Het wordt dringen op de Thaise markt van budgetvliegmaatschappijen. Het nieuwe Thai Lion Air zal vanaf december vluchten gaan uitvoeren vanaf Don Mueang.

Deze nieuwe low-cost luchtvaartmaatschappij is een joint venture tussen het Indonesische Lion Air en een Thaise partner. De in Jakarta gevestigde maatschappij groeit erg snel en heeft inmiddels een vloot van 75 vliegtuigen. Thai Lion Air zal gaan vliegen met een Boeing 737-900ER.

Het zal in eerste instantie gaan om vluchten tussen Bangkok – Jakarta (Indonesië), gevolgd door Bangkok – Kuala Lumpur (Maleisië). Thai Lion Air zal ook een binnenlandse vlucht gaan uitvoeren op de route Bangkok – Chiang Mai (3x per dag). De budgetvlieger wil de komende jaren verder uitbreiden met vluchten vanuit China en India naar de belangrijkste toeristische bestemmingen in Thailand.

Moedermaatschappij Lion Air is helaas niet onomstreden want het staat samen met een aantal ander Indonesische maatschappijen op de lijst van luchtvaartmaatschappijen met een exploitatieverbod voor de EU, in verband met het niet voldoen aan veiligheidseisen. Om dezelfde reden is de maatschappij meerdere keren afgewezen als lid van de International Air Transport Association (IATA).

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website