Het is geen wereldschokkend bedrag maar er is inmiddels wel gedoe over. Het gaat over 15 baht die vliegtuigpassagiers moeten betalen bij het in- en uitreizen via de lucht.

De opbrengsten van deze tickettoeslag zal voornamelijk worden gebruikt voor de verbetering van de luchtvaart in Thailand. De Civil Aviation Authority of Thailand (CAAT) wil de inkomsten gebruiken voor het optimaliseren van de veiligheidin de Thaise luchtvaart. Echter de Thaise toeristenorganisaties zijn niet blij met deze heffing.

De CAAT en de International Air Transport Association streefde er naar dat de toeslag per 1 november zou ingaan, daar is overigens nog geen sprake van. Op basis van het totale aantal passagiers bij een retourvlucht moet de heffing 1,1 miljard baht opleveren.

Charoen Wangananont, voorzitter van de Vereniging van Thai Travel Agents (ATTA), heeft zijn twijfels geuit over de nieuwe tickettoeslag. Hij is van mening dat de luchtvaartexperts werkzaam bij het CAAT moeten worden betaald door de Thaise regering en niet door passagiers.

Bron: The Nation

18 reacties op “Vliegtuigpassagiers moeten 15 baht betalen voor in- en uitreizen Thailand”

 1. Rob E zegt op

  15 baht wat een lullig bedrag. Maak er dan gelijk 5 euro van zoals ze in europa van plan zijn in verband met de veiligheid.

  http://www.volkskrant.nl/buitenland/verplichte-registratie-reizigers-van-buiten-eu-om-terreur-en-migratie-tegen-te-gaan~a4415897/

  • Jos zegt op

   Ik ben het niet eens met je.
   Zoals in het origineel bericht staat zou de Thaise regering dit “lullig” bedrag moeten betalen en niet alweer de passagiers.

   De 5 euro die men zou moeten gaan betalen gaat over heel iets anders.
   Mensen die uit een land komen zonder visumplicht – zoals Australië, Canada of de VS – zullen zich in de toekomst eerst online moeten registreren vooraleer ze naar een land binnen de Europese Unie kunnen reizen. Zij zullen onder meer hun naam, leeftijd en doel van hun reis moeten opgeven en enkele vragen over hun gezondheid beantwoorden.
   De bewuste informatie wordt dan onmiddellijk door een aantal bestaande databanken gehaald, zoals die van Europol. Als de aanvraag niet wordt goedgekeurd, kan de reiziger niet vertrekken. Als de man of vrouw wel een “go” krijgt, moet hij of zij 5 euro betalen en is de aanvraag meteen voor 5 jaar geldig.

   • patrick zegt op

    wat er dus op neerkomt dat ze niet-visumplichtig zijn maar wel een visum voor 5 jaar moeten aanvragen…

    • Jos zegt op

     Je begrijpt het helemaal niet, dit heeft absoluut niets met visum te maken.
     Ze hoeven geen visum aan te vragen

     zie : http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/buitenland/1.2820211

  • Christina zegt op

   Hallo Rob, We betalen op ons ticket al veiligheids toeslag dit is gewoon een gevalletje de kas spekken.
   Voor Amerika betaal ik ongeveer 12 dollar twee jaar geldig maar als je zoals wij een nieuw paspoort moet hebben omdat deze na thuiskomst nog 6 maanden geldig moet zijn weer op nieuw 12 dollar voor ons ongunstig want onze familie woont in Canada en Amerika dus weer 50 dollar meer.

 2. adje zegt op

  Ach, het is niet iets over om over te klagen. 30 bath voor een retour oftewel ongeveer 75 eurocent.
  Dat is een stuk minder dan wat je in Nederland betaald voor toeristenbelasting bij verblijf voor slechts één
  nacht in een hotel, camping of vakantiehuisje. Dus beste lezers ga alstublieft niet klagen over dit, inderdaad, lullig bedrag.

  • Sonnyfloyd zegt op

   Ondanks dat het inderdaad een lullig bedrag is en een schijntje vergeleken met het bedrag van de vertrekbelasting jaren geleden, gaat de vergelijking met de toeristenbelasting in hotel/cmping/bungalow geheel mank. Deze betaal je namelijk ook in Thailand bij verblijf in hotel of andere slaapgelegenheden al, erger nog daar mag je als toerist zelfs bij vele attracties/parken/musea als toerist bijna het dubbele betalen..

   • John Chiang rai zegt op

    De vertrek belasting/airport belasting,wordt nog steeds betaald,alleen het bedrag is verwerkt in de vliegticket prijs,zodat het tegenwoordig de meeste reizigers niet meer opvalt. Als ze ook de 15 bath verwerken zouden in de ticketprijs,zou er afgezien,juist of niet juist,verder geen haan naar kraaien. Bovendien wordt op die manier de reiziger niet meer lastig gevallen om dit lullige bedrag alsnog te betalen,zodat men ook geen last heeft met het eventuele wisselen van kleingeld.

  • theoS zegt op

   Het begint altijd met een ” lullig bedrag ” en wordt dan regelmatig verhoogd. Bijv. de 1e vertrek premie vanuit een Thaise luchthaven was Baht 120- werdt 300- daarna 500- en ligt nu op Baht 700-. Begon dus ook met een ” lullig bedrag “.

 3. rob zegt op

  He, we beginnen weer. Vroeger bij vertrek moest er 200 Baht betaald worden. Later werd dit voor Farang 1.000 Baht en Thaise 500 Baht.

  • Joost M zegt op

   zit nog steeds in de prijs van ticket inbegrepen…..

 4. eduard zegt op

  Die vertrekkosten van jaren geleden a 500 baht werden afgeschaft, omdat het bijna nergens vermeld werd. De meeste toeristen hadden alles verbrast en kwamen voor een verrassing te staan met die 500 baht. Is toen in het ticket al verwerkt.Gaat nu niet om die15 baht, maar is gewoon de kas spekken.

 5. harry zegt op

  Even buiten beschouwing gelaten of je het nu eens of oneens bent met deze maatregel.Lijkt me wel als men dit doorvoert het handig zou zijn bij binnenkomst in Thailand wat Thais geld bij zich te hebben.Anders moet je weer in een rij gaan staan om te wisselen….

  • Khun Peter zegt op

   Deze toeslag zal worden verdisconteerd in de ticketprijs.

  • Walter zegt op

   Niks wisselen ATM kun je Thais geld opnemen.

 6. Jean zegt op

  Al gezien hoeveel tolpoorten erbij komen op de snelweg van het vliegveld naar Pattaya v.v.??

 7. ruud zegt op

  Hadden ze niet beter gewoon de vertrekbelasting kunnen verhogen?
  Dan was niemand er een discussie over begonnen.

 8. theoS zegt op

  Het wordt tijd dat ik Thailand links laat leggen. Het is gedaan hier, het feest is over. Licht uit en deur achter me dicht. Is mooi geweest, is mooi geweest, is reuze mooi geweest, tralala.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website