Vliegen gaat veranderen.

Vliegen naar Thailand of andere wereldwijde bestemmingen zal de komende jaren ingrijpend veranderen. IATA voorspelt dat de luchtvaartmaatschappijen wereldwijd meer dan 3,6 miljard mensen zullen vervoeren omstreeks het jaar 2016. 

Enerzijds moet deze enorme capaciteit op een efficiënte en zo milieuvriendelijk mogelijke manier verwerkt worden. Anderzijds vraagt elke van deze 3,6 miljard passagiers om een verbetering van de individuele totaalervaring, zowel op de luchthaven als tijdens de vlucht. Dit betekent enorme volumes gecombineerd met een persoonlijke aanpak.

Een rapport van SITA blikt twee jaar vooruit en geeft op basis van een grootscheeps klantenonderzoek een idee van hoe de klant zijn vliegreizen wil kopen en ervaren in de nabije toekomst. Het gaat niet om trends of voorspellingen, maar om onvermijdelijke ontwikkelingen op basis van de situatie vandaag.

Meer smartphones dan reiskoffers onderweg

In 2010 beschikten 28% van de reizigers over een smartphone. In 2012 is dat aandeel gestegen tot 70%. Je kan er van uitgaan dat binnen twee jaar vrijwel elke reiziger een smartphone op zak zal hebben. Wat veel belangrijker is: deze reizigers zullen hun tool ook kunnen en willen gebruiken. Voor alles, van informatie over communicatie tot boeking en wijziging van reisplannen. De grote uitdaging voor de reissector: snel en goed kunnen inspelen op de wens van de reiziger om zijn smartphone te gebruiken voor alle mogelijke aankopen en services.

Van loyaliteitsprogramma’s naar persoonlijke reisaanbiedingen

Alaska Airlines heeft in 2012 een travel app gelanceerd “Deals and Destinations”. Klanten van de airline ontvangen aanbiedingen met vertrek vanuit hun woonregio, naar plaatsen waar hun vrienden, klanten of collega’s wonen. De klanten kunnen die deals delen met hun vrienden en kennissen. Dit initiatief wordt wereldwijd met belangstelling gevolgd, want de eerste resultaten zijn zeer positief. De grote uitdaging voor de reissector: de bestaande frequent flyer programma’s uitbreiden met persoonlijke aanbiedingen, die de klant aangenaam verrassen.

Snelle, efficiënte self service als airport-ervaring

Airlines werken vandaag de dag hard om ervoor te zorgen dat de klant zelf het werk kan doen! Dit lijkt vrij paradoxaal, maar het is exact wat de klant wil. Zelf inchecken, zelf boarden, zelf de nodige informatie kunnen raadplegen op het moment dat dit het beste uitkomt: tot hij of zij in het vliegtuig zit, wil de klant zelf zoveel mogelijk controle hebben over het hele proces. De grote uitdaging voor de reissector: ervoor zorgen dat elke klant aan self service kan doen, terwijl het hele proces zonder grote obstakels en hindernissen verloopt.

De luchtvaartsector staat de komende jaren daarom voor grote uitdagingen.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website