De “Ladyboy onder het bed” moordzaak

Door Gringo
Geplaatst in Achtergrond
Tags: , , ,
22 augustus 2016

Gisteren berichtten wij over de lugubere vondst van een levenloos lichaam van een ladyboy, dat onder een bed in een hotelkamer werd ontdekt. De politie heeft inmiddels bekendgemaakt, dat twee Thaise minderjarige jongens zijn gearresteerd in verband met deze moordzaak.

Het betreft twee scholieren van 17 respectievelijk 14 jaar uit Nakhon Ratchasima, die er van verdacht worden de 28-jarige heer Amphol Kongsong vermoord te hebben. De twee jongens werden bij een busstation in Chonburi aangehouden en naar het politiebureau in Pattaya gebracht voor verhoor.

Ze beweerden naar Pattaya te zijn gekomen op zoek naar werk. Zij hadden hun slachtoffer – die zij via Facebook hadden leren kennen – uitgenodigd voor een ontmoeting in de door hen gehuurde kamer in het appartement complex Little Court in Soi Buakhao.

Beiden hebben de moord toegegeven en gaven als reden op, dat de heer Kongsong hen had gedwongen om seks met hem te hebben. Het slachtoffer werd gewurgd en het lichaam werd onder het bed verborgen in de hoop, dat het niet direct gevonden zou worden. Het plan was om hierdoor een poosje onopgemerkt in de buurt te kunnen blijven om werk te zoeken. De politie was hen echter te slim af.

Pattaya Pol Col Apichai zei, dat zij de identiteit van de verdachten hebben vastgesteld aan de hand van CCTV-beelden en de gegevens uit het hotelregister.

De tieners hadden een al een strafblad van geweldsmisdrijven, die nog onder de rechter zijn. De politie heeft in eerste instantie beide verdachten moord met voorbedachten rade en het verbergen van een lijk ten laste gelegd. Verder onderzoek moet uitwijzen of er ook van beroving sprake is geweest.

Naschrift Gringo:

Het gaat hier om een moordzaak. Dat het slachtoffer betiteld wordt als een “ladyboy” is geen reden om denigrerende opmerkingen te maken over transgenders. Op een Engelstalig forum werden gisteren meerdere reactie’s niet geplaatst, omdat die beledigend of zogenaamd grappig zouden zijn.

Als u wilt reageren, doe het dan op een waardige wijze, want Ladyboy of niet, er is een mens vermoord. Er is geen enkele reden te bedenken, dat deze moord gerechtvaardigd zou zijn.

Ik wens de nabestaanden, vrienden en kennissen van het slachtoffer alle sterkte toe!

Bron: PattayaOne

No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “De “Ladyboy onder het bed” moordzaak”

 1. Ad zegt op

  Beste Gringo, het is natuurlijk al verschrikkelijk dat er iemand vermoord is. Het is zelfs nog erger dat je tegenwoordig op voorhand al om respect moet verzoeken. Ik onderschrijf je naschrift ten volle ! Ad.

 2. Paul zegt op

  Geen haar op mijn hoofd (nee, ik ben niet kaal!) dat eraan denkt ladyboys te beledigen! En inderdaad, lugubere moord…criminaliteit bestaat spijtig ook in “the land of smiles”, helaas, helaas.

 3. l.lagemaat zegt op

  Steeds ben ik weer verbijsterd over het “rechtssysteem” dat criminelen toestaat nog vrij te kunnen rondlopen. Deze 2 jongens hadden al een strafblad met geweldsmisdrijven, die onder de rechter waren.
  De jongste was pas 14 jaar!

  In Nederland vermoordde een pas vrijgelaten man, na een kort geding om vrijlating, een vrouw en verwondde een andere vrouw zwaar.

  Hoe veilig is men nog met dergelijke loslopende figuren om je heen?

 4. Rob Urbach zegt op

  Beste Gringo, goed dat je het naschrift hebt toegevoegd. Je doelt waarschijnlijk Thaivisa. De ergste en mensonterende opmerkingen zijn niet geplaatst, maar dan nog waren er denigrerende en zogenaamd leuk bedoelde reacties te lezen.
  Ik ga er eigenlijk vanuit en hoop dat jouw naschrift voor dit forum overbodig is. Maar toch goed dat je er op deze manier aandacht aan besteed.

 5. bona zegt op

  Inderdaad, een mens is een mens en een moord is een moord !
  De schuld ligt echter grotendeels bij de sensatiezucht van de media die sommige aspecten, zoals transgender, maar al te graag in de schijnwerper plaatsen.
  Zo was er onlangs een artikel betreffende een transgender die verkracht en in brand gestoken is.
  De ganse wereld stond in rep en roer, echter niet enkel omwille van de gruwelijke misdaad, doch vooral omdat de media de geaardheid van het slachtoffer vingerdik in de verf plaatsten.
  Dergelijke misdaden zijn uiterst verwerpelijk, doch indien identiek hetzelfde gebeurd met een persoon zonder afwijkend sexueel gedrag, zal het wel degelijk belangrijk nieuws zijn, doch verre van wereldschokkend!

 6. T zegt op

  Verschrikkelijk en een vreemd verhaal 2 gezonde Thaise jongemannen die een Ladyboy uitnodigen na kennismaking op Facebook in hun appartement ( en een Thai ziet meestal wel meteen het verschil tussen een lady en een ladyboy ook op foto’s van Facebook ). En dan zouden ze in een 2 tegen 1 situatie ineens gedwongen zijn tot sex maar, toch de kracht hebben gehad het slachtoffer te wurgen. Het kan natuurlijk aan mij liggen maar dit klinkt mij weer als een typisch Thaise verklaring in de oren…

 7. Rob V. zegt op

  Er is inderdaad wel een mens vermoord, deze vrouw (ladyboy, maar als deze geboren man zich als vrouw zag moet je haar ook zo benoemen vind ik, tenzij ze zichzelf als iets anders identificeerde) is gruwelijk vermoord. Zelfs al zouden de beschuldigingen waar zijn die deze jongens maken dan nog blijft het moord. Als ze een onmoeting hadden afgesproken voor een gezellige gesprekje doe je dat doorgaans niet op een hotelkamer, bij een afspraak op een hotelkamer zal het veelal om seks gaan. Het is speculeren maar als ze jongens al bekend stonden als agressief zou het ze ook om diefstal, geweld, verkrachting of moord te kunnen zijn geweest en is deze dame dus in de val gelokt. Maar laten we daarvoor eerst verder het onderzoek afwachten. Er is hier een mens vermoord, dus medeleven en sterkte aan de nabestaanden gewenst.

  Wat betreft het naschrift, nu filter te moderator hier gelukkig vooraf maar de meeste reageerders hier zijn bekend met de algemene normen en waarden, respect en tolerantie. Zullen toch weinig transgender haters dit blog bezoeken, mogelijk kun je wel reacties verwachten als “niet alle ladyboys zijn lieverdjes”. Maar ook als statistisch de kans op geweld dan groter zou zijn zet dit niets over het individu. Als Gringo doelt op ThaiVisa, tja, daar komt nogal wat tuig van de richel aan farangs. Deels trollen, deels bezoekers die in het land van herkomst aan lager wal moeten zijn geraakt. Een flink deel van dat forum kom ik liever niet gezien de woede en respectloze houding van teveel bezoekers. Zelfs in het deel over visa vragen kom je zottigheid tegen. Zo vroeg gisteren een Amerikaan informatie over een trip naar Italië met zijn Thaise vriendin en de eerste reactie is “Sorry maar is ze een hoertje of heeft ze een normale baan?”. Ben blij dat we dat volk niet hier op dit mooie blog zien.

  • Khun Peter zegt op

   Inderdaad, er zitten veel randdebielen op de fora over Thailand. Hier worden ze geweerd door de moderators. Dat zouden andere fora ook moeten doen.

 8. bona zegt op

  Het heeft weinig zin de verschillende fora met mekaar te vergelijken. Dit Blog doet het uitstekend met een doeltreffende moderatie! Thaivisa is het meest veelzijdig forum met leden wereldwijd en dito reacties, zij zouden enkele tientallen moderators nodig hebben. Een Nederlands forum uit Hua Hin is ter ziele gegaan door het gebrek aan moderatie. Een site uit Udon heeft geen moderatie nodig wegens geen posters. Andere fora zijn soms meer een babbelbox met steeds dezelfde personen die iets plaatsen.
  Voor elk wat wils, en wie niet tevreden is, is niet verplicht te blijven.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website