Eetgewoontes in Thailand

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags:
7 juni 2017

Het eten voor een Thai is erg belangrijk en ze eten op meerdere willekeurige momenten op een dag, vooral ook omdat het voedsel vaak licht verteerbaar is en de porties klein. Eten kopen bij de vele karretjes langs de weg is goedkoop en gemakkelijk.

De Thaise eetgewoonte is anders dan wat de expats en toeristen gewend zijn. Een mes bij een Thais gerecht ontbreekt, omdat het voedsel zacht is en vis en vlees vaak klein gesneden is. De vork neem je in de linkerhand en daarmee schep of schuif je het voedsel in je lepel in de rechterhand. Vorken en lepels zijn vaak van mindere kwaliteit en buigen soms alsof je met een goocheltruc bezig bent. Chinese gerechten, zoals noedelsoep worden met stokjes gegeten.

Het “driegangen menu“ is onbekend, op tafel komen een aantal gerechtjes te staan. Komt men met meerdere mensen, dan is het afwachten wie op een bepaald moment iets krijgt. De keuken kan niet alles tegelijk verzorgen, maar men kan en mag uit elkanders schalen eten.

In Thailand is het de gewoonte om het bord naar de schaal te brengen om daar op te scheppen, maar niet in één keer je bord volladen. Het is uiteindelijk erg onbeleefd om alles op te eten, want men denkt dan dat er te weinig voedsel bereid is en schaamt zich.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website