Foto: Lodewijk Lagemaat

Hoewel er geen vooruitgang lijkt te komen in het Waterfront project in Pattaya zijn een twintigtal gedupeerden civiele procedures gestart.

De gedupeerde kopers hebben Chalermwat Wimuktayon, de oprichter van Magna Carta Law Office, ingeschakeld om twee civiele procedures te starten bij de Pattaya Provincial Court met een claim van honderd miljoen baht.

De kopers van de nooit afgebouwde condo’s, stellen de plaatselijke overheid aansprakelijk voor het verzaken van controle en bewaking van dit project. Een ander heikel punt is dat de contracten die ondertekend waren niet meer ontbonden zouden kunnen worden of eventueel overdraagbaar.

Het project bevindt zich nog steeds in een bouwfase toen de gemeente in Pattaya bemerkte dat de bouwer onterecht gebruik maakte van publieke gronden. In september 2008 was al door dezelfde overheid toestemming gegeven tot bouwen. Echter lokale activisten stelden in 2014 terecht de vraag naar de legitimiteit van dit project en protesteerden tegen het te hoge gebouw van 53 verdiepingen aan de Bali Hai pier, die tevens het prachtige uitzicht op de beroemde Phra Tamnak Hill ernstig verstoorde.

Een ding is zeker. Het huidige afzichtelijke geraamte van het Waterfront Project zal niet afgebroken worden om de zeer eenvoudige redenen dat niemand voor de kosten zal willen opdraaien. Los van de sloopkosten zullen dan ook de gedupeerden hun geïnvesteerde geld opeisen, mogelijk exclusief gemiste rentes afgelopen jaren.

1 reactie op “Civiele procedures gestart door gedupeerden van Waterfront project in Pattaya”

  1. chris zegt op

    Zoals ik al eens eerder heb gemeld, is er een Belg die het proces tegen de ontwikkelaar heeft gewonnen. Zijn contract is ontbonden en de ontwikkelaar moet het betaalde voorschot terugbetalen. MAAR…..de projectontwikkelaar kan niet over zijn bankrekeningen beschikken omdat de financier, een bank of meerdere banken, dat weet ik niet, daarop beslag heeft laten leggen. De juridische eigenaar, de bank, wil het project verkopen maar het lijkt voorlopig onverkoopbaar.
    Dus: een zogenoemde Pyrrhus-overwinning. Je krijgt je gelijk maar niet je geld terug, althans niet de komende 5 tot 10 jaar, schat ik.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website