Je staat bij de incheckbalie op de luchthaven voor je vlucht naar Bangkok. Je koffer krijgt een label met een streepjescode en verdwijnt via de lopende band. Altijd al willen weten welke reis jouw koffer dan aflegt alvorens hij het ruim van je vliegtuig in gaat? Dan moet je deze video eens bekijken.

Grappig is om te zien dat jouw koffer een flinke weg te gaan heeft en dat dit proces volledig geautomatiseerd is. Dit proces moet natuurlijk ook snel en efficient verlopen gezien de grote aantallen koffers die dagelijks worden aangeboden. in 2018 reisden meer dan 3,5 miljard passagiers met het vliegtuig, je kan daar ook een enorm aantal koffers bij voorstellen.

Video: Wat gebeurt er met je koffer na het inchecken?

Bekijk hier de video:

9 reacties op “Wat gebeurt er met je koffer na het inchecken? (video)”

 1. David H. zegt op

  Indrukwekkend dat de baggage nog op de juiste bestemming komt ….., maar waar gebeurt dan de veiligheids scanning ..? niets van te zien ….

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Volgens mij is er wel degelijk een veiligheidsscan te zien.
   Veiligheidsscan na ongeveer 16-20 seconde op het filmpje.
   Waarschijnlijk zeer snelle, en misschien eigenlijk niet echt noodzakelijk.
   Gezien de koffer van een bagage karretje komt denk ik dat die al uit een vliegtuig komt. Veiligheidsrisico is dan zeer laag.

   • ed zegt op

    Mijn koffer is op vliegveld Bangkok steekproefsgewijs open gemaakt en daarna weer netjes gesloten, tevens heeft men er een stikker opgeplakt dat de koffer open gemaakt was. Echter waren de heren daar zo vriendelijk om een andere code in de sloten te zetten van de Samsonite koffer. Bij Thuiskomst was de koffer met geen mogelijkheid open te krijgen, dus maar geweld gebruikt. Koffer later maar laten repareren.Kan mij niet voorstellen dat dit de bedoeling was.

    • Bram zegt op

     Ja dat heb ik ook een keer meegemaakt ook met een andere code, Alleen heb ik de koffer niet met geweld opgemaakt maar de codes uitgeprobeerd van 000 tot en met 999 Als je geluk hebt is de nieuwe code dan ergens in het midden. Oké je bent er een uurtje mee bezig maar hebt daarna wel een onbeschadigde koffer en je bespaard geld en veel tijd om de koffer te laten repareren.

 2. janbeute zegt op

  Lijkt me nog mooier als een achtbaan trip in een pretpark .
  Kunnen ze zoiets ook niet maken voor passagiers ??
  Na het inchecken ga je direkt naar de achtbaan op weg naar de gate .
  Sneller kan het niet , mocht er dan toch een keer iets misgaan , wat soms gebeurt met de koffers .
  Dan kom je niet in Bangkok aan maar in bv NewYork .

  Jan Beute .

 3. Rob zegt op

  De hele installatie is wel indrukwekkend, maar het is helaas niet duidelijk wat er precies gebeurd en je komt ergens halverwege in het filmpje en er is ook geen eind aan, jammer.

 4. l.lagemaat zegt op

  Het handmatig vullen van het vracht gedeelte van het vliegtuig is een zwaar en indrukwekkend werk.
  Zware koffers, 20 – 30 kg. in een kleine ruimte moeten stouwen!

 5. Lung addie zegt op

  Het is duidelijk dat deze video de aankomst van koffers weergeeft en niet het vertrek. Bij het vertrek gaat het er helemaal anders aan toe, zeker wat de veiligheidsscans betreft. Heb meerdere malen in de ‘kelders’ van verschillende internationale luchthavens vertoefd en ik kan jullie verzekeren: de veiligheidsscans worden heel ernstig genomen. Bij de minste twijfel gaat de koffer open en denk maar niet dat een codeslotje enig probleem verschaft om te openen. Tegen de tijd dat je met je ogen knippert is dat reeds open: hebben hun specialisten daarvoor. Je kan het zelfs meestal niet merken dat je koffer open geweest is. Alleszins een interessante video, dacht net als Jan Beute: zou een mooie kermisattractie zijn…..

 6. Michel zegt op

  Hebben het over voorledig geautomatiseerd maar is niet zo het grootste gedeelte wordt nog steeds met hand geladen en gelost en duurt langer voor het door het systeem is ik werk zelf in de bagage kelder


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website