4G netwerken, smartphones, tablets, Wifi… toegang tot internet was nog nooit zo eenvoudig als nu. Behalve op één locatie: in het vliegtuig.

Lange tijd was een Wifi-verbinding in het vliegtuig een utopie, maar een groeiend aantal vliegmaatschappijen rusten hun vliegtuigen nu uit met Wifi-spots zodat je verbonden blijft met de rest van de wereld. Ontdek welke vliegmaatschappijen Wifi aan boord van hun vliegtuigen aanbieden.

Bij slechts 8 vliegmaatschappijen kan je van een gratis Wifi-verbinding gebruik maken:

 • Air China
 • Emirates
 • Hong Kong Airlines
 • JetBlue
 • Nok Air (Thailand)
 • Norwegian
 • Philippine Airlines
 • Turkish Airlines

Vliegmaatschappijen die Wifi aan boord tegen betaling aanbieden

In de toekomst zal iedere zichzelf respecterende vliegmaatschappij naast versnaperingen en verfrissingen, een uitgebalanceerd entertainmentaanbod ook gratis Wifi aan boord bieden. In afwachting daarvan, biedt nu al een groeiend aantal bedrijven Wifi tegen betaling. De belangrijkste op een rij:

 • Aerlingus: € 10,95 per uur, € 19,95 voor de reis.
 • Aeroflo: $ 8 voor 3 maanden, $22 voor 9 maanden.
 • Air Berlin: € 8,90 per uur, 13,90 tot 18,90 voor de duur van de vlucht.
 • Air Canada: $ 16 per dag, $ 59,95 per maand.
 • Air France/KLM: € 10,95 per uur, € 19,95 voor de duur van de vlucht.
 • All Nippon Airways: $ 6 tot 5 MB.
 • American Airlines: $ 16 per dag, $ 59,95 per maand.
 • Ana: $ 6 voor een periode van 5 maanden.
 • British Airways: £ 8 per uur, £ 15 voor een dag.
 • Delta Airlines: $ 16 per dag, $ 59,95 per maand.
 • Emirates: $ 1 tot 500 MB (tot 10 MB gratis).
 • Etihad: $ 13,95 per uur, $ 24,95 voor een dag.
 • Iberia: $ 4,95 voor 4 MB, $ 19,95 tot 22 MB.
 • Lufthansa: € 9 per uur, € 17 voor een dag.
 • SAS: € 8 tot € 12 per vlucht.
 • Southwest Airlines: $ 8 per dag.
 • TAP Portugal: € 6, tot 4 MB.
 • Turkish Airlines: gratis voor zakenreizigers.
 • Virgin America: $5 per uur.

Bron: Skyscanner

15 reacties op “Wifi in vliegtuig: bij deze vliegmaatschappijen kan het”

 1. Cornelis zegt op

  Bij mijn recente trips met Emirates – wifi op alle A380’s en een deel van de 777’s – moest ik vaststellen dat het systeem zo traag is dat het praktisch vrijwel onbruikbaar is. Vind het geen ramp, ik kan wel even zonder als ik in de lucht zit………..

 2. dirk zegt op

  Kunnen we nu echt niet even zonder ? Dus straks in de lucht ook al geen contact met andere mensen of gewoon even met elkaar praten omdat ook daar iedereen met z’n gezicht in een of ander scherm zit. Ik heb laatst in een restaurant gegeten en bij de ingang had de eigenaar een bord geplaatst met de tekst ” Sorry we don’t have Wifi, talk with eachother” Ik heb hem voor deze actie een compliment gegeven.

 3. Sjaak S zegt op

  Dirk, ik ben het met je eens. Ik maak veel gebruik van internet. Mijn computer staat iedere dag aan en de hoeveelheid films die ik download, kan ik niet eens aan…
  Maar ik kan echt wel een dag zonder. Ook dagen zonder… hoewel ik dan al ontwenningsverschijnselen ga krijgen…
  Ik vind internet in het vliegtuig in die zin goed, wanneer je zaken doet en je daardoor geen deal of afspraak misloopt. Misschien iets informatie opzoeken, maar om nou te kunnen faceboeken en iedereen te laten weten dat je net je vijfde glas bier gedronken hebt of dat de stewardess een praatje met je gemaakt heeft, vind ik ook onzin.
  Maar het is wat het grote publiek wil en een moderne airline die vandaag de dag geen internet kan aanbieden, heeft het nazien en verliest daardoor klanten.

 4. Jack G. zegt op

  Een hotel zonder gratis Wifi krijgt een 1 op vergelijkingssites. De consument wil gratis wifi en ziet dat als normaal. Een vliegveld zonder gratis wifi is ook drie keer niks als je de vliegconsument hierop ziet reageren. Dan is het logisch dat de consument ook wifi wil in de lucht. Ik vind het minder hinderlijk dan bellen op 10 km hoogte. Zeker met dat geschreeuw wat veel mensen automatisch doen in het vliegtuig. Je moet helemaal je stem naar Nederland schreeuwen!! Ik zal snel de Thailand blog app op mijn mobieltje zetten.

  • Kees zegt op

   Gratis wifi in het hotel is een mythe. Het is wel steeds gebruikelijker dat het in de kamerprijs verwerkt zit, ik denk dat je dat bedoelt.

   • martin zegt op

    Alles zit in de kamerprijs. Ook het gratis toiletpapier. Wat een opmerking!

    • Kees zegt op

     Uiteraard zit alles in de kamerprijs – toiletpapier, handdoeken, beddegoed, etc. Het verschil is echter dat men nog wel met ‘gratis wifi’ of ‘free wifi’ adverteert en dat mensen dus ook echt denken dat ze er niet voor betalen en dat het niet in de kamerprijs verrekend zou zitten. Dat is het punt wat ik wilde maken.

   • Sjaak S zegt op

    Toen ik tot twee jaar geleden nog in de grote hotels verbleef in Bangkok (door de baas betaald), moest ik voor internet zo’n kleine 15 Euro voor één dag neerleggen. Een overnachting in een goedkoop hotel, dat ik dan toendertijd voor 900 Baht deed, bood gratis internet aan… dus voor de prijs van het internet in een Sheraton kon ik elders overnachten!

   • Jack G. zegt op

    Sorry, op de boekingssites staat gratis en dan neem ik dat snel over. Maar je kan als hotel natuurlijk ook alles ala cart gaan doen. Wil je als gast zwemmen? Dan moet je betalen enz. Vaak is betaald internet wel een stuk sneller dan “gratis”. Even terug naar het onderwerp. Mijn ervaring met Wifi in het vliegtuig is dat ik het nog in de kinderschoenen vindt staan. Jouwbuisfilmpjes kijken zonder haperingen is nog een uitdaging. Maar even snel een mailtje sturen als je later of eerder aankomt is prima te doen. Ook bellen werkt. Even boven Duitsland met je oude moeder of secretaresse bellen is mogelijk. Ze denken allemaal dat je al aan de grond staat. Niet doen, want het werkt alleen maar verwarrend. Straks is het heel normaal om live naar Barcelona- PSV te gaan kijken voor 5 euro. Ook voor de nieuwste films zal je straks gaan betalen. Dan zijn alleen Flodder 5 en Terug naar de toekomst deel 7 nog gratis te zien op je persoonlijke schermpje of je eigen digitaal apparaat.

 5. Kees zegt op

  Ik vind het dan toch frappant voor een blog over Thailand dat Thai Airways helemaal niet genoemd wordt terwijl zij al meer dan een jaar wifi service aanbieden (op A380 en A330).

  Overigens hoeft het van mij ook niet zo nodig hoor.

 6. Christina zegt op

  Als er geen Wifi is gaan mensen soms door het lint. Ik kan wel even zonder even relaxen op een vlucht en neem een ouderwets puzzelboekje mee. Wel vindt ik het vervelend als je moet betalen voor WiFi in de grote hotels in Bangkok gemiddeld 300 baht per dag 10 meter vanaf ons hotel een coffee shop WIFi vrij.
  Terwijl het hotel aan geeft op site WIFi in lobby.

 7. Adje zegt op

  Het is goed wifi in het vliegtuig te hebben op lange vluchten. Je verveelt je je dood op een vlucht van 11 uur. De films die de maatschappijen aanbieden op het scherm stelt niets voor. Met wifi kun je tenminste lekker via YouTube jezelf vermaken met films en muziek waar je zelf van houd.

 8. Ben zegt op

  Toch wel heel handig gratis Wifi in je hotel. Vanaf vandaag kun je dan ook gratis bellen met de nieuwste WhatsApp. Dus ik zoek wel een hotel uit waar gratis Wifi aanwezig is. In een vliegtuig hoeft dat van mij niet zo erg.

 9. carla goertz zegt op

  Hallo.,
  Liever geen wifi ook niet in het hotel mijn vriend praat dan nog minder met mij . In het vliegtuig kijkt hij film na film en dadelijk gaat hij ook nog filmpjes over landbouw kijken via wifi .
  Ik zeg maar beter voorkomen dan genezen
  Het hotel waar ik verblijf heeft wel gratis wifi en ook nog een mobiel op de kamer met wifi en die kun je ook de stad mee in nemen kun je op internet zoeken welke straat je zit en waar je naar toe moet .(soms de weg kwijt) ook kun je er gratis mee naar holland bellen en dit onbeperkt.
  En dit zonder de kamerprijs te verhogen .
  Maar wifi in vliegtuig nee voor mij niet .

 10. Fransamsterdam zegt op

  Of het nou wel of niet hoeft van mij, mobiele internettoegang is gewoon een feit. En waar het dat nog niet is, zal het dat worden.
  Op mijn laatste vlucht (met Thai Airways) zat een paar rijen voor mij een beetje vreemde vogel. Ik heb daar met de meneer achter mij heel leuk over zitten chatten. Want dat kan al wel in de 777-300 van TAI. Anders had ik me misschien zitten ergeren. Techniek hou je niet tegen.
  Onlangs zag ik een stelletje. Het stapelverliefde meisje vroeg iets aan de jongen. De jongen zat een spelletje te spelen en zei geïrriteerd: ‘Ik ben even bezig, dat zie je toch!’
  Tsja, als je er zo mee omgaat is het geen onverdeeld genoegen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website