De plannen van Thai Airways International (THAI) om samen met Tiger Airways uit Singapore een budgetmaatschappij en zelf een dochtermaatschappij op te richten, hebben de steun van de nieuwe minister van Transport, Sukampol Suwannathat.

Sukampol zegt dat hij wel eerst de details van de plannen wil bestuderen, maar wanneer deze gebaseerd zijn op degelijke zakelijke gegevens voorziet hij geen problemen.

Thai Wings

De honderd procent dochter, die als voorlopige naam Thai Wings heeft, gaat op vier binnenlandse en vijf regionale routes vliegen. De oprichting kreeg in mei het groene licht van de raad van bestuur. Thai Wings kiest naar verwachting volgend jaar maart of april het luchtruim. Ze moet een concurrent worden van AirAsia, de grootste budgetmaatschappij van Zuidoost Azië, gevestigd in Maleisië.

De joint venture met Tiger Airways, die Thai Tiger Airways gaat heten, is tot nu toe op bezwaren gestuit van de Civil Aviation Department. Vorig jaar weigerde de afdeling van het ministerie van Transport een licensie af te geven wegens technische tekortkomingen.

www.dickvanderlugt.nl

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Minister steunt THAI-plannen voor oprichting budgetmaatschappij”

 1. rob zegt op

  Lijkt me niet dat ze zo snel een concurrent zullen worden van Air Asia, tenzij ze er in slagen om onder de tarieven van AA te duiken en dat wordt moeilijk voor een beginnende airline.

 2. Julius zegt op

  het is geen beginnende airline, is een joint venture tussen Thai Airways and Tiger Airways, lijkt me wel een interessant gebeuren hoe dit kan ontwikkelen.

  Persoonlijk vind ik Air Asia niet een ideale vliegmaatschappij dus wellicht biedt dit mogelijkheden

 3. Robert zegt op

  Interessant wat er nu met Air Asia gebeurt. ‘Samenwerking’ met hun grote aartsvijand en Maleis vlaggeschip Malaysia Airlines. Echte samenwerking, of is dit het begin van een overname zonder teveel gezichtsverlies?

  • Robert zegt op

   Overname van Malaysia Airlines welteverstaan.

 4. Ik ben er blij mee. Hoe meer concurrentie hoe beter. De consument profiteert met lagere prijzen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website