Het Koninkrijk Thailand viert de Koninklijke Kroning van Rama X, Zijne Majesteit Koning Maha Vajiralongkorn Bodindradebayavarangkun.

Dit driedaagse evenement begint zaterdag 4 mei 2019 en gaat door tot maandag 6 mei 2019, gevolgd door de Royal Barge ceremonie, die gehouden zal worden in oktober.

Driedaagse Koninklijke kroning ceremonie ziet er als volgt uit.

Het belangrijkste proces van de Koninklijke kroning ceremonie vindt plaats op zaterdag 4 mei 2019 met het markeren van de kroningsdag van koning Rama X.

’s Morgens vindt de Koninklijke zuivering, of de “Song Muratha Bhisek” ceremonie plaats in de Chakrabat van de koninklijke residentie. “Muratha Bhisek” verwijst naar de actie van het gieten van heilig water over het hoofd van de koning, (zie vorige posting over het verzamelen van heilig water) ook bekend als wassing. Het wordt gevolgd door de zalving ceremonie in de Baisal Daksin Throne Hall. Dan gaat de koning naar de Bhadrapitha troon en zit onder de Koninklijke paraplu (negen delig), waar de belangrijkste Brahmaan hem de Koninklijke gouden plaquette overhandigt met de officiële titel van Zijne Majesteit, de koninklijke regalia, de oude en veelbelovende orders, en de wapens van soevereiniteit. Na de kroning en inhuldigingsceremonie, presenteert Zijne Majesteit zijn eerste koninklijke commando.

’s Middags verleent Zijne Majesteit de koning toestemming aan de leden van de Koninklijke familie, de ingewijde Raad, en het kabinet, evenals aan hoge ambtenaren, die samengekomen zijn om hun beste wensen aan te bieden aan Zijne Majesteit in de Amarindra Vinicchaya Throne Hall.

Daarna gaat Zijne Majesteit naar de tempel van de Smaragden Boeddha om zichzelf de koninklijke beschermheer van het boeddhisme te noemen.

De volgende dag, zondag 5 mei, vindt de ceremonie plaats om de Koninklijke Cypher en koninklijke titel van Zijne Majesteit en de Koninklijke rangen aan leden van royalty te schenken. Dit vindt bij de Amarindra Vinicchaya troonzaal plaats.

Om 16.30 rijdt Zijne Majesteit de koning in de Koninklijke Palanquin in een koninklijke processie rond in de stad en biedt mensen de gelegenheid hulde te brengen aan hun nieuwe koning.

Routes van de Koninklijke land processie•

Van het Grand Palace, komt de processie van het Abhorn Bimok Pavilion uit bij de Mathias Gate. Het draait rechts naar de Phra Lan Road, draait linksaf naar Ratchadamnoen Nai Road, draait rechtsaf naar Ratchadamnoen Klang Road, en dan linksaf naar Tanao Road.       De Koninklijke Palanquin stopt voor de Wat Bovoranives, waar Zijne Majesteit de koning een hulde brengt aan het belangrijkste Boeddhabeeld in de Ubosot. Ook bij een tweede Wat Rajabopidh brengt de koning een offer aan het belangrijkste boeddhabeeld in de Ubosot. Na het verlaten hiervan wordt een derde stop gemaakt bij Wat Phra Chetuphon, waar eveneens hulde wordt gebracht aan een belangrijk Boeddhabeeld. Daarna gaat het richting Grand Palace.

Maandag 6 mei vindt een balkon scene plaats bij het Suddhaisavaraya Prasad hall in het Grand Palace, waar het publiek hem kan vereren en begroeten.

Vanaf 17.30 uur kunnen de internationale diplomatieke korpsen hun felicitaties aanbieden; voor deze speciale gelegenheid in de troonzaal van de Hanne Maha Prasad.

Bron: Pattaya Mail

Nawoord: De complexheid van deze materie vereist een grote (vertaal) nauwkeurigheid. Excuses indien er toch een onjuistheid is ingeslopen. Alleen op 5 en 6 mei vertoont Zijne Majesteit zich kort in het openbaar.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website