Redactionele bronvermelding: Foto by M / Shutterstock.com

Thailand is een autogek land. De vraag naar auto’s is hoog en binnenlandse en buitenlandse fabrikanten maken hier gebruik van. De Thaise overheid biedt financiële stimuleringsmaatregelen aan en belastingvoordelen om de auto-industrie in Thailand te bevorderen. Hierdoor hebben Toyota, Isuzu, Honda, Mitsubishi en Nissan hun productie in Thailand gevestigd.

Maar de groeiende middenklasse in Thailand draagt ook bij aan de toenemende vraag naar auto’s. Een auto is hier een symbool van status en succes en veel mensen zijn bereid om veel geld neer te tellen voor een auto.

Daarnaast is het openbaar vervoer in Thailand nog niet op alle plekken even goed, waardoor veel mensen afhankelijk zijn van een eigen auto om zich te verplaatsen.

Dankzij de hoge vraag naar auto’s is de auto-industrie een belangrijke factor in de economische ontwikkeling van Thailand. Het biedt werkgelegenheid en draagt bij aan de export van het land.

De top 5 van meest verkochte automerken in Thailand

Volgens de gegevens van de ‘Federation of Thai Industries Automotive Industry Club’ waren de meest verkochte automerken in Thailand in 2021 Toyota, Isuzu, Honda, Mitsubishi en Nissan.

Hieronder staan de cijfers van de verkoop van auto’s in Thailand in 2021:

  1. Toyota – 279.814 verkochte eenheden
  2. Isuzu – 147.912 verkochte eenheden
  3. Honda – 128.019 verkochte eenheden
  4. Mitsubishi – 89.719 verkochte eenheden
  5. Nissan – 62.706 verkochte eenheden

Bron: https://www.bangkokpost.com/business/2258795/toyota-tops-2021-sales-list-as-covid-19-drags-on

1 reactie op “De top 5 van meest verkochte automerken in Thailand”

  1. Stefan zegt op

    Nog even aan toevoegen : alles wat niet geproduceerd of geassembleerd wordt in Thailand wordt met hoge importheffingen belast. Vandaar dat je bepaalde merken nauwelijks ziet. Deze merken hebben ook nog fabrieken in Thailand voor 1 of meer modellen : BMW, Mercedes, Ford, MG en Volvo.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website