In de archieven van het Centara Hotels & Resorts heeft men een prentbriefkaart gedateerd 15 januari 1936 aangetroffen met een beeltenis van het Railway Hotel in Hua Hin, dat nu onderdeel is van Centara Grand Beach Resort & Villa’s Hua Hin.

Het hotel is dus aardig op weg naar haar 90ste verjaardag, het werd in oktober 1922 opengesteld met een grand opening op 1 januari 1923.

Het Railway Hotel wordt beschouwd als één van de klassieke hotels van het Oosten, dat eerder dit jaar werd ingeschreven als lid van de Leading Hotels of the World en dateert uit de tijd, dat het plaatsje Hua Hin evolueerde naar een belangrijke Thaise badplaats.

Spoorwegen

“Het begin van het spoorwegtijdperk bracht grote veranderingen mee voor Siam, zoals Thailand toen werd genoemd,” zegt Thirayuth Chirathivat, chief executive officer van Centara Hotels & Resorts. “Er waren erg weinig wegen in de provinciale gebieden en plaatsen zoals Hua Hin waren alleen bekend bij de lokale bevolking. Toen de spoorlijn werd aangelegd van Bangkok naar het zuiden en Maleisië werd het opeens mogelijk voor de aristocratie van toen om naar Hua Hin te reizen en te genieten van het strand en de oceaan.”

Hua Hin

De ontwikkeling van Hua Hin is te danken aan de voorbereidende werkzaamheden in 1909, toen de technici van de langmeetkundige dienst grond reserveerden voor een station. Toen het eerste deel van de lijn werd geopend in 1911 werd Hua Hin een aantrekkelijke bestemming waar welgestelde bewoners van Bangkok hun vakantiehuizen lieten bouwen. De zuidelijke lijn naar Maleisië werd in 1921 afgerond, waardoor het mogelijk werd tussen Bangkok, Maleisië en Singapore met de trein te reizen.

Railway Hotel

De Royal Siamese Spoorwegen (RSR) gaven de Italiaanse architect Rigazzi opdracht een hotel te bouwen en tegelijkertijd werd een Schotse ingenieur, genaamd Robins, gevraagd een schets te maken van een golfbaan. Het Railway Hotel had in eerste instantie slechts 14 kamers, maar het was zeer luxueus en voldeed aan een uitstekende kwaliteit van de dienstverlening dat paste bij de rijke Thaise en buitenlandse gasten.

In 1928 kreeg het hotel een internationale reputatie en met het oog op het groeiende aantal bezoekers aan Hua Hin voegde RSR een nieuwe vleugel van 13 kamers toe, exact gebouwd naar het ontwerp van het reeds bestaande gebouw. Na de Tweede Wereldoorlog werden nog meer kamers toegevoegd, samen met drie restaurants, een bar en een ontvangsthal met een panoramisch uitzicht over de baai van het glorieuze Hua Hin.

Historische waarde

De waarde van het Railway Hotel als een gebouw van architectonisch en historisch belang werd volledig erkend door de Thaise regering toen de Central Group, het moederbedrijf van Centara Hotels & Resorts, het pand in 1986 verwierf, waarbij het behoud van de oude gebouwen en de uitgestrekte tuinen een belangrijke voorwaarde van het contract werd. Het mooie historische gebouw is zorgvuldig bewaard gebleven en alle latere toevoegingen zijn ontworpen om perfect te combineren met de bestaande structuur en de sfeer van elegantie van weleer te behouden.

Koninklijke stad

Hua Hin inmiddels heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een koninklijke stad, een wereldwijd bekende badplaats. De oude golfbaan staat nu bekend als de Royal Hua Hin Golf Course, het treinstation van Hua Hin wordt beschouwd als een architectonisch wonder, en Centara Grand Beach Resort & Villa’s Hua Hin is bekend als het centrum van het sociale leven in de stad.

“Wij beschouwen onszelf als de bewaarders van dit belangrijke deel van de geschiedenis van Thailand, en zien het als een voorrecht om het beste van de Thaise traditie in service te presenteren aan de wereld”, zegt de heer Thirayuth. “Dat dit mooie oude hotel is erkend als één van de Leading Hotels of the World is een grote vreugde en eer voor ons. Onze belofte is dat dit erfgoed in stand zal worden gehouden gedurende de komende generaties.”

Museum

De heer Thirayuth zegt dat prentbriefkaarten met afbeeldingen van het hotel erg populair waren en dat de 1936-kaart werd gevonden in een collectie van memorabilia, waarvan een aantal nu te zien is de Museum Coffee & Tea Corner, te vinden in de originele lobby van het hotel. “De gast was duidelijk gelukkig met zijn reiservaring naar Hua Hin en onze missie vandaag is om een ​​horeca-ervaring te bieden, die elke verwachting overtreft”, zegt hij.

Bron: website Centara Hotel, Hua Hin

6 reacties op “Geschiedenis van het Railway Hotel in Hua Hin”

 1. loe zegt op

  Een deel van de film ”The Killing Fields” is in dit hotel opgenomen.
  Indrukwekkende film over de genocide onder Pol Pot en kornuiten
  in Cambodja.

 2. Vincent Maria zegt op

  Corretje, wat jij ‘Luung Lem Lot Fai’ noemt als een vertaling voor het Thaise woord (in het engels “Railway hotel”) is beter vertaald als” Rong Rem Rot Fai”. Groeten

  • John Chiang rai zegt op

   Moderator: Off-topic

 3. Wim zegt op

  Ben daar in 1987 een weekje geweest. Eerst in BKK in het Hua Lamphong Station ergens rechts op de eerste etage een ticket gekocht voor verblijf in het Railway Hotel. Kostte toen 400 Baht per nacht. Toen met de trein naar Hua Hin en lopen naar het RailWay Hotel. Toen was het nog klein en de receptie was in het centrum van het gebouw. Aan de zeekant een klein zwembad en een slecht onderhouden tuin. Beetje rommelig. Wel een grote kamer met een zeer hoog plafond, misschien wel 3.5 meter goog met losstaand bad. Echt ouderwets. Aan het strandkant was ik echt de enige op het strand. De hoofdingang was toen aan de zijkant, de weg naar het strand. Ook toen hadden de heggen de vorm van een olifant. Leuke herinneringen aan een zeer rustig en verlaten Hua Hin.

 4. Richard de Geus zegt op

  Na mijn posting voor Philips in Indonesie op de terugreis ( 1991) naar Holland daar een aantal dagen gelogeerd met vrouw en kinderen; In een sentimentele bui trek ik het bewuste foto album nog wel eens uit de kast: paradise found!

 5. khun moo zegt op

  1980 heb ik er verbleven.
  Prachtige houten tafels en stoelen.
  Mooi houten balkon en een prachtige tuin
  Houten parkjet vloeren en in Hua Hin 1 restaurant met westers voedsel.
  Geen westerling te bekennen
  Prijs 600 baht voor een zeer ruime kamer.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website