Wanneer je 12 uur in het vliegtuig zit naar Thailand dan is het geen pretje wanneer de passagier naast je een slokje teveel op heeft. Alcoholvrije vluchten worden daarom steeds populairder, zo blijkt uit een poll gehouden door Skyscanner.

Maar liefst 63% van de reizigers geeft de voorkeur geeft aan een vlucht waarbij geen alcohol aan boord geserveerd wordt. Dit betekent een flinke ommezwaai, want in 2012 bleek uit een soortgelijk uitgevoerd onderzoek dat maar 38% voor een ban op alcohol tijdens de vlucht was. Blijkbaar begint het publiek langzaam aan het idee te wennen, nu er steeds meer discussie is over het schenken van alcohol aan boord.

De poll is ingevuld door meer dan 6000 internationale reizigers waarvan een ruime meerderheid voor drooglegging aan boord stemde. De meest aangegeven reden (43%) is dat dronken passagiers de vlucht voor anderen kunnen verpesten, terwijl 20% zegt tegen alcohol schenken te zijn omdat ze zelf geen alcohol drinken aan boord. Opmerkelijk is dat slechts 16% zegt gebruik te maken van alcoholische versnaperingen aan boord, en dit te willen blijven doen. De andere 21% die stemden tegen drooglegging gaven aan geen alcohol te drinken aan boord, maar vinden dat iedereen dat voor zichzelf moet kunnen bepalen.

30 reacties op “Vliegtuigpassagiers geven voorkeur aan alcoholvrije vlucht”

 1. Gringo zegt op

  Weer zo’n onzinnig, waardeloos onderzoek. Hoeveel mensen vliegen er dagelijks en hoe staat dat in verhouding met die 6000 mensen, die aan de poll hebben meegedaan. Stel dezelfde vraag aan 6000 andere passagiers en je krijgt een totaal ander beeld.

  Ik hou van reizen en het plezier van vliegen wordt verhoogd door een glaasje wijn of een biertje. Elke maatschappij, die “alcoholvrij” vliegt of gaat vliegen, gaat bij mij op de zwarte lijst.

  Enne.. ik heb nog nooit een dronken passagier naast mij gehad of zelfs maar in de buurt en ik heb er toch aardig wat vluchten op zitten.

  • Rob V. zegt op

   Eens, de omvang is nogal beperkt en de vraag is nogmaar of het een goede steekproef (representatief) is. Er zijn wel meer opmerkelijke stukjes van Skyscanner verschenen, trekken ze wel de aandacht mee, dat dan weer wel.

   Persoonlijk heb ik niets tegen alcohol in het vliegtuig of waar dan ook. Als er maar met mate wordt geschonken en gedronken. Je moet niet aangeschoten zijn/worden in een vevoersmiddel, zuipen doe je thuis maar of in een café (en dan met de taxi of OV naar huis). Maar wat is er nu is met 2-3 biertjes, wijntjes etc? Niets toch. Zelf drink ik niet tijdens de vlucht, een biertje of mix drankje drink ik gewoon liever ergens anders. Ook nog nooit aangeschoten mensen gehad, die moet je niet aan boord laten en op tijd stoppen met schenken, maar daar let de cabin crew wel op.

  • ferdinand zegt op

   Ja Gringo. Jij behoort beslist tot zo’n andere groep van 6.000 ondervraagden. Op meer dan 100 lange afstands vluchten Bangkok, KLM, EVA, China e.a. niet een maar diverse keren met dronken lui geconfronteerd.
   En helaas niet altijd kon de bemanning er mee overweg. Mensen die agressief werden omdat ze niet het juiste of niet genoeg alcohol kregen, ruzie met medepassagiers of met hun echtgenote. Luidruchtig en onrustig.
   Ik kan me aardig vinden in dit groepsonderzoek.
   Heb eigenlijk nooit begrepen dat er in zo’n krappe benauwde ruimte ook nog eens alcohol geschonken moet worden terwijl het overbekend is wat alcohol met mensen doet; weinig positiefs. En waarom moet ik 12 u in de alcohol walm van mijn buurman zitten.
   Lees alle artikelen over problemen met alcoholisten aan boord, zelfs dat een captin moet beslissen een tussenlanding te maken om die passagier te verwijderen.
   En ja … voor dat je het opmerkt, er zijn natuurlijk ook vervelende passagiers die daarvoor helemaal geen alcohol nodig hebben. Maar “statistisch bewezen ? ” alcohol verhoogt de kans op ….
   Wacht gewoon effe tot je geland bent met dat deel van je vakantieplezier.

  • Rik zegt op

   Helemaal met je eens Gringo!. Ook ik heb er in de afgelopen 20 jaar vele vluchten opzitten maar er nog nooit geen last van gehad. Persoonlijk vind ik het heerlijk om tijdens de lange vlucht even te genieten van een wijntje bij het eten, een biertje bij de film ik zou er niet aan moeten denken dat dit straks door een paar mensen die zeuren niet meer mogelijk is.

   • Leije Vanonschot zegt op

    U heeft “er nog nooit geen last van gehad”. U bent zelf een drinker: En wijn En bier -een hoofdpijnrecept- op EEn enkele vlucht! Waar heeft u “nooit geen” last van gehad? Nooit waren er geen dronken lieden aan boord, of was u zelf nooit niet (dus steeds wel) dronken? U denkt een logisch betoog te houden? En -zo ja- waar leidt dat betoog dan heen? WEL alcohol toelaten (met -naar uw eigen bevinding- altijd maar last ten gevolge daarvan) of toch maar GEEN alcohol toelaten. Dat ondanks kennelijk uw behoefte daaraan? In ieder geval: dat wel of niet is hier toch de vraag.

    • Rob V. zegt op

     Dat lijkt mij toch duidelijk, enkele drankjes tijdens zo’n vlucht kunnen geen kwaad. Optijd stoppen met schenken door het personeel of -beter nog- zelf je limiet weten en stoppen ruim voordat je aangeschoten, laat staan dronken, wordt. Geen probleem toch? Wijn en bier afwisselen is ook geen enkel probleem, al zou ik het niet vlak na elkaar doen ivm de smaak.
     Met 2-3 drankjes per vlucht en aangeschoten mensen bij de gate weigeren en dan hoef je “nooit” dronken reizigers te ervaren want op dat soort taferelen zit natuurlijk niemand te wachten. Geniet, maar drink met mate.

     • Lije Vanonschot zegt op

      Beste Rob, Wij praten langs elkaar heen, en een Neerlandicus en andragoog, die juist dezer dagen naar mij is over komen vliegen, zag ons langs-elkaar-heen praten direct. “Hoe vaak”, zei hij tegen mij, “heb ik je nu al gezegd dat mensen niet logisch denken (en spreken) maar psychologish”. Ik moest bekennen dat ik -blijkbaar permanent- hadleers ben.
      Die Robert zegt “Nooit geen last van gehad”. Let wel: “nooit geen”. Logisch gezien betekent dat dat hij altijd wel last had, last had dus op iedere vlucht, geen vlucht uitgezonderd, van eigen of andermans drankgebruik. Maar hij bedoelt dat hij juist op geen enkele vlucht last had.
      Verdere analyze: “Het bijna alomtegenwoordige drankprobleem is tot in de passagiersruimte van het vliegtuig doorgedrongen. Het wordt uiteraard ontkent door de volgens eigen zeggen matige alcoholgebruikers. Mensen drinken volgens eigen zeggen nooit overmatig. Die mensen -zoals die Robert- lossen het probleem danook niet op, maar negeren heet. Per saldo gaat het hier om een alcohol-onthouding gedurende maar krap een half etmaal. Maar dat is menigeen al te veel gevraagd”.

      • Gringo2901 zegt op

       Lije: ik vind, dat je een beetje flauw bezig bent met Rob.
       Als Neerlandicus en bovendien andragoog (!) had je vriend je ook kunnen vertellen, dat “nooit geen” weliswaar zuiver taalkundig niet juist is, maar In de taalontwikkeling echter volledig is geaccepteerd als een versterkende ontkenning.

       Als jouw vriend geen Neerlandicus was, maar goed ingevoerd in de luchtvaart, had hij je wellicht kunnen vertellen, dat het aantal vluchten, waarbij vanwege een dronken persoon geland moet worden, te verwaarlozen is in vergelijking met het totaal aantal vluchten. Ik vond er sinds 2009 drie, in USA, India en Mexico.

       Mensen worden trouwens niet dronken van op de vlucht gedronken drankjes, maar zijn vaak al beschonken, voordat zij in het vliegtuig stappen. Een goede en effectieve controle bij het inchecken is dus een veel beter advies. Of zullen we de bars op vliegvelden ook maar sluiten?

       Dan nog dit. ik kan uren, dagen, weken zonder alcohol, voor mij geen probleem. Er zijn echter gelegenheden waar ik een biertje of een wijntje op prijs stel. Op reis gaan en van de vlucht genieten met een drankje is er een van, mag dat?

       Ik kan je over agressief en onacceptabel gedrag van passagiers wel andere verhalen vertellen en dat heeft niets met alcoholgebruik te maken.

       • Lije Vanonschot zegt op

        Moderator: u bent aan het chatten. Daar svp mee stoppen.

      • Cornelis zegt op

       Beetje flauw om hierop te blijven hameren, Lije – zeker wanneer ik zie hoe onduidelijk jij ‘formuleert’ in o.a. het topic over de nieuwe EVA business class……………….. Het is toch volstrekt duidelijk wat de reageerder bedoelt.

       • Lije Vanonschot zegt op

        Zie mijn reactie op Gringo. Verder: vertel me wat voor onduidelijks ik schreef over mijn bezwaar tegen ‘snachts (en daarmee slaaprovend) vliegen.

 2. Henk van't Slot zegt op

  Ik heb ook al een paar keer gevlogen,zit 43 jaar in de baggerij,zat bezopen figuren meegemaakt,meest recente was met de KLM vanaf Schiphol met een zooitje dronken Russen,kwamen al dronken het vliegtuig in en gingen toen gezellig verder met drinken van hun taxfree aankopen.
  Moet zeggen dat de KLM bemanning hier zeer kordaat mee om ging.
  Persoonlijk een keer toen ik met China Airlines vloog lastig gevallen door een dronken Fransoos,lag te slapen en die vent liet zich bovenop mij vallen,cabincrew erbij,kwam die vent later verhaal halen,ben maar de wijste geweest en heb tot 10 geteld.
  Vorige week zat ik in Soi Honny Inn,ging er een Engelsman met de taxi naar het vliegveld,die was zo lazarus dat hij niet eens zonder hulp in de taxi kon komen,dat soort figuren moeten ze helemaal niet eens toelaten.
  Ik begrijp wel dat voor een hoop mensen het vliegen een begin is van hun vakantie en dat ze wat willen drinken,maar als ik de keus zou hebben,kies ik voor geen drank aan boord.

 3. ferdinand zegt op

  Uit hert hart gegrepen. Niet alleen ik, maar ik weet ook van veel vrienden, dat alcohol een van de grootste ergernissen van zon lange vlucht is. Vaak zijn de toestellen afgeladen, je hebt het krap, benauwd. Mensen worden irritant en vervelend na een paar slokken teveel.
  Elke drinker zal het ontkennen, maar te veel mensen met drank op worden uiterst onplezant en soms zelfs gevaarlijk voor anderen
  25 jaar vliegen, meer dan honderd lange vluchten acter de rug, hebben me geleerd dat er elke keer weer mensen met alcohol op de vlucht voor anderen verpesten. Woordenwissellingen, valpartijen, verplichte onzindiscussies tt en met mensen die in hun broek piesen of alcohol over de stoelen smijten.
  Vooral met een vrienden groepje die hun “lol” hebben en zich als groep sterk voelen, op de armleuningen bij elkaar hun drankje drinken etc. heb je een prettige vlucht maar niet heus.. Misschien leuk op een chartervlucht, allemaal hetzelfde (vakantie of voetbal) doel en in dezefde stemming. Maar andere mensen zitten met vliegangst, gaan op familie of werk bezoek, zijn niet in zo’n jolijtige bui en willen gewoon hun rust, boek lezen, slapen of praatje met hun partner zonder lastig gevallen te worden door zon walmende,gezellige drinker die het toestel voor zich opeist.
  Van het mee-roken zijn we afgekomen, nu de alcohol nog.

  • Leo Th. zegt op

   Ferdinand, je slaat de spijker op zijn kop. Begrijp die mensen niet die zeggen veel te vliegen maar geen beschonken mensen aan boord opgemerkt te hebben. Zelf vlieg ik meerdere malen per jaar naar Thailand en heb op veel van deze vluchten medepassagiers gezien, die te veel alcohol op hadden. Geen alcohol aan boord schenken voorkomt eindeloze en zinloze discussies tussen het cabinepersoneel en de passagiers.
   Net zoals het nog niet zo lang geleden onbespreekbaar was om in het vliegtuig het roken te verbieden, denk ik dat op niet al te lange termijn ook het verstrekken van alcohol in vliegtuigen aan banden zal worden gelegd. Volkomen terecht gezien alle problemen die met regelmaat ontstaan. Denk nu niet dat ik zelf geen glaasje lust, integendeel.

  • Rik zegt op

   Ik zat er helaas al op te wachten….maar goed we zijn er dan toch gekomen de verbied politie is ook aanwezig. Het is altijd hetzelfde gdonder omdat een paar mensen zich niet kunnen gedragen moeten we alles maar verbieden? Het is heel simpel indien mensen zich niet kunnen gedragen krijgen ze niets meer aan boord en bij aankomst worden ze overgedragen aan de betreffende instantie (incl zeer hoge boete) dan leren ze het snel genoeg af en kunnen de mensen die wel van een wijntje of biertje houden ook gewoon lekker van hun lange vlucht genieten. Wat was de slogan ook alweer? Oja samen komen we er wel uit!

   • Ferdinand zegt op

    Beste Rik. Als je de reacties van zovelen ziet die problemen met het alcohol gebruik van anderen hebben, dan is jouw oplossing paard achter de wagen spannen. Problemen zijn inherent aan alcoholgebruik, daarom heeft elke uitgaansgelegenheid waar gedronken wordt portiers, kan de eerste hulp van ziekenhuizen in het weekend het werk niet aan.

    In een vliegtuig met zoveel mensen in zo’n beperkte ruimte, zitten we niet te wachten op dit soort problemen, helaas ook niet van die ene enkeling. 1 bezopen gast is voldoende om voor 300 mensen hun vluchten te verzieken, de bemannng het normaal werken onmogelijk te maken, zelfs de veiligheid in gevaar te brengen.
    Het moeten verbieden van het volgende drankje door het personeel, levert nu juist die vervelende reakties op van die al iets te veel ophebbende persoon. Eindeloze discussies. En .. jij wil geen verbied politie,waarom wil je dan van die stewardess een poliieagent maken, die dus uiteindelijk toch moet gaan verbieden als het al mis is.

    Soms moet de captain er aan te pas komen om zo’n gast in de boeien te slaan. Lees er de kranten op na. Ik wil er helemaal niet op wachten dat die persoon op de eindbestemming wordt gearresteerd en een fikse boete krijgt.Ik ben ook niet van de AA maar ik wil gewoon rustig en veilig vliegen.
    Het is flauw, maar als je dorst hebt neem je een glas water. Als je door alcohol in vakantiestemming moet komen, is er wat mis met je.

    Niks “verbied politie”, gewoon een kwestie van gezond nadenken en sociaal bezig zijn. Er zijn meer plekken waar alcohol gebruik nu eenmaal ongepast is, werk, auto en dus ook in het vliegtuig.Als je het zo nodig hebt kan je je daarna je hele vakantie lam zuipen op plekken waar je anderen niet lastig valt of in gevaar brengt.

    Wellicht een tussen oplossing om het iedereen naar de zin te maken. Maximaal 1 drankje en uitsluitend tegen betaling van minstens 5 x de normale prijs. Iemand die met alcohol op het vliegtuig in wil, ten alle tijde weigeren.

 4. RonnyLadPhrao zegt op

  Mij zou een alcoholvrije vlucht niet storen, maar ik begrijp dat mensen graag een biertje of wijntje drinken.

  Probleem is, zoals altijd, als er overdaad in het spel is en ik heb het toch ook al dikwijls mogen ondervinden, alhoewel het nu wel veel minder is.

  Ik vind ook dat je een verschil ziet tussen de heen en terugvlucht, wat Bangkok vluchten betreft dan.
  Meestal, bij de heenvlucht begint het drinken in het vliegtuig en zie je ze dronken worden.
  Op de terugvlucht komen ze meestal al bezopen in het vliegtuig .

  In ieder geval zouden ze dronken passagiers moeten weigeren, alhoewel men toch enige redelijkheid in acht moet nemen.
  Ik kijk wel eens naar aflevering van Airport en aanverwanten, en daar worden mensen soms op een onredelijke manier geweigerd omdat ze zogenaamd dronken zijn.
  Laatst nog met Airport USA en de bediende aan de bali vroeg iemand of hij dronken was. Neen, antwoordde de man. Ik heb je nochtans in de bar zien drinken zei ze. De man zei ja, ik heb daar 2 biertje gedronken. Omdat ze de man iets zien drinken had ging ze er maar van uit dat hij dronken was. De camera zal hier ook wel een rol spelen en ze wilde blijkbaar laten zien wie het daar voor het zeggen had. Dat bedoel ik dus met redelijkheid.

  Weer dus de duidelijk dronken passagiers bij vertrek, en beperk het drankgebruik tijdens de vlucht door controle, en het zal dan voor iedereen aangenaam vliegen blijven

 5. Han zegt op

  Nu ik ben het er totaal niet mee eens ,vlieg heel veel ,en laat het aan de mensen zelf over,of ze een drankje willen,je hebt meer last van mensen die in groepjes staan en staan te praten het is meer schreeuwen en drankjes in hun handhet liefst bij de keukentjes kunnen ze zelf de drankjes pakken,,en de drinkers ,bij het inchecken de beschonken lui weren ,
  En niet mee ,kost voor hun (dronkenmensen)veel geld, dit moet in de voorwaarden van de maatschappij gezet worden,ben je gauw klaar, geen drankje aanboord is mijn inziens geen optie Gr. Han

 6. cor verhoef zegt op

  Ik rook en vind het best lastig om 12 uur niet te roken. Van een biertje krijg ik nog meer trek in een sigaret., dus een drankverbod is eigenlijk -in mijn geval althans- alleen maar beter. Ik ben voor.
  Even serieus, het kan mij niet veel schelen, wel of geen drooglegging aan boord. Meestal slaap ik gedurende het grootste deel van de vlucht. Maar ik vind dronken medepassagiers ook hoogst irritant. Maar dat zijn krijsende babies ook. En mensen die naast je zitten en uit hun mond stinken. Ook allemaal weren?

 7. pierre zegt op

  Ik vlieg nu ruim 20 jaar op thailand 2-3 maal per jaar ik gebruik weinig tot geen alcohol ivm medicijnen maar 1 of 2 wijntjes bij het eten en mochten ze een kaasplankje hebben na het eten een glaasje port sla ik niet af . ik heb in 20 jaar bij thai , eva , klm en china nog nooit dronken passagiers mee gemaakt. huilende babies en vervelende kinderen meer dan me lief was , maar denk dan maar ik ben zelf ook jong geweest dus de mensen zullen dat ook wel van mij gevonden hebben.en zeiksnorren houdt je altijd , ik wordt altijd een beetje knorrig als ik zie dat die mensen altijd alles willen verbieden omdat ze iets zelf niet doen.

  hetzelfde met onze regering bij vertrek krijg je een flyer of je op wil letten of je sex toeristen ziet die met jonge meisjes of jongens lopen , dat is niet mijn werk en kan nog link wezen ook.
  ik heb een vriend die is getrouwd met een thaise ze hebben een 12 jarige dochter en 2 zoons van 10 en 5 , hij houdt van zijn kinderen en is nog al knuffelig , als hij zijn dochter aan haalt of kust krijg je dus verkeerde signalen.

  de grootste pedo netwerken zitten in Nederland laten ze die eerst oprollen . wij moeten altijd de braafste van de klas zijn
  laat mensen gewoon lekker vakantie houden.en boeven vangen overlaten aan mensen die er voor geleerd hebben.

  nog 2 weekjes en dan ga ik weer naar Buriram aan mijn huisje werken en als ik weer iets zie dan zegt mijn vrouw is normal here not worry.dus 5 mensen op een brommer , 10 mensen in de bak van een pick-up , 40 scholieren in een 20 persoons bus, bouwvakkers op slippers, op een brommer zonder helm , rand debielen in het verkeer, het hoort bij Thailand zelfs na 20 jaar blijf ik mij verbazen. wat een heerlijk land ik ben er verslaafd aan , dus blijf maar een drankje schenken aan boord voor mensen die het willen de stewardessen remmen de in name heus wel af . 99% van de passagiers naar Thailand zijn vakantiegangers en families die op familie bezoek gaan , dat zijn geen mensen die zich eerst een slag in de rondte zuipen.

  pierre

 8. Robbie zegt op

  Wat vind je aanstootgevender?
  Een man die gedronken heeft, of iemand die teveel knoflook gegeten heeft?
  Iemand die gedronken heeft, of een jankende baby of een jengelend kind?
  Iemand die stinkt naar zweet, of een buurman die met zijn arm jou voortdurend het gebruik van je armleuning ontneemt? Enz.
  Zou het niet rechtvaardiger zijn om behalve de drinkers ook meteen AL deze mensen aan te pakken?

  • Lije Vanonschot zegt op

   Beste Robbie. Vier ? tekens ze je. Hierop van mij 1 antwoord: de dronkenman is aanstootgevender.

  • Sir Charles zegt op

   Vreemde vergelijkingen. 🙁 Doch als je het zo wil stellen om eventueel dat allemaal te willen verbieden -met name in regel 3- wat zal het dan toch heerlijk vliegen zijn in de vliegtuigen naar Bangkok v.v

  • Ferdinand zegt op

   Bese Robbie, leuke punten. Ja best irritant, maar ik heb nog nooit gehoord dat je van zweten en knoflook eten agressief en vervelend kan worden. Helaas veel mensen van alcohol wel.

 9. Leo Th. zegt op

  Appelen en peren zijn niet met elkaar te vergelijken. Natuurlijk is het irritant naast iemand te moeten zitten die naar zweet stinkt en een huilende baby is ook geen pretje.
  Maar dronken passagiers zijn soms agressief, naar het personeel of medepassagiers, en kunnen veel ellende en zelfs gevaarlijke situaties aan boord veroorzaken. Door alcohol in het vliegtuig te schenken stimuleer je dat i.p.v. het tegen te gaan. Meestal is alcohol aan boord ook nog eens gratis en dat is wellicht mede een reden om meer te drinken dan goed voor je is. Niet voor niets is het gezegde “Als de drank is in de man, is de wijsheid in de kan”. (Geldt tegenwoordig ook voor vrouwen).

 10. cor verhoef zegt op

  Waarom een dronken passagier die agressief is en zware overlast geeft, niet op een IATA zwarte lijst zetten, zodat hij of zij nooit meer kan vliegen? Dan hoeven de goeden ook niet onder de kwaden te ‘lijden’. Reken maar dat de luchtvaartmaatschappijen dan meteen van het probleem af zijn, want er zijn maar weinig mensen die dat risico willen nemen.

 11. Sir Charles zegt op

  Niet verbieden want dat druist in tegen de autonome beginselen die hoog in het vaandel behoren te staan helaas kunnen er mensen bij zijn die met die vrijheid er niet altijd even goed mee omgaan.

  Er zijn er bij die zich vervelend en irritant kunnen gaan gedragen, luidruchtig en steeds maar weer zitten en dan weer opstaan, andere passagiers aanstotend door waggelend door het gangpad te lopen op weg naar het toilet of pantry met een ‘k haal zelf dat biertje wel want die arrogante stewardessen willen het me toch niet brengen’ instelling en dat helaas gedurende de gehele vlucht.

  Zo ook die twee mannen op weg naar Bangkok kortgeleden tijdens een vlucht met de KLM die een dusdanig intimiderend onacceptabel gedrag vertoonden dat de stewardessen terecht een minachtende houding aannamen tegen de bewuste mannen oftewel ‘we laten ons niet zomaar commanderen en koeioneren door zo’n stel pas vrijgelaten groezelige onfrisse kinkels’.

  En maar luid aan de stewardessen laten weten en andere passagiers laten horen dat ze de volgende keer wel weer met een andere maatschappij zullen vliegen want daar rennen de stewardessen nog voor je, daar is nog wel service en dergelijke uitroepen.

  Ieder redelijk weldenkend mens zal toch begrijpen dat wanneer dergelijk gedrag vertoond wordt bij iedere andere willekeurige maatschappij het cabinepersoneel dat daar dan ook niet zomaar zal accepteren door het vervolgens misprijzend te laten blijken naar de lomperikken toe.

 12. Franky R. zegt op

  Ik ben voor een verbod op alcohol op lange vluchten. En het is idd. appels met peren vergelijken.

  Een huilend kind/baby doet dat niet zomaar, dat kindje voelt zich zeer ongemakkelijk in dat kunstmatige atmosfeer en kan last hebben van oorpijn o.i.d.

  Terwijl jezelf volgieten met alcohol wel een eigen keuze is. Roken in de vliegtuig vond ik ook zo verschrikkelijk. Dat is nergens goed voor! Iedereen mag dan meegenieten van een fysieke overlast die je andere oplegt?

  Serieus?!

 13. peter yai zegt op

  Geachte lezers van Thailand blog

  Voor de anti alcohol vluchten raad ik iedereen Egypt air aan goedkoop en goed.
  dan kunnen de drinkers met de andere maatschappijen mee.

  Proost Peter Yai

 14. pim zegt op

  Dan kan je er ook een nieuwe klasse bij creëren .
  1 klasse van zij zijn lam van het drinken en met een andere klasse voor degene die bij de Islam horen .
  Zo kan je het een ieder naar het zin maken .
  Vrijwel zeker dat een Ara Bier onderweg naar Thailand de klasse neemt waar hij mag drinken tussen kortgerokte stewardessen .
  Bij de Islam klasse verwacht ik dan besnorde stewardessen gekleed in een groot zwart tafelkleed .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website