Het gaat goed met de internationale luchtvaart. De winst zal na verwachting volgend jaar uitkomen op 25 miljard dollar (in 2014 19,9 miljard dollar), zo laat de brancheorganisatie IATA weten.

Bij de organisatie zijn ongeveer 250 luchtvaartmaatschappijen aangesloten. Zij zijn samen goed voor 84 procent van alle vluchten in de burgerluchtvaart. De winstgroei schrijft IATA toe aan de combinatie van lagere olieprijzen en een aantrekkende groei van de wereldeconomie.

Olieprijzen

De sector profiteert vooral van de forse prijsdaling van olie in de afgelopen maanden. Dit scheelt de luchtvaartbranche 40 procent aan kosten.

De Noord-Amerikaanse vliegmaatschappijen laten dit jaar naar verwachting de sterkste winstontwikkeling zien met een resultaat van 11,9 miljard dollar, dat naar verwachting volgend jaar stijgt tot 13,2 miljard dollar. Europese luchtvaartmaatschappijen blijven wat achter door de remmende werking van de hogere overhead kosten en een inefficiënte infrastructuur. Toch zal de winst oplopen van 2,7 miljard dollar tot 4 miljard dollar.

IATA voorspelde verder dat het aantal vervoerde passagiers volgend jaar met 7 procent toeneemt ten opzichte van 3,5 miljard dit jaar.

Bron: Nu.nl


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “‘Winstgroei en meer reizigers voor luchtvaartsector’”

 1. leon1 zegt op

  Dacht dat de vliegmaatschappijen de brandstof kosten op langere termijn hadden afgesloten, nu lees ik dat de sector profiteerd van de lage olie kosten de laatste maanden.
  Maar het ticket wat je koopt blijft het zelfde.!!!

  • ruud zegt op

   Ze sluiten inderdaad contracten voor langere tijd.
   Maar waarschijnlijk vaker dan 1 maal per jaar.
   Stel dat iedere maand een contract wordt gesloten voor over 1 jaar, zal er dus iedere maand een nieuwe gemiddelde brandstofprijs zijn.

 2. willem scheveningen. zegt op

  Winstgroei en meer reizigers;?
  Kerosine afspraken worden voor minimaal een jaar of langer gemaakt.Daar de olieprijs nu laag[64 dollar] per vat is doet dus momenteel totaal niet ter zake! Omdat de tickets nu goedkoper zijn dan voorgaande jaren heeft alleen met de concurrentie onderling en crisis in Europa te maken.
  Willem Schevenin…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website