(Supermop / Shutterstock.com)

Thailandblog lezer Rob ontving laatst een brochure over het nieuwe Thaise parlementsgebouw, Guide to Parliament. Hij dacht dat deze brochure(38 pagina’s) ook voor een aantal lezers van Thailandblog interessant kan  zijn.

Zelf vond hij het erg interessant leesmateriaal, zowel door wat er wel als door wat er niet in staat.

Hier kan je de brochure lezen: www.thailandblog.nl/wp-content/uploads/TH-Paliament-guide1.pdf

Ingezonden door Rob

4 reacties op “Brochure over het nieuwe Thaise parlementsgebouw (lezersinzending)”

 1. Ko zegt op

  Het lijkt me een mooi gebouw om te bezoeken als Thailand weer een democratie is. Voorlopig geen enkele interesse. Sterker nog; ik wens het niet eens te bezoeken.

 2. Rob V. zegt op

  Beste naamgenoot, leuke folder! Zo lees ik dat “een groep van militairen, marine en burgers (de Khana Ratsadon) het initiatief nam op Thailand van een absolute in een democratische monarchie te veranderen”. Prachtig eufemisme! Hoe zou de schrijver de Franse Revolutie of Oktober Revolutie omschrijven? 🙂

  De vormgeving ook! Die is denk ik zeer aansprekend als je daar als christen, sik of ongelovige naar kijkt. Het gebouw dient volgens de folder immers alle burgers te helpen de strijd aan te gaan tegen sociale of politieke onrust, veroorzaakt door morele degeneratie/achteruitgang (moral degeneration). Het gebouw is zeker ook niets te klein, ik denk dat de Somchai uit het verre noorden, noordoosten of zuiden elke baht die er in gestoken is meer dan waard vind. Het budget voor dit prachtige staaltje Thainess bedraagt slechts 23 miljard baht ofwel zo’n 630.000.000,- euro. Prachtig toch? Toch?

  • Ger-Korat zegt op

   We gaan toch niet klagen over het geld wat er in is gestoken. Enig idee wie gebouwd heeft, hoeveel bedrijven en werklieden er aan gewerkt hebben ? Elke investering van de overheid in dit soort projecten is juist goed voor de economie want zorgt voor veel werkgelegenheid en in dit geval veel geld komt bij de minder betaalden terecht.

   • Rob V. zegt op

    Ik had het geld in andere infrastructuur gestopt, hadden er door heel het land meer bedrijven en werknemers de vruchten van dit budget kunnen plukken. Thailand heeft ruim 7 duizend tambons. Met dit budget had per tambon 3.0170.000 baht besteed kunnen worden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website