Thai AirAsia (TAA) wil volgend jaar haar routenetwerk uitbreiden naar India, Laos en Vietnam. De vloot wordt daartoe uitgebreid met vijf nieuwe vliegtuigen.

Directeur Tassapon Bijleveld wil in het kader van de ASEAN Economische Gemeenschap (AEC) de buurlanden van Thailand bedienen. Eén of twee steden in Laos staan op het lijst. Die kunnen worden aangevlogen vanaf de luchthaven Don Mueang. Volgend jaar moet ook Danang, een belangrijke haven stad in centraal-Vietnam er bij komen. Dat is dan de derde bestemming in Vietnam na Hanoi en Ho Chi Minh City.

Naast het introduceren van nieuwe routes naar India, Laos en Vietnam, zal de luchtvaartmaatschappij de frequentie van vluchten op het bestaande netwerk verhogen, aldus Tassapon.

Thai AirAsia ziet veel mogelijkheden in de vluchten naar India op 1 september starte al een lijndienst van Bangkok naar Bengaluru, voorheen bekend als Bangalore. De luchtvaartmaatschappij vliegt al sinds juli 2012 op Chennai. De Bangkok-Kolkata en Bangkok-Delhi routes, die in december 2010 werden geïntroduceerd, zijn in maart 2012 en maart 2014 weer opgeheven als gevolg van de lage bezetting en hevige concurrentie.

Bron: Bangkok Post – http://goo.gl/9sM10i


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Budget airline Thai AirAsia gaat route netwerk uitbeiden”

  1. Jos zegt op

    Weet iemand waneer de vluchten naar danang van start gaan. Ik vlieg nu elke maand naar danang een reisje van 5 uur

  2. Hans zegt op

    Is bekend wat de nieuwe bestemmingen dan worden vanuit bangkok op Laos India en vietnam?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website