De Thaise overheid wil het huizenbezit stimuleren en heeft daarvoor een soort ‘staatshypotheek’ ontwikkeld. Het programma loopt naar verwachting, er is veel belangstelling voor.

De hypotheken worden door twee overheidsbanken verstrekt, de GH Bank en de Government Savings Bank. Per bank is er een hypotheekbudget van 20 miljard baht. Alleen kopers van een eerste huis komen in aanmerking voor de gesubsidieerde hypotheek en de huizen (zowel condo’s als vrijstaande huizen) mogen niet meer dan maximaal 1,5 miljoen baht kosten.

Het eerste jaar is de hypotheek rentevrij, het tweede en derde jaar wordt twee procent gerekend, het vierde tot zesde jaar vijf procent en daarna is de rente variabel. Voor een woning van 700.000 baht betekent dat een maandlast van respectievelijk 3000, 4000 en 4500 baht. De looptijd van de hypotheek is 30 jaar.

Er zijn speciaal geselecteerde gebieden waar de huizen gebouwd gaan worden die in aanmerking komen voor de speciale hypotheekregeling. Deze komen in Bangkok, Chiang Mai, Chiang Rai en Phetchaburi.

Bron: Bangkok Post

4 reacties op “Gunstige hypotheekregeling overheid in trek bij Thaise huizenkopers”

 1. JP zegt op

  Hallo, heeft er iemand wellicht meer informatie in het Engels hierover. Mijn vriendin in Chiang Mai is aan het rondkijken met een besteding van 2.5 m dankzij hypotheek bij Governement Saving. Dit is misschien aantrekkelijker voor haar met het verpleegsters salaris.
  Bij voorbaat dank !
  JP

 2. John Chiang rai zegt op

  Beste JP, de huizen mogen maximaal niet meer kosten als 1.5 m,dus met een besteding van 2.5 m ligt jou vriendin hier ver boven. Ze zou beter zelf bij een overheids instantie kunnen informeren,dan krijgt ze alles in Thai te lezen. Omdat deze regeling alleen dient om het huizenbezit te stimuleren voor de Thaise bevolking,lijkt mij verdere informatie in Engels eigenlijk overbodig.

  • John Chiang rai zegt op

   Ter aanvulling, zoals in bovenstaand articel duidelijk beschreven staat,zou ze bij de GH bank,en de Goverment Savings alle informatie kunnen krijgen.

 3. teun zegt op

  Nu we het dan toch over de huizenmarkt hebben even mijn visie hierop voor Chiangmai en directe omgeving. Als ik zie hoeveel projecten er worden opgestart en in de afgelopen zeg 4-5 jaar zijn opgestart dan verwacht ik binnen 5 jaar na nu een instorting van de markt. Als je ziet, dat het nu al gemiddeld 1-2 jaar duurt om een huis te verkopen dan zal dat (instorting) met de nu voorgestelde hypotheekregeling nog sneller gaan gebeuren.

  Tel daarbij op het aantal al gebouwde woon-/winkel gebouwen die nog steeds niet verhuurd/verkocht zijn en je voelt de koude adem van de instorting van de OG-markt nu al.

  In mijn “bio-vakantie oord” staat ca 10 % van de huizen te koop. De meeste daarvan al > 1 jaar. Tel daar nog eens bij het gegeven, dat de meeste Thais liever een nieuw huis kopen en je weet dat huizen ouder dan zeg een paar jaar minder gewild zijn. Ook wordt er nogal eens ondeskundig gebouwd zoals onlangs op de thaise TV te zien was (grote verzakkingen en scheuren in buitenmuren) en dat zou Thais ertoe moeten bewegen om eerder een huis van enkele jaren oud te kopen dan een nieuw huis. Niet voor niks luidt het gezegde in Nederland bij het bouwen van een nieuw huis: ” het eerste jaar laten bewonen door je vijand en het tweede jaar door een goede vriend”. Pas dan weet je zeker, dat alle kinderziektes en constructiefouten aan het licht zijn gekomen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website