Economische krimp in Thailand zorgt voor een recessie

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: , ,
22 augustus 2020

Volgens gouverneur Veerathai Santiprabhob van de Bank of Thailand (BoT) zou de Thaise economie voorbij het laagste punt zijn, wat door velen wordt betwijfeld.  Veel hotels en restaurants zijn helemaal niet heropend, omdat het goedkoper is om gesloten te blijven dan te opereren in een stad zonder buitenlandse toeristen. Het zal nog zeker twee jaar duren om van de COVID-19 crisis te herstellen.

De economie kromp in het tweede kwartaal met 9,7 procent. Dat volgde op een krimp van 2,5 procent in het eerste kwartaal en ook voor de derde kwartaal wordt krimp verwacht, wat bevestigt dat Thailand nu in een recessie zit die twee jaar kan duren om uit te komen.

Het NESDC voorspelt een jaarlijkse bbp-krimp van 7,3 a 7,8 procent. Vorige week voorspelden De Joint Permanent Committee on Commerce Industry and Banking dat dit per jaar 8,5 procent zou zijn, terwijl de Universiteit van de Thaise Kamer van Koophandel een historische bbp-krimp van 11,5 procent per jaar voorzag. Dat daarmee ook de waarde van de Thaise baht onder druk staat, behoeft geen betoog.

Hij waarschuwde dat het land de hervormingen moet versnellen om de werkloosheid aan te pakken en ten minste een miljoen banen moet creëren om de gevolgen van de pandemie te verzachten.

Aangezien de belangrijkste handelspartners van Thailand nog steeds moeite hebben zich te herstellen, moet Thailand ook economische hervormingen ondergaan om zijn zelfredzaamheid te versterken, aldus de chef van de centrale bank.

Bron: Pattaya Mail

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Economische krimp in Thailand zorgt voor een recessie”

  1. l.lagemaat zegt op

    Het laatste stukje is weggevallen:

    Veerathai, wiens termijn als gouverneur van de centrale bank eind september afloopt, heeft herhaaldelijk aangedrongen op voorbereidingen op de periode na de COVID-19 crisis dat vaardigheidstraining en economische herstructurering vereist met name op het gebied van de technologie op de arbeidsmarkt.

  2. Harrith54 zegt op

    Ict en Engelse les zijn belangrijk, maar ook management is een grote must in de markt. Alleen met kleine eenmans of vrouw zaakjes wordt het hem niet. Basis computer is een begin, start al bij een jaar of 12 met deze cursus en geef elke student een laptop of tablet. Dit kost wat maar geeft voorsprong aan het eind van de studie.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website