Aandelenhandel op de Thai Stock Exchange

Door Gringo
Geplaatst in Achtergrond
Tags: ,
24 augustus 2017

Op de forumpagina van Thaivisa werd de vraag gesteld hoe te handelen als men wil investeren of handelen in aandelen op de Stock Exchange van Thailand. Er ontspon zich een levendige discussie met adviezen van velerlei aard, waarbij ook de valkuilen niet werden gemeden.

Hoewel ik zelf niet echt geïnteresseerd en ook geen deskundige op dat gebied ben, heb ik getracht uit de discussie en verhaal te maken met kop en staart. Dat is mij niet gelukt, ik zou u niet kunnen vertellen hoe u als buitenlander in aandelen kunt handelen op de Thaise beurs.

Het zou niettemin best een goed idee zijn voor sommige buitenlanders, die in Thailand wonen, om te gaan handelen, speculeren zo u wilt, en daarom de vraag of er bloglezers zijn, die actief zijn op de Thaise beurs en anderen een goed advies kunnen geven.

Lees hier de discussie op Thaivisa: goo.gl/5yWYu8


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

20 reacties op “Aandelenhandel op de Thai Stock Exchange”

 1. Jo zegt op

  Ken de aandelen handel niet, weet alleen dat heel veel Thai gokken op de SET.
  Om 12.30 uur bij de lunch en ‘s middags om 16.00 uur wordt ie vastgezet.
  Ze gokken dan op de 2 cijfers na de komma.
  Hele theorieen over hoe ze dat cijfer kunnen berekenen heb ik al gehoord.
  Als ik dan zeg dat ze beter in aandelen kunnen gaan handelen als ze dat cijfer kunnen berekenen snapt er geen een.

 2. Joseph zegt op

  Waarom zou je als je zelf wilt gaan beleggen dit als niet-Thai op de beurs van Thailand doen? Waarschijnlijk versta en begrijp je de taal niet eens. Gewoon via je Nederlandse of Belgische bank of een broker als De Giro, Binck of Lynx.Kijk maar eens op http://www.beleggenvergelijking.nl Je kunt met hen over de hele wereld beleggen in aandelen, obligaties, opties of waar je interesse ook maar naar uitgaat. Internet maakt alles heel eenvoudig.

  • Koos zegt op

   Alleen jammer dat mijn nederlandse bank mijn rekeningen opheft.
   De ABN denkt met je mee maar niet als je buiten europa woont.
   Dus zal goken via de Set een optie kunnen zijn.

   • BA zegt op

    Aantal brokers zoals bijvoorbeeld Lynx zijn bij wijze van spreken een reseller van Interactive Brokers en die opereren wereldwijd.

    Je kan bij wijze van spreken zelfs de support in Hongkong bellen als er iets is met je account.

  • Petervz zegt op

   In mijn SCBS app is alles gewoon engelstalig hoor, en de cijfertjes zijn ook duidelijk.

  • opkomende zon zegt op

   ik laat mijn vrouw op de Thai beurs beleggen en kijk met haar mee, in het begin zei ze ik had er geen verstand van thaise beurs had ben toen zelf en zij met haar idee gaan beleggen, waarbij ik als geen verstand van Thaise beurs veel meer winst maakte en haar plaagde wat thais beurs anders? Na een tijdje als bij de Thais door komt dat een farang ook weleens een goede inzicht heeft is ze op mijn manier gaan beleggen en is ze er dik tevreden mee.

 3. Emiel zegt op

  Je moet een beursrekening openen bv bij SCB dat noemt dan SCBS. Dat vraagt wat papierwerk maar is te doen. Ook via internet. Daarna moet je er natuurlijk geld op zetten. Let op; De winsten op de beurs in Thailand worden nogal belast. Je kunt handelen op de meeste markten maar niet op de Belgische.

 4. bert suikers zegt op

  Nooit aan beginnen en zeker niet als je geen ervaring hebt. Als je toch een gokje wil wagen blijf er dan elke minuut bij, want het is een grote gemanipuleerde gokkast. Ik ken alleen maar mensen die geld verloren hebben en soms heel erg veel.

 5. bob zegt op

  Ga naar Bangkok Bank en vraag om data van hun divisie aandelenhandel (bualuang) in mijn geval gevestigd vlak bij de macdonalds aan de Sukhomvit nabij Klang. Vraag naar NONG, zij is een uitstekende adviseur (in Pattaya) thantinan@bualuang.co.th

  • bob zegt op

   ik vergat nog dat u e.e.a. live dagelijks via uw computer kunt volgen als u over een rekening beschikt. Vraagt enige uitleg maar het werkt. Woont u in Jomtien dan kunt u mij bereiken via surin2533@outlook.com

 6. Sjaak S zegt op

  Nu zullen de traditionele beleggers wel de neus ophalen, maar ik kan je wel zeggen, dat er op internet ook genoeg mogelijkheden bestaan om voor kortere of langere tijd met geld meer geld te verdienen. Met winsten tussen de 15 en 20 % per maand!!!
  Ook beleggen in cryptovaluta, met name Bitcoin, kun je hier in Thailand goed doen. De Bitcoin, zullen intussen wel velen begrepen hebben, stond in januari op circa 1000 Euro en nu op 3550 Euro!

  Mijn laatste laptop heb ik gewoon van de winst kunnen kopen, die ik binnen een maand tijd had!

  Bij aandelen moet je al gauw duizenden Euro’s riskeren… de kans dat je alles verliest is voor velen bijna gegarandeerd.
  Er werd in Januari gezegd dat de Bitcoin tegen het einde van het jaar 2000 Euro waard zou zijn. Ik durf nu te beweren dat deze rond de 5000 Euro zal komen te liggen.
  En diegenen die in het begin van het jaar mijn bijdrages gelezen hebben, weten dat wat ik toen schreef ook uitgekomen is.

  • Petervz zegt op

   Het blijft deels gokken natuurlijk, maar de kans dat je alles verliest is nihil, tenzij er onverwacht een crisis inzet. Meestal schommelen aandelen in Thailand ergens tussen de -4 en +4 % per dag.
   Lange termijn vasthouden ipv speculeren levert meestal 2x per jaar divident op. Dat kan tot 2x 4% zijn, en dat is beter dan op een spaarrekening zetten.

  • Sir Charles zegt op

   Ja Sjaak S, ben nog niet zolang geleden ingestapt toen 1 Bitcoin rond de €2600 deed dus tel uit je winst.

   • Fransamsterdam zegt op

    Je winst uittellen mag je pas doen als je ook weer bent uitgestapt.

    • Sir Charles zegt op

     Inmiddels een kleine winst behaald en er 2 vliegtickets voor kunnen aanschaffen, tel uit je winst.

     • Sjaak S zegt op

      Goeie winst. Ik heb met mijn bitcoins-winst een leuke laptop aangeschaft en bij een ander bedrijf mijn Bitcoin-kapitaal al verdrievoudigd.
      De tijd dat ALLE online investeringen en geldmakers scam zijn is zo langzaam voorbij. Natuurlijk is nog steeds 90% scam en vooral op het ogenblik bij Bitcoin schieten ze als paddenstoelen uit de bodem met als enige doel zo snel mogelijk jouw bitcoins binnen te halen. Maar er zijn een paar die al jaren bestaan en waarmee je goed kunt verdienen. Zoals overal, begint ook in deze wereld uit een chaos en illegaliteit een business te ontwikkelen, dat wel risico met zich draagt, maar dat zo goed te beperken is, dat je vrijwel altijd winst kunt maken en er ook van kunt leven.
      Ik volg op Youtube graag de conferenties van Andreas Antonopoulos, een voorspreker van de bitcoin-gemeenschap. Die man is briljant. Ik hoop dat er in Thailand ooit een bijeenkomst zal zijn, want daar wil ik zeker heen. Echter mag ook een van de omringende landen zijn.

      Om nog maar even bij het thema te blijven: winst op een beurs is alleen maar interessant, wanneer je óf een goede broker hebt, óf zelf genoeg ervan weet. En dan nog moet je minstens met 10.000 Euro instappen om dan een paar procent winst te halen. Bij grote bedragen maken ook 1 tot 2% veel uit. Maar heb je niet veel, gaat het ook met minder.
      Het bedrijf waarmee ik graag mee te doen heb, heeft jarenlange ervaring op dat gebied. Tot december 2016 kon je er alleen vanaf 100.000 Euro inzet mee werken. Nu is dat allemaal veranderd en zeer winstgevend voor iedereen die erin betrokken is en waarbij je al vanaf 1000-2000 Euro een aardig zakgeld per maand kunt krijgen.

 7. Petervz zegt op

  Ik heb wel wat aandelen, maar handel er weinig in. Ga voor lange termijn en dividend.
  Heb een rekening bij SCBS en dat werkt prima. Alles kan ik doen via het mobieltje en krijg ook up-tp-date advies en informatie. Je kan ook mooi de trend zien per aandeel over de laatste 12 maanden.
  Wil je wat kopen of verkopen, dan geef je aantal & prijs op. Bereikt het aandeel die prijs (match), dan wordt er gekocht of verkocht, met een kleine commissie. Wordt de prijs niet bereikt die dag, dan staat de volgende dag de teller weer op nul.
  Simpeler kan eigelijk niet.

 8. Hurm zegt op

  Je kunt als in Thailand wonende Nederlander (uitgeschreven) wel je rekeningen aanhouden in Nederland, maar volgens mij mag je niet meer beleggen. Klopt dat?

  • Fransamsterdam zegt op

   Nee.

  • Hurm zegt op

   Dank Bram. Zeer nuttig. Kan gwoon doorgaan derhalve met beleggen in NL mits ik de daarover verschuldigde (vermogensrendementsheffing) belasting betaal in het land waar ik woonachtig ben, i.c. Thailand.
   Groeten. Hurm


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website