(Komenton / Shutterstock.com)

Thai Airways International (THAI) zal haar vluchten vanaf Brussels Airport pas vanaf 1 september starten in plaats van augustus, zoals eerder door de Thaise nationale luchtvaartmaatschappij aangekondigd.

Er werd vanuit gegaan dat THAI de route Brussel – Bangkok op 2 augustus zou hervatten, maar de luchtvaartmaatschappij laat weten dat er pas op 1 september gevlogen gaat worden. Het gaat om drie vluchten per week, tot 25 oktober, op dinsdag, vrijdag en zondag.

Vanwege de corona pandemie heeft THAI al haar internationale vluchten opgeschort. Daarnaast is de maatschappij gewikkeld in een reorganisatie, na eerder uitstel van betaling te hebben aangevraagd.

Sinds 1 juli heeft de Thaise luchtvaartautoriteit (CAAT) het inreisverbod op commerciële internationale vluchten deels opgeheven.

Bron: Luchtvaartnieuws.nl

6 reacties op “THAI vliegt pas weer in september vanaf Brussels airport”

 1. Witje58 zegt op

  Ik vlieg v a munchen 11 december, hoop dat dan weer alles op zijn pootjes terecht is gekomen voor thai air! Maar ook voor de mensen die reeds hebben geboekt, en betaald! Dan is er hopelijk tocht iets om na uit te kijken! Maby??? Grt.

 2. Geert zegt op

  Vanaf september, dat is alvast de planning, maar ik denk van niet.

  Maar het is zeer twijfelachtig of ze die streefdatum ook zullen halen aangezien er al een paar keer vertraging is opgelopen bij het vormen van commissies om Thai Airways van het nakende faillissement te redden.
  Vandaag hebben een aantal excellenties van de Thaise regering ontslag genomen waaronder ook de minister van financiën. De stoelendans begint, de Thaise regering wordt herschikt en ook dat zal vertraging met zich meebrengen.

  Bron : https://www.bangkokpost.com/thailand/politics/1948592/uttama-sontirat-others-quit-palang-pracharath?view_comment=1

  Gegroet,

 3. fred zegt op

  En wie gaat er naar Bangkok vliegen als niemand Thailand (meer) binnen kan ? Ik kan nu ook zelfs voor Augustus vluchten boeken echter gaat geen enkele maatschappij vliegen voor mij alleen. je boekt nu een vlucht en twee weken later krijg je nieuws dat uw vlucht niet doorgaat.
  Ik vind het redelijk zinloos nu te denken dat er dit jaar nog iemand Thailand gaat binnenkomen ….en dan is het nog afwachten wat het de volgende jaren gaat worden.

  • Geert zegt op

   Zo zie ik het ook Fred.
   Ik denk dat het dit jaar niets meer wordt voor de Europeanen om Thailand binnen te komen.
   Hopelijk volgend jaar als er een vaccin beschikbaar komt.

   Gegroet,

 4. egbert zegt op

  Ik zie dit niet zo somber in wanneer in September opgestart, kan het ook heel vlug gaan,met metingen a/d poort wanneer Nederland als veilig land is geaccepteerd en ze kunnen niet zndr toerisme eens valt hopelijk ook het kwartje bij hun………….

  • Ger-Korat zegt op

   Denk het ook dat het in de toekomst zo gaat. Sombere berichten van Fred en Geert zijn niet gefundeerd, In In Bangkok is men nu al aan het opzetten dat er testen worden gedaan bij aankomst op het vliegveld in Thailand en daarbij heeft men de uitslag binnen 90 minuten. Denk dat het straks de norm gaat worden om bij aankomst een test af te nemen. en kan het vliegverkeer weer opgestart worden. Daarna opschalen tot massale covidtesten bij aankomst en dan creëer je ook nog eens werkgelegenheid.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website