THAI Airways International (THAI) heeft minder vliegtickets in Europa verkocht maar houdt vast aan haar verkooptarget, door ook op prijs te concurreren. Door het schrappen van de brandstoftoeslag zijn de tickets bij THAI nu 15 tot 20 procent goedkoper.

Er zijn dit eerste halfjaar 10 procent minder tickets verkocht door de recente bomaanslagen onder ander in Hua Hin. Volgens Jesada Chandrema, manager voor Frankrijk en de Benelux, is de situatie nu stabiel en de verkoop van vliegtickets begint weer aan te trekken.

THAI verwacht dat de target van 10 procent groei, dit jaar haalbaar is. De Europese reizigersmarkt is goed voor 20 procent van de totale verkopen van THAI. De luchtvaartmaatschappij heeft haar brandstoftoeslag geschrapt door de concurrentie van maatschappijen uit het Midden-Oosten die daarom tickets tegen veel lagere prijzen aanboden. Dat scheelt nu 15 à 20 procent in de ticketprijs.

Ook is het automatisering systeem verbeterd waardoor snel kan worden gereageerd op prijsveranderingen bij de concurrenten. Volgens Jesada moet THAI ook op prijs concurreren willen ze aantrekkelijk blijven voor passagiers.

Op de foto de zie je het nieuwste toestel van THAI: de A350 XWB.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “THAI International Airways wil in Europa ook op prijs concurreren”

 1. hugo zegt op

  Ik ben akkoord dat hun prijzen tijdelijk zijn gezakt, maar liggen nog rond de 600 euro en dan niet in het hoogseizoen
  het voordeel is dat ze een vlucht doen zonder tussenstop
  anderzijds betaal ik bij etihad of qatar slechts tussen de 480 en de 500 euro per retourvlucht wat toch nog steeds een groot verschil uitmaakt

  • jeff zegt op

   heb onlangs geboekt : 497 euro via Connections !!!

 2. jan zegt op

  Inderdaad , die prijs was enkel bij connections beschikbaar ( + 12 euro kosten )
  Ik had juist de week voordien geboekt aan 588 euro met 2 binnenlandse vluchten ( naar Chiang Mai )
  inbegrepen ) Reisperiode februari. Na kontaktname met Thai Brussel werd me medegedeeld dat de promoprijs van 518 euro ( via Thai office rechtstreeks ) slechts maar voor een heel beperkt aantal zetels ging en dat er zeer strenge restrikties golden ( geen terugbetaling , 500 euro kosten bij herboeking etc..)
  De normale prijs – door Thai voorgesteld – is 700 euro
  Het was een aktie die – totaal onverwacht – vanuit de hoofdzetel in Bangkok doorgestuurd werd
  Dit om hun marktaandeel te verhogen . Rekening houdend dat er kortelings een 4de rechtstreekse vlucht uit
  Brussel wordt ingelegd ( eind 2016 ?? )


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website