Bij de reddingsoperatie in het grottencomplex van Tham Luang in Chiang Rai, waar gezocht wordt naar 12 jonge voetballers en hun coach, zijn specialisten uit meerdere landen ingeschakeld. Ook een zeer ervaren Belgische duiker, Ben Reymenants, werd door de US Navy Seals ingeschakeld om in een team van 5 grotduikers mee te zoeken naar de vermiste jongeren.

Het Algemeen Dagblad en meerdere Belgische websites hebben een artikel over de ervaringen tot nu toe van deze Belg gepubliceerd.

Wie is Ben Reymenants?

Ben Reymenants heeft een duikersbedrijf, Bleu Label Diving in Phuket, dat onder meer gespecialiseerd is in speleoduiken. Ik ging op Internet op zoek om wat meer  over dit bedrijf te weten te komen en vond deze prachtig uitgevoerde website:  www.bluelabeldiving.com/ben-reymenants

Ik heb het met belangstelling gelezen als een leek en vond het zeer indrukwekkend. Ben heeft een langjarige ervaring in het duiken in grotten – zie zijn speciale bladzijde op de website – en het lijkt een prima keus van de Navy Seals om hem mede in te schakelen.

Omstandigheden in Chiang Rai

Over de uiterst gevaarlijke omstandigheden zegt Ben het volgende: “Snelstromend water, modder, je ziet geen hand voor ogen. Zeer gevaarlijk, maar als er kinderen vastzitten, veranderen de normen”

Zie hieronder een mooie video van Bleu Label Diving over het duiken in grotten

3 reacties op “Belgische duiker actief bij reddingsoperatie in Chiang Rai”

 1. Jacques zegt op

  Ik had het stuk al gelezen en zeker interessant. Groot respect voor mensen die dit aandurven. Hopelijk levert het op termijn resultaat op samen met de boringen en andere onderzoeken. Liefst natuurlijk levend aangetroffen, maar indien al overleden in ieder geval de dode lichamen om te bergen ten einde de verwerking en crematie voor de nabestaanden mogelijk te kunnen maken.

 2. Nicky zegt op

  Ik dank U om dit stukje te schrijven over Ben. Ik weet dat mijn neef er alles zal aan doen om de jongens te vinden, en hij vond het verschrikkelijk gisteren om te moeten omkeren. Hij is inderdaad zeer ervaren , heeft meerdere records op zijn naam staan en is zeer bekend in de duikwereld
  Ik hoop van harte dat hij samen met de andere redders tot een goed resultaat zal komen

 3. peter chiangmai zegt op

  respect voor deze duiker hoop dat de kinderen gevonden worden


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website