVT Bangkok Jaap van der Meulen is te zien.

De ambassade zal de jaarlijkse herdenking van de capitulatie van Japan en het einde van de Tweede Wereldoorlog in Azië organiseren op dinsdag 15 augustus 2017 op de Erebegraafplaats in Kanchanaburi. Informatie hierover volgt op een later moment.

Bron: Facebook pagina van de Nederlandse ambassade Bangkok

Naschrift Gringo: u kunt deze indrukwekkende documentaire zien op: www.kijkbijons.nl/elk-oorlogsgraf-heeft-een-verhaal/

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website