Achttien provincies in het noorden, oosten en zuiden moeten zich vandaag en de komende dagen schrap zetten voor zware tot zeer zware regen. De Thaise meteorologische dienst heeft vandaag om 11.00 uur plaatselijke tijd een weerwaarschuwing afgegeven.

Een moesson trog bij Myanmar en een lage drukgebied boven Vietnam zorgt in het Noorden van Thailand voor onstuimig weer. Gelijktijdig is er een krachtige zuidwestelijke moesson boven de Andamanse Zee, het zuiden en de Golf van Thailand, actief.

Problemen bij Pai

Bij overstromingen door het slechte weer in Pai, in de provincie Mae Hong Son, moesten meer dan 10.000 mensen geëvacueerd. Onder de evacuees waren ook buitenlandse toeristen. Een aantal toeristen raakten licht gewond door de plotselinge overstromingen waarbij ook hotels, restaurants en resorts getroffen werden.

Meer regen

Er wordt meer regen verwacht in heel Thailand en in het bijzonder in het noorden in de plaatsen Mae Hong Son, Chiang Mai, Chiang Mai, Phayao, Nan, Phrae, Lamphun, Lampang, Tak, Uttaradit en Phetchabun. Chanthaburi en Trat in het Oosten krijgen ook te maken met slecht weer en dat geldt ook voor Ranong, Phangnga, Phuket, Krabi en Trang in het zuiden.

Door hoge golven in de Andamanse Zee en het bovenste deel van de Golf van Thailand  moeten kleine boten tot 18 augustus aan wal blijven.

1 reactie op “Weerswaarschuwing voor zware regen, harde wind en hoge golven”

 1. ser kokke zegt op

  Het zal me benieuwen.
  Al vanaf mijn 12e ben ik bezig met het voorspellen en het bekijken van het weer, in Nederland, in zuidoost Nederland om precies te zijn.
  Zo’n 60 jaar dus.
  Na 5 jaar Thailand is dat niet veranderd, alleen is het nu wel heel anders.
  Maar ik begin het te begrijpen, denk ik en soms ben ik het spoor weer helemaal bijster.
  Met kunst en vliegwerk, want ik ben er nog lang niet, durf ik het weer voor het noorden van Thailand wel in te schatten. Voorspellen, met verantwoordelijkheid kan ik niet en wil ik niet, ook al kloppen mijn voorspellingen vaak wel. Het blijft dus hobby.

  Het zal me benieuwen, tot nu toe zijn hier in Lampang nog maar een paar druppeltjes regen gevallen. Morgen, maandag, zal het wel wat natter worden, ik denk aan voor Thailand een paar normale buien, geen bedreigende hoeveelheden. En na morgen is het over.
  Motregen kennen ze hier niet.
  Afwachten dus.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website