Deze week is een wilde olifant gestorven. Vermoedelijk dezelfde olifant, die in de maand september twee tappers van een rubberplantage had gedood. Het dier was daarbij in zijn poot geschoten. Of een vergiftiging van de wond de oorzaak is, wordt nog bekeken.

Om het dier terug te brengen naar een bos in Khao Ang Lua Nai, het Pha Yum subdistrict, moest de jumbo eerst verdoofd worden. Dit gebeurde onder toezicht van een dierenarts uit Pattaya en deskundigen van Nong Nooch Tropical Garden. Echter de uitwerking was minimaal, zodat er opnieuw tot twee keer toe, een verdoving toegediend werd. Vervolgens werd de olifant op een vrachtwagen geladen en naar het bos in Rayong gebracht. Door de recente regenval was de weg onbegaanbaar en werd de olifant uitgeladen. Een GPS-tracker werd op het dier geplaatst in de hoop dat het dier het bos in zou trekken.

Echter de olifant bewoog niet en tegen de ochtend kreeg het dier een zoutoplossing toegediend. Pas na zes uur kwam de olifant wankelend overeind en liep naar een nabijgelegen vijver. Omwonenden brachten het dier eten. Dit duurde een aantal dagen totdat de jumbo niet meer zelfstandig uit de vijver kon komen. Daarop werd besloten het water weg te pompen, zodat de olifant niet kon verdrinken. Uiteindelijk stierf de olifant toch nog.

Met een graafmachine werd het dier naar de kant gebracht en op een grote vrachtwagen geladen, de olifant werd vervolgens naar de Ban Seeraman Forestry Unit in Khao Chamao bracht. Daar wordt de doodsoorzaak onderzocht.

Voordat de olifant werd afgevoerd is er een “ceremonie” gehouden. Dierenartsen en parkbeheerders legden bloemenslingers op het dier en besprenkelden het met wijwater.

Bron: Pattaya Mail

1 reactie op “Gewonde wilde olifant overleden mogelijk na verdoving door dierenarts”

  1. Ton Egbers zegt op

    Klinkt alsof er zoveel mogelijk aan werd gedaan het goed af te laten lopen, maar helaas…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website