Aanpak van de verschillende projecten in Pattaya

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: , , ,
14 december 2017

Een van de bijna vergeten projecten in de stad Pattaya is de bouw van het enorme stadion in Pattaya Oost aan de Chayapruek ll.

Langzaam maar zeker verschijnt het complex boven de boomtoppen uit en is op een aantal plaatsen op grote afstand te zien. Hoewel het stadion al af had moeten zijn, laat men zich wijselijk niet uit over een einddatum voor oplevering en opening. Wel is aan de verbindingsweg Soi 12 naast het sportterrein van de Thungklom Tanman naar de Chayapruek ll een enorm terrein ontdaan van bomen, struiken en dergelijk. De uiteindelijke bedoeling werd niet vermeld. Misschien een enorm parkeerterrein, mogelijk weer een woonpark, maar wel een aanslag op de fraaie natuur daar, zodat veel dieren zoals slangen, kikkers en vogels een kleiner leefgebied krijgen. Door andere prioriteiten in de stad hoort men weinig over dit sportcomplex.

Pattaya Beach

Pattaya Beach krijgt de twijfelachtige eer steeds in de negatieve belangstelling te staan. De lang besproken verbreding van het strand is nog steeds niet gelukt; de vervuiling kan niet afdoende bestreden worden. Kortom een hoofdpijn dossier waar geen oplossing nog voorhanden is. Dit in tegenstelling tot de Dongtan Beach waar nu grote bomen geplant zijn. Een heel fraaie opknapbeurt, die de kust daar een zekere allure geeft. Zeker voor de bezoekers, die dit gebied voorheen niet gekend hebben. Mijn persoonlijke mening, voor wat het waard is, is de gezellige sfeer door de originele begroeiing verdwenen. Een kwestie van gewenning!

Mocht men vanaf de Thappraya Road, rechtsaf naar de Jomtien Beach rijden dan ligt rechts in de bocht bij het politiebureau het begin van de Dongtan Beach, waar men rechts in kan gaan en over de weg langs het strand wandelen.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Aanpak van de verschillende projecten in Pattaya”

  1. Josse zegt op

    Inderdaad het ziet er netjes uit met de aangeplante bomen. Maar of het een verbetering is twijfel ik erg aan. Voordien een rustig strand met veel groen, heerlijk! Ik vrees dat dit snel zal gedaan zijn als ik de brede tweevaksbaan zie die denkelijk verder zal worden doorgetrokken. Resultaat stinkende en lawaairige auto’s in je rug op dit totnogtoerustige strand. Vaarwel rustig strand en welkom vervuilende auto.
    Dan spreken wij nog niet over de meer en meer vervuilde zee vlak voor je neus. Heel spijtig.

  2. bob zegt op

    Geheel met het bovenstaande eens. Het is maar 1 kilometer verbetering daarna volgt de versmalde oude weg. En waar gaat men die auto’s en brommers motors parkeren? Krijgen we nu ook van die geparkeerde auto’s met geopende deuren en zeer luide muziek, nou ja muziek?, in de avond en nacht zoals, genoegzaam bekend, aan Jomtien Beach? Nu al racen de motoren de ganse dag voorbij. Gedaan met de rust.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website