Ivo Antonie de Rooij / Shutterstock.com

Wie in de zomervakantie (7 juli t/m 2 september) naar Thailand vliegt doet er goed aan om op tijd naar de luchthaven te komen. Er reizen in deze periode dagelijks gemiddeld 220.000 mensen van, naar of via Schiphol. In totaal zijn het 12,7 miljoen reizigers, een stijging van 2,4% ten opzichte van de zomervakantie 2017. De drukste dag wordt maandag 30 juli, waarop er naar verwachting 233.000 mensen vliegen.

Voor een prettige start van ieders vakantie treft Schiphol vakantiemaatregelen en heeft de luchthaven tips om goed voorbereid op reis te gaan.

Buiten Europa zijn vluchten naar de Verenigde Staten in trek. Wekelijks vertrekken daar bijna 75.000 mensen naartoe. Dat is ruim 10% meer dan vorig zomerseizoen. Binnen Europa is het Verenigd Koninkrijk met 26 bestemmingen het populairst. Andere populaire Europese zomerbestemmingen zijn zoals gebruikelijk Spanje, Italië en Griekenland.

Wachttijden ondanks maatregelen Schiphol

Schiphol en partners neemt extra maatregelen om ieders reis zo soepel en comfortabel mogelijk te laten verlopen. De luchthaven treft net als vorige vakanties meerdere vakantiemaatregelen, waaronder 20% meer personeel, extra informatievoorziening voor reizigers en crowdteams die bij grote drukte alle passagiersstromen in goede banen leiden. Ook kunnen reizigers zonder of met weinig handbagage gebruik maken van een speciale doorgang genaamd ‘small bags only’.

Ondanks de extra maatregelen kunnen er door de grote hoeveelheid reizigers op momenten langere wachttijden zijn. Echter, als reizigers de adviestijd van hun luchtvaartmaatschappij volgen, is de totale tijd dat zij op Schiphol verblijven vaak hetzelfde als anders. Het advies voor vluchten binnen Europa is meestal om twee uur van te voren op Schiphol te zijn en voor intercontinentale vluchten drie uur.

Tips voor reizigers

Schiphol raadt reizigers aan goed voorbereid op reis te gaan. Daarvoor heeft Schiphol enkele tips, waaronder:

 • Kom op tijd. Dit is de tijd die de luchtvaartmaatschappij aangeeft.
 • Neem zo min mogelijk handbagage mee, zodat de veiligheidscontrole sneller gaat. Let ook op de handbagageregels. Vloeistoffen in verpakkingen van meer dan 100ml (zoals flesjes water) of voorwerpen met een scherpe punt waarmee ernstig letsel kan worden toegebracht, mogen bijvoorbeeld niet mee.
 • Controleer thuis de geldigheid van paspoort en reisdocumenten.
 • Houd rekening met extra regels en controles van de Koninklijke Marechaussee bij reizen met een minderjarig kind.
 • Houd de actuele vluchtinformatie in de gaten. Dat kan via de luchtvaartmaatschappij, de website van Schiphol of de Schiphol-app.
 • Meer tips vinden reizigers op www.schiphol.nl/tips.
No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Zomerdrukte op Schiphol: Kom op tijd naar de luchthaven!”

 1. HansG zegt op

  Nooit meer met de grootste airbus van Emirates!

  Incheckbalies en douane zijn niet berekend op de grote aantallen mensen.
  Zeker in Thailand op de terugweg niet.

  Het gevolg was bij ons dat veel mensen op den duur aan zagen komen dat de vertrektijd bij lange na niet gehaald zou worden.
  Resultaat, schreeuwende mensen, onrustig gedrag, agressie, duwen…etc.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website