khunkorn / Shutterstock.com

THAI Airways International zal pas volgend jaar weer internationale vluchten uitvoeren. Dat laat de Thaise nationale luchtvaartmaatschappij weten aan haar reisagenten.

De belangrijkste reden hiervoor zijn de internationale reisrestricties door de coronapandemie.

In de update aan reisagenten meldt THAI dat de lijndienst Brussel – Bangkok gedurende de maand december wordt opgeschort, evenals  alle andere internationale vluchten, zowel naar Europa als binnen Azië.

De laatste normale vlucht naar Europa, inclusief Brussel, vond op 1 april plaats. Sindsdien moest de maatschappij de datum van de hervatting van de vluchten verscheidene keren uitstellen. THAI vliegt nog wel naar Europa maar dan uitsluitend voor repatriëringsvluchten.

Dochterbedrijf Thai Smile voert wel binnenlandse vluchten uit, maar ook daarvoor geldt dat veel vluchten in de periode november-maart zijn geschrapt.

THAI is tevens verwikkeld in een schuldsaneringsproces, na vele jaren van verliesgevende cijfers en een enorme schuldenlast.

Bron: Luchtvaartnieuws.nl

Rating: 4.17/5. From 6 votes.
Please wait...

4 reacties op “THAI Airways International: alle internationale vluchten voor dit jaar opgeschort”

 1. chris zegt op

  Ik schat in dat Thai Airways failliet gaat.

 2. Ger boelhouwer zegt op

  Ik zou geen vlucht boeken met thai Airways. De kans op een faillissement is aanzienlijk en dan kan je in principe fluiten naar je centen.
  Door schade en schande wijs geworden: Als je een losse ticket boekt boek rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappij,..want de reisorganisaties doen meestal helemaal niets en zijn Vaak vrijwel onbereikbaar in geval van nood zoals nu met Corona en…….betaal met je Credit Card!
  Als de luchtvaartmaatschappij failliet gaat of de verkopende partij komt zijn verplichtingen niet na,..kan je meestal via je credit card maatschappij ( mits op tijd en bewijs geleverd) je geld terugkrijgen.

 3. Herman Troubleyn zegt op

  Ondertussen reeds twee geannuleerde reizen achter de rug. We hadden geboekt met Qatar Airways. De eerste keer het volledige bedrag terugkregen ( wachttijd 2 maanden ) en de tweede keer een voucher aangevraagd en de volgende dag de voucher ontvangen. Die laatste op eigen initiatief aangevraagd vermits de vlucht officieel nog altijd gepland staat.
  Enkel maar een positieve ervaring op dit moment.
  Spijtig dat we nog altijd niet kunnen vertrekken.

 4. PEER zegt op

  Goed Thais idee, dat uitstellen van vliegbewegingen.
  Ennnnnn, De Thai lijden géén gezichtsverlies


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website