Vliegtuigbouwer Boeing kom met zelfreinigend toilet

Door Redactie
Geplaatst in Vliegtickets
Tags: ,
9 maart 2016

Goed nieuws voor iedereen met smetvrees. Boeing heeft een zelfreinigend toilet voor vliegtuigen ontwikkeld. Het toilet maakt gebruik van ultraviolet licht om alle oppervlakken na gebruik in slechts drie seconden volledig te desinfecteren.

Boeing zegt dat de zelfreinigende technologie, waarbij geen mens aan te pas komt, “de vliegervaring van passagiers zal verbeteren”. Het systeem treedt in werking zodra een passagier het toilet verlaat. In luttele seconden tellen reinigt het systeem zichzelf en de volgende bezoeker kan naar een schone WC.

“Ingenieurs van Boeing hebben hun prototype getest en aangetoond dat deze innovatie de groei en het eventueel overdragen van micro-organismen kan minimaliseren,” zegt de Amerikaanse fabrikant in een verklaring. Boeing heeft patent aangevraagd op het concept. “We proberen de afkeer te verminderen die we allemaal ervaren wanneer we een veelgebruikt toilet moeten benutten tijdens een vlucht,” aldus Jeanne Yu, Commercial Airplanes Director of Environmental Performance van Boeing.

Het schoonmaaksysteem zet zelf de toiletbril omhoog en omlaag zodat tijdens de schoonmaakcyclus. Alle oppervlakken worden gereinigd. Het ontwerp bevat ook een kraan, zeeppomp, vuilnisemmer, toiletdeksel en handdroger die niet aangeraakt hoeven te worden. Een handsfree deurklink en vacuüm ventilatiesysteem voor de vloer zijn nog in ontwikkeling.

Enkele functies van de zelfreinigende toilet zijn nu al in gebruik, zoals een automatisch spoelsysteem, dat reageert op bewegingssignalen zodat passagiers niet meer op een knop hoeven te drukken.


» Laat een reactie achter


Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website